Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

«Είναι αυτονόητο ότι αν δεν επιλεγώ ως υποψήφιος θα στηρίξω την όποια επιλογή υπάρξει…»।

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (16/06) στον Ionian Galaxy ΣΠΟΡ FM 90,8 και στην εκπομπή «Radio Secret» με τη Γιώτα Σιούτη και τη Γιάννα Κουλουμπή.

Ήταν μια σημαντική συνέντευξη από το τοπικό πολιτικό σκηνικό, με έναν ακόμη εκλεκτό καλεσμένο να δίνει το «παρών» στο στούντιο του Ionian Galaxy ΣΠΟΡ FM 90,8.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξής του κ. Τσιλιμιδού, ήταν τα εξής:

- Για την υποψηφιότητά του ως Δημάρχου για τον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς: «Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου για τον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς, μέσω των διαδικασιών του πολιτικού φορέα ο οποίος με έχει στηρίξει όλ’ αυτά τα χρόνια. Σέβομαι απόλυτα το Δήμαρχο Πυλαρέων, κ. Μάρκο Κοτσιλίνη, που και αυτός κατέθεσε την υποψηφιότητά του μέσω των ίδιων διαδικασιών, κι ελπίζω να είμαι εγώ ο υποψήφιος που θα έχει το χρίσμα του Πα.Σο.Κ.».

- Για τον τρόπο που θα επιλεχθεί ο υποψήφιος Δήμαρχος στον «Καλλικράτη»: «Το σχέδιο Καλλικράτης αποτελεί ένα πείραμα για το πολιτικό πεδίο, πάνω στο οποίο θα δραστηριοποιηθεί η Αυτοδιοίκηση τα επόμενα χρόνια. Όπως γίνεται σε κάθε αρχή, έτσι και τώρα έχει τις δυσκολίες του, γιατί είναι η πρώτη περίοδος εφαρμογής του. Ο νέος Δήμαρχος θα έχει ν’ αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, όπως η σύνθεση των παλαιών Δήμων σε έναν. Πιστεύω ότι έχω την εμπειρία, δεδομένου ότι ο Δήμος Αργοστολίου αποτελεί ουσιαστικά το 1/3 του νησιού και υπάρχει μια δεδομένη δραστηριότητα, που αποτελεί εχέγγυο και για την εύρυθμη λειτουργία του ενιαίου Δήμου, έστω και αν είναι διαφορετικό ο ένας -ενιαίος- Δήμος από τους υπάρχοντες».

- Για το πολιτικό σύστημα στα νησιά μας και στη χώρα γενικότερα: «Αυτή την χρονική στιγμή, αντιμετωπίζει τριγμούς το υπάρχουν πολιτικό σύστημα, όχι μόνο στην Κεφαλονιά αλλά και στην Ελλάδα. Οι πολιτικοί και η πολιτική δεν περνούν και την καλύτερη περίοδό τους. Τα τελευταία γεγονότα, τα σκάνδαλα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και οι πολιτικές που εξαγγέλλονται, «δηλητηριάζουν» το πολιτικό κλίμα. Η Νέα Δημοκρατία είναι κι αυτή με τη σειρά της μέσα στο πλαίσιο της αποδόμησης του πολιτικού συστήματος. Άλλαξε αρχηγό, με τις συνήθεις παρενέργειες, και σήμερα εκτιμώ ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση εσωστρέφειας. Θα πρέπει κάποια στιγμή να τακτοποιήσει τα εσωτερικά της, ώστε να προσφέρει αυτό που πρέπει στον τόπο».

- Για τις υποψηφιότητες από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας: «Ο κ। Μοσχονάς και ο κ. Παρίσης αυτή την στιγμή “φλερτάρουν” από το χώρο της Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ χρεώνεται αυτήν την περίοδο μία δυσμενή πολιτική, παίρνοντας αυτά τα αναγκαία μέτρα λόγω της κατάστασης στην οποία παρέλαβε τη χώρα, που δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Πέρα από τα πολιτικά στοιχεία, είναι και τα τοπικά στοιχεία, βάσει των οποίων θα κρίνουν οι πολίτες ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα την τοπική Ανάπτυξη. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι έχουν μαζί τους και τους υποψήφιους συμβούλους, που όλοι μαζί θα οδηγήσουν τον τόπο στο μέλλον και στην ανάπτυξη μέσα από μία καινούρια διαδικασία. Δεν παραγνωρίζω ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες και όχι μόνο θα παίξουν και το δικό τους ρόλο στην όλη διαδικασία».

- Για την άποψη πως το σχέδιο «Καλλικράτης» θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο την επαρχία από τα κέντρα αποφάσεων: «Καμιά περιοχή δεν θα χάσει κάτι. Η λογική του Καλλικράτη δεν θα είναι αυτή, αλλά ούτε και η πρόθεση η δική μου. Δηλαδή δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα η φήμη που λέει πως όλες οι αρμοδιότητες θα συγκεντρωθούν στο Αργοστόλι. η κάθε περιοχή θα έχει τη διοικητική της μονάδα, έτσι όπως υπάρχει σήμερα, για να μπορεί να εξυπηρετεί τους πολίτες».

- Για τις δημοσκοπήσεις που πρόσφατα είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας: «Οι δημοσκοπήσεις για να είναι έγκυρες, θα πρέπει να κατατίθενται με το ονοματεπώνυμο της εταιρείας και τις άλλες νόμιμες διαδικασίες. Τα υπόλοιπα είναι “μαγειρέματα”, τα οποία έχουν κάποια πολιτική σκοπιμότητα. Ξέρω ότι κάποια δημοσκόπηση που έγινε, έχει γίνει κατά παραγγελία ιδιώτη, άρα προφανώς εξυπηρετεί κάποιες προσωπικές πολιτικές σκοπιμότητές του».

- Για το αν θα στηρίξει τον υποψήφιο του Πα.Σο.Κ., σε περίπτωση που δεν λάβει αυτός το χρίσμα από το Κόμμα: «Είναι αυτονόητο ότι αν δεν επιλεγώ ως υποψήφιος θα στηρίξω την όποια επιλογή υπάρξει. Από κει και πέρα, θα πράξω αυτήν μου την στήριξη με οποιονδήποτε τρόπο κριθεί προσφορότερος. Πάντως, πιστεύω ότι έχω πάρα πολλές πιθανότητες για να είμαι εγώ υποψήφιος. Σε περίπτωση που εγώ θα είμαι ο υποψήφιος, πιστεύω ότι αυτά που ανέφερα θα πρέπει να ισχύουν και για τον κ. Κοτσιλίνη».

- Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τα διάφορα σενάρια που υπάρχουν: «Η Περιφέρεια θα πολύ παίξει σημαντικό ρόλο γιατί είναι ο κύριος αναπτυξιακός μοχλός για την περιοχή μας. Η Π.Ι.Ν. έχει μερικά αρνητικά χαρακτηριστικά, και παρουσιάζει τις δυσκολίες της, γι’ αυτό θα πρέπει να βρούμε μια στιβαρή Διοίκηση, η οποία να μπορεί να παίξει αποτελεσματικό ρόλο. Ακούγονται διάφορα πρόσωπα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως αυτό του νυν Νομάρχη Διονύση Γεωργάτου, ο οποίος έχει δείξει μια συνετή και αποτελεσματική παρουσία, αλλά υπάρχουν και άλλα πρόσωπα τα οποία ακούγονται. Πιστεύω ότι όλοι μπορούν να προσφέρουν στην Περιφέρεια, μέσα από κάποιους θεσμικούς ρόλους, αρκεί αυτό να γίνεται με γνώμονα την ικανοποίηση των περιφερειακών και τοπικών προβλημάτων».

- Για τα σημαντικά θέματα της Γέφυρας και του δρόμου της Κρανιάς: «Για το κατάντημα της γέφυρας υπάρχει μια διαχρονική ευθύνη. Καταρχήν, θα έπρεπε να υπάρχει μια κεντρική πολιτική βούληση για την γρηγορότερη αναστύλωσή της. Το Υπουργείο Πολιτισμού επενέβη κατά καιρούς, με παρελκυστικές και μακρόσυρτες διαδικασίες, χωρίς να έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Επίσης, έπαιξαν ρόλο και οι πολιτικοί παράγοντες που μπλέχτηκαν τα τελευταία χρόνια στην όλη ιστορία και μπορώ να πω πως έγιναν και άστοχες κινήσεις. Δεν άλλαξε κάτι επί Νέας Δημοκρατίας, ούτε το ΚΑΣ πήρε κάποια διαφορετικά απόφαση, που ν’ αλλάξει τα δεδομένα της γέφυρας Ο δρόμος της Κρανιάς είναι μια “πληγή”, που είναι στα όρια του Δήμου μας, και δυστυχώς έχουμε… μπλέξει με τους κατασκευαστές. Έχω την πληροφορία πως στο προσεχές διάστημα, πιθανότατα εντός του καλοκαιριού, θα δοθεί ανάθεση για την ολοκλήρωση και την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου, η οποία είναι άθλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου