Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΣΠ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ : Πρόκληση η ανακοίνωση του Αγ. Μοσχονά
Η ανακοίνωση του άρτι αφιχθέντος εξ Αθηνών για να διεκδικήσει την ψήφο μας στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, Αντιδημάρχου Αθηνών και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας κ. Άγγελου Μοσχονά την θεωρώ πρόκληση, και αυτό γιατί:

Επέλεξε στο ξεκίνημα της προεκλογικής του εκστρατείας τον ευαίσθητο χώρο της υγείας για να δημιουργήσει σύγχυση και πανικό. Κινδυνολογεί χωρίς λόγο με μοναδικό στόχο την άγρα ψήφων. Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ότι η υγεία των συμπολιτών μας, των επισκεπτών των Νησιών μας και τα Νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου δεν προσφέρονται για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Με τις συμπληρωματικές πιστώσεις που στάλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας οι εφημερίες των Ιατρών για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο έχουν ήδη πληρωθεί για τους άλλους δε δύο μήνες, Μάρτιο και Απρίλιο, βρίσκονται ήδη στην τυπική διαδικασία της αποπληρωμής (Περιφερειακή Διοίκηση και Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου).

Το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου έχει υψηλό το αίσθημα ευθύνης, μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση τέτοια που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αντίστοιχη μεγάλων Νοσοκομείων της χώρας μας αλλά ακόμη και του Εξωτερικού. Όπως όλοι οι εργαζόμενοι, το ίδιο και οι Ιατροί έχουν το δικαίωμα της διεκδίκησης των αιτημάτων τους που θεωρούν δίκαια με τους τρόπους που εκείνοι κρίνουν, αλλά ταυτόχρονα και η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να προασπίσει το γενικότερο συμφέρον των πολιτών στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.



Για όσο χρόνο λοιπόν θα είστε υποψήφιος, ανεξάρτητος όπως δηλώνετε, αποποιούμενος το κόμμα στο οποίο είστε κεντρικό στέλεχος, όχι βέβαια στο όνομα της ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης, αλλά γιατί νομίζετε ότι έτσι δεν θα χρεωθείτε την αποτυχημένη πολιτική του κόμματός σας στο χώρο της υγείας, σας ενημερώνω και μπορείτε αρμοδίως να τα διασταυρώσετε ότι:



Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρέλαβε:

Τα νοσοκομεία της χώρας χρεωμένα με 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ανεξέλεγκτη κατάσταση στις κάθε είδους προμήθειες.

Το Νοσοκομείο Αργοστολίου χρεωμένο με 12 εκατομμύρια ευρώ.

Απλήρωτες τις προμηθεύτριες εταιρίες από το 2005.

Χωρίς συμβάσεις συντήρησης σημαντικά Ιατρικά μηχανήματα.

Αποδυναμωμένες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου από στελεχιακό δυναμικό με ρουσφετολογικές αποσπάσεις και μετατάξεις.

Ρουσφετολογικές προσλήψεις με σύμβαση έργου μέσω ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ή με stage.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς έχει να στείλει νοσήλια στα ασφαλιστικά ταμεία (Ο.Γ.Α. , Ο.Α.Ε.Ε., Ι.Κ.Α. κ.α.), για να εισπράξει χρήματα, πάνω από δύο χρόνια.

Χαλασμένο για περίπου δύο μήνες τον αξονικό τομογράφο.

Το μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Ληξουρίου να μην λειτουργεί.



Όλα αυτά συνιστούν και για τον τόπο μας την καταρράκωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έγινε σε όλη την Ελλάδα από την εσκεμμένη πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία στον τομέα της Υγείας. Η ανόρθωση του ευαίσθητου αυτού τομέα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Προχωρεί όμως με γρήγορους ρυθμούς και σαν απόδειξη αναφέρω εν συντομία τα παρακάτω που έγιναν τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Εγκρίθηκαν και προκηρύχθηκαν 16 νέες θέσεις Ιατρών όλων των ειδικοτήτων για το Νομό μας. Οι 11 από αυτές προκηρύχθηκαν ήδη από το Νοσοκομείο Αργοστολίου και οι 5 από το Νοσοκομείο Ληξουρίου. Γι’ αυτές ήδη συστήθηκε η επιτροπή αξιολόγησης.

Προκηρύχθηκαν 10 νέες θέσεις Νοσηλευτών και παραϊατρικών ειδικοτήτων Τ.Ε. (6 για το Αργοστόλι και 4 για το Ληξούρι).

Επανεγκρίθηκε θέση επικουρικού χειρουργού για το Αργοστόλι.

Εγκρίθηκε και υπηρετεί ήδη στο Νοσοκομείο Αργοστολίου επικουρικός αναισθησιολόγος.

Εγκρίθηκε και από τη Δευτέρα 21/6/2010 αρχίζει εργασία στο Νοσοκομείο Ληξουρίου επικουρικός μικροβιολόγος.

Κινείται η διαδικασία που είχε τελματώσει 4 νοσηλευτών που είχαν προκηρυχθεί και σήμερα βρίσκονται στην τελευταία διαδικασία έγκρισης πίστωσης από το Γενικό λογιστήριο του Κράτους.

Αποκαταστάθηκε άμεσα η λειτουργία του αξονικού τομογράφου και ταυτόχρονα συντάσσονται οι προδιαγραφές για την αγορά νέου με χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Επιχορηγήθηκε το Νοσοκομείο Αργοστολίου με το ποσό των 56.000 ευρώ για την αντικατάσταση – βελτίωση του δικτύου των αερίων.

Αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του βιοχημικού και αιματολογικού αναλυτή στο Νοσοκομείο Ληξουρίου με το αστείο ποσό των 1.400 ευρώ και μέσα στο Μάιο 2010 διενεργήθηκαν 4.500 βιοχημικές εξετάσεις και από 16 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2010 διενεργήθηκαν 347 αιματολογικές εξετάσεις.

Προκηρύχθηκε τρεις φορές η θέση του Παιδιάτρου στην Ιθάκη. Δυστυχώς όμως και τις τρεις φορές, παρά την ευρεία δημοσιότητα που πήρε η προκήρυξη, δεν είχαμε αποτέλεσμα. Γι’ αυτό η Κυβέρνηση προχωρεί με νομική ρύθμιση στη θέσπιση κινήτρων για τους ιατρούς που θα διορίζονται σε τέτοιες απομακρυσμένες και μικρές περιοχές. Όπως επίσης προχωρεί με το νέο νόμο που κατατίθεται στη Βουλή από την υπουργό η κατάργηση του διορισμού επικουρικών ιατρών στα Νοσοκομεία των μεγάλων αστικών περιοχών.

Προχωρούμε με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δύο τουλάχιστον μονάδων αιμοκάθαρσης για το Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Προχωρήσαμε και τελειώσαμε σε χρόνο ρεκόρ τη μελέτη και όλες τις αδειοδοτήσεις για τη νέα πτέρυγα, που θα κτισθεί με τη Δωρεά Βεργωτή. Ένα θέμα που καρκινοβατούσε μια δεκαετία και που πολύ σύντομα, μόλις η μελετητική εταιρία τελειώσει τα τεύχη δημοπράτησης και επιλεγεί από τη διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος η κατασκευάστρια εταιρία, αμέσως ξεκινάει το έργο. Ο χρόνος αυτός προσδιορίζεται στα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου 2010. Εδώ αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τη διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος για τις προσπάθειες που κατέβαλε και καταβάλλει για την υλοποίηση του έργου.

Προχωρούν με την ανασύνταξη της μελέτης και την έγκριση καταλληλότητας του οικοπέδου στη Σκάλα, τα Πολυδύναμα Ιατρεία Σκάλας και Ερίσσου.

Όλα αυτά δεν έγιναν με τη μαγική ράβδο και ιδιαίτερα σήμερα, εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Έγιναν με συστηματική και μεθοδική δουλειά, χωρίς ιαχές και τυμπανοκρουσίες.

Οι «άδειες πινιάτες» κάνουν το μεγάλο θόρυβο και πολλές φορές κακόηχο. Το ίδιο και οι γυμνοί πολιτικοί από ιδέες, σκέψεις, οράματα και αποτέλεσμα.

Όλα αυτά έγιναν με τη συνεργασία:

Των Διοικητών και των νέων διοικήσεων που έπεσαν από την πρώτη στιγμή με όρεξη και μεράκι στη δουλειά.

Του Νομάρχη και των Δημάρχων καθώς και των αντίστοιχων Συμβουλίων, που όπου χρειάστηκε, πήραν αμέσως χωρίς καμία καθυστέρηση τις απαιτούμενες αποφάσεις.

Του Βουλευτή, αλλά περισσότερο όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν, γιατί υπήρχε και υπάρχει η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για την επανίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έφθασε στα πρόθυρα κατάρρευσης από τη συνειδητή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.



Και για να τελειώνω, επειδή και τρεις συνάδελφοι βουλευτές του Κ.Κ.Ε., ως οφείλουν, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσαν ερώτηση για τα θέματα υγείας του Νομού μας, συμπληρώνω:

Δε λύσαμε όλα τα προβλήματα, ούτε θα μπορούσε να γίνει αυτό μέσα σε οκτώ μήνες. Έγιναν όμως αρκετά και άλλα δρομολογήθηκαν. Ο δρόμος είναι μακρύς. Είναι γεγονός ότι χρειάζεται μια διαρκής προσπάθεια.

Εκείνο όμως που είναι σίγουρο είναι ότι δεν κινδυνεύουμε και οι υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται στον τόπο μας είναι προδιαγραφών τέτοιων, που έχουν αποκτήσει την εμπιστοσύνη όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου