Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010
Είστε ένα γρανάζι του πολιτικού κατεστημένου του νησιού.
(από kefaloniaphotonews)
Για δεύτερη φορά ο κ. Μοσχόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον μου, με αφορμή τα θέματα υγείας.
Την ώρα που το Νοσοκομείο συνεχίζει να μην λειτουργεί και η υγεία των πολιτών είναι απροστάτευτη ο κ. Μοσχόπουλος θεωρεί ότι δικό του καθήκον είναι, οι επιθέσεις σε μένα.
Κύριε βουλευτά, σας διαβεβαιώνω ότι θα ήταν πολύ πιο ωφέλιμο για τον τόπο και τους πολίτες να ασχοληθείτε με το πρόβλημα της μη λειτουργίας του Νοσοκομείου παρά με την αφεντιά μου.
Κατανοώ ότι βρήκατε την ευκαιρία, με τις ανακοινώσεις αυτές, να θυμίσετε τη φυσική σας παρουσία, μιας και η πολιτική σας παρουσία είναι ανύπαρκτη.
Όμως με ανακοινώσεις, το νοσοκομείο δεν θα λειτουργήσει. Χρειάζονται πρωτοβουλίες, διάλογος με τους γιατρούς και τους άλλους εργαζόμενους και απαίτηση από το Υπουργείο Υγείας να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους και σε αυτό που είναι καθήκον σας, δεν ανταποκρίνεσθε.
Αυτή είναι η ουσία του θέματος.
Επειδή όμως δεν μου αρέσει να αφήνω τίποτε αναπάντητο, θέλω να αναφερθώ και σε άλλα βασικά σημεία της ανακοίνωσής σας.
Γράφετε στην ανακοίνωσή σας ότι:
α)Το «Πρώτα η Κεφαλονιά» που επαγγέλλομαι, σημαίνει και γνώση των προβλημάτων. Συμφωνώ μαζί σας και συμπληρώνω, εσείς έχετε γνώση των προβλημάτων του νησιού, τι να το κάνουν όμως αυτό οι κάτοικοι του νησιού αφού γνωρίζετε μεν τα προβλήματα, αλλά στα τόσα χρόνια που ασχολείστε με τα κοινά, δεν καταφέρατε να τα επιλύσετε; Και δεν τα επιλύσατε γιατί σας λείπει αυτό που ο ίδιος λέτε στην ανακοίνωσή σας, «η αποτελεσματική αντιμετώπιση».
Πόσα χρόνια θα χρειασθείτε ακόμη για να την αποκτήσετε; Όταν και αν την αποκτήσετε τότε θα είστε τουλάχιστον, σε ένα σημείο, συνεπής με τα γραφόμενά σας.
β) Γράφετε ακόμη ότι είμαι «άρτι αφιχθείς». Είναι αλήθεια ότι ο καθένας μετράει το χρόνο όπως ο ίδιος θέλει. Ενημερωτικά, η πρώτη πολιτική ομιλία μου στην Κεφαλονιά έγινε το 1983. «Άρτι αφιχθείς».
γ) Με χαρακτηρίζετε ως «αυτοχριζόμενο υποψήφιο». Σίγουρα έχετε δίκιο, το να διεκδικήσω την ψήφο των πολιτών, για την Δημαρχία Κεφαλονιάς είναι μια δική μου απόφαση.
Εσείς αυτό το θεωρείται κακό. Λογικό, γιατί εσείς μάθατε να είστε πάντα «ετεροχρονισμένος υποψήφιος».
Τις αποφάσεις, για την υποψηφιότητά σας, αλλά και των άλλων που συνεργάστηκαν μαζί σας στην αυτοδιοίκηση δεν τις πήρατε ποτέ εσείς, άλλοι τις έπαιρναν, εσείς μόνο υλοποιούσατε. Εδώ πράγματι έχουμε μια μεγάλη διαφορά.
δ) Ισχυρίζεστε ότι έρχομαι τα Σαββατοκύριακα ως τουρίστας. Πειράζει που την Τετάρτη 23 Ιουνίου την ημέρα που βγάλατε την ανακοίνωσή σας, ήμουνα στην Κεφαλονιά;
Η πληροφόρησή σας, σε ότι με αφορά είναι τραγική. Ελπίζω ότι η πληροφόρησή σας, για τα θέματα του νησιού να μην είναι εξ΄ ίσου τραγική, γιατί αυτό θα ήταν πολύ κακό για τον τόπο.
Τέλος, χαίρομαι που η υποψηφιότητα μου σας ενοχλεί τόσο πολύ. Είστε ένα γρανάζι του πολιτικού κατεστημένου του νησιού. Αυτό το κατεστημένο είναι λογικό να ενοχλείται από την παρουσία μου, αλλά κυρίως ενοχλείται από την πρόθεσή μου να ανανεωθεί η τοπική πολιτική ζωή. Να συμμετέχουν σ΄αυτήν νέα πρόσωπα έντιμα και επιτυχημένα στην κοινωνία, να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά της νέας γενιάς, χωρίς να ενδιαφέρει ποιο πολιτικό κόμμα ψήφισαν ή σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκουν. Αυτό αποτελεί κίνδυνο για τα κεκτημένα του κατεστημένου, που είστε ένας από τους εκπροσώπους του. Ξέρω ότι θα το πολεμήσετε. Όμως η κοινωνία πάει στο αύριο, ενώ εσείς είστε ο εκφραστής του χθες.

Άγγελος Μοσχονάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου