Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Από την εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ» της Ζακύνθου (Παρασκευή 18/6/2010)
(και kefaloniapress)
Με συνέντευξή του στον ΕΡΜΗ της Ζακύνθου και στην δημοσιογράφο Αγγελική Ξενόφου την περασμένη Παρασκευή 18 Ιουνίου, ο πρώην Δήμαρχος του γειτονικού νησιού Γιάννης Αγαλιανός τοποθετήθηκε για τον Καλλικράτη, την αίτηση που κατατέθηκε στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ για τον ίδιο και τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη και για την Περιφέρεια.

  • Η είδηση από τη συνέντευξη του πρώην Δημάρχου Ζακύνθου βρίσκεται στην δημόσια πρόταση του για «την σιγουριά που δίνει το όνομα του Μάκη Φόρτε για την Περιφέρεια»!

Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ως εξής:



«Υπήρξε η διάθεση για κάθοδο στις εκλογές με συστράτευση όσο γίνεται περισσότερων Ζακυνθινών από όλους τους κλάδους, σε επίπεδο επαγγελμα­τικό, οικονομικό και κοινωνικό. Η Ζάκυνθος έχει μείνει πολύ πίσω και ζητήματα που έπρεπε να είχαν λυθεί ή προωθηθεί, έμειναν στο "ντουλάπι". Λέμε λοιπόν ότι πρέπει να γίνει κάτι καινούργιο για να δούμε μια καλύτερη μέρα για τη Ζάκυνθο. Κάποιοι φίλοι με πρότειναν για τη θέση του Αντιπεριφε­ρειάρχη της Ζακύνθου αλλά αυτό είναι κάτι που συζητιέται ακόμα γιατί εκτός των άλλων με ενδιαφέρει πολύ να δω ποιος θα είναι ο Περιφερειάρχης. Το γενικό σχήμα μπορεί να μην με εκφράζει και το λέω γιατί θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα που θα αφορούν τη Ζάκυνθο.

Η παρουσία μου μέσα σε οποιοδήποτε συνδυασμό θα εγγυάται την πρόοδο των Ζακυνθινών θεμάτων και μάλιστα με απόλυτα τοπικιστικό τρόπο» ανέφερε ο κ. Αγαλιανός. Ο πρώην Δήμαρχος δήλωσε ότι είναι υπέρ της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών αλλά με την προϋπόθεση ότι θα αναληφθούν δεσμεύσεις για την πρόοδο όλων των νησιών και ειδικότερα της Ζακύνθου.

«Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης θα πρέπει να είναι κάποιος που θα μπορεί να ενστερνιστεί τα δίκαια αιτήματα των Ζακυνθινών και το λέω σε σχέση με την ηγεμονία της Κέρκυρας, θα πρέπει να μας υποσχεθεί και να έχει τα εχέγγυα που να αποδεικνύουν ότι η Ζάκυνθος θα είναι πρώτη γιατί το δικαιούμαστε αυτό. Μια σιγουριά δίνει το όνομα του Μάκη Φόρτε με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για να περάσουμε αυτό το μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες. Πιστεύω ότι με τους Κεφαλλονίτες έχουμε πιο πολλά κοινά στοιχεία απ' ότι από τους άλλους Επτανήσιους» ανέφερε ο κ. Αγαλιανός.

Για τον τρόπο που το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επιλέξει υποψηφίους ο κ. Αγαλιανός είπε ότι πρέπει να υπάρξουν ανοιχτές διαδικασίες και σημείωσε: «Ελπίζω ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκτιμήσει την προσφορά και το έργο που παρήγαγε ο καθένας και ας κάνει ανοιχτές διαδικασίες. Εμένα δεν μου αρέσουν οι διορισμοί και το αποφασίζω, είναι λέξη που μου φέρνει αλλεργία, θέλω ο λαός να εκφραστεί ελεύθερα για το ποιόν θέλει και εμπιστεύεται. Έχω αποδείξει στους Ζακυνθινούς τα 4 χρόνια που ήμουν Δήμαρχος και στα 30 που ασχολούμαι με τα κοινά ότι είμαι αποτελεσματικός.

Μπορεί να κάνω και λάθη αλλά είμαι ο ίδιος πάντα και δεν αλλάζω χαρακτήρα ανάλογα με τις θέσεις και τις αρμοδιότητες που έχω. Εγώ είμαι πάντα ανοιχτός στις διαδικασίες γιατί όταν αποφασίζουν οι πολλοί είναι καλύτερα και αποφασίζουν πιο σωστά απ' ότι να αποφασίζει ο ένας. Γιατί αυτό με την απόφαση του ενός δεν το δέχομαι σαν φιλοσοφία».

Τέλος ο πρώην Δήμαρχος συνέδεσε τις εκλογές με την οικονομική κρίση και είπε: «Στο μέσο της κρίσης αν δεν έχεις εκπροσώπους στην αυτοδιοίκηση που να είναι ικανοί τότε η κρίση θα είναι πιο αιματηρή για την πατρίδα μας. Δεν θα περάσουν όλοι οι νομοί της Ελλάδας με τον ίδιο τρόπο την κρίση. Όσοι έχουν σωστούς και δυνατούς εκπροσώπους θα την περάσουν με λιγότερο πόνο. θέλουμε τους καλύτερους Ζακυνθινούς σε αυτή τη δεδομένη στιγμή. Ο λαός πρέπει να εμπιστεύεται αυτούς που θα ψηφίσει και να νοιώθει τη ζεστασιά τους. Πρέπει να είσαι κοντά στο λαό και να συμπάσχεις μαζί του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου