Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Πρωτοβουλία JEREMIE.
Όλοι οι μικρομεσαίοι εκτός από τα Ιόνια !

Του Μάκη Φόρτε
Την 1η Ιουνίου 2010 το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μαζί με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), ανακοίνωσαν την έναρξη της διαδικασίας υποβολής...
προτάσεων για την επιλογή Ενδιάμεσων Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών που θα συμμετέχουν στην προώθηση και υλοποίηση του πρώτου χρηματοπιστωτικού προϊόντος της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας JEREMIE.
Η Κοινοτική Πρωτοβουλία JEREMIE έχει στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, με δάνεια και εγγυήσεις δανείων.
Προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 16η Ιουλίου 2010.
Που βρίσκεται η είδηση;
Σε αυτήν την Κοινοτική Πρωτοβουλία έχουν υπαχθεί όλα τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα 2007 – 2013, «Μακεδονία – Θράκη», «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου», «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» και «Αττική», εκτός από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι»!
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί από το ταμείο JEREMIE σε αυτό το πρώτο προϊόν είναι ύψους 60 εκατομμυρίων Ευρώ!
Το πρόβλημα είναι προφανές.
Ενώ τα Ιόνια Νησιά βιώνουν την χειρότερη τουριστική χρονιά από το 1974 (σύμφωνα με τους τουριστικούς παράγοντες), οι τοπικές οικονομίες «έχουν γονατίσει» και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη, παραμένει ανεξήγητο μυστήριο ο αποκλεισμός ΜΟΝΟ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα Νησιά του Ιονίου (και μαζί της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας) και το πρόγραμμα JEREMIE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου