Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΠΟΥ “ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΕΣ” ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Μια δήλωση που έκανε ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης Αλ. Καλαφάτης, στην ιστοσελίδα του kefaloniapress, φαίνεται ότι “ανάβει” νέες “φωτιές” στο τοπικό ΠΑΣΟΚ.
Ο Αλ. Καλαφάτης απαντώντας στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Κεφαλλονιάς στις προσεχείς εκλογές, είπε: “Σας διαβεβαιώνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για τη Δημαρχία. Αν είχα άλλωστε αυτό το ενδιαφέρον θα το διεκδικούσα στις πρόσφατες εκλογές που ήταν πολύ πιο εύκολες απ' αυτές που έρχονται”.
Η δήλωση αυτή, εκ πρώτης όψεως, μοιάζει “αθώα”, όμως πολιτικοί παρατηρητές την ερμηνεύουν ως μια έμμεση μομφή προς τον υποψήφιο δήμαρχο Μ. Κοτσιλίνη, ότι δηλαδή αυτός και ο συνδυασμός του φέρουν την ευθύνη που δεν μπόρεσαν να κερδίσουν αυτή την εκλογική αναμέτρηση, που για τον ισχυρό άνδρα του τοπικού ΠΑΣΟΚ Αλ. Καλαφάτη, ήταν εύκολη.
Στο θέμα αυτό, αναφέρεται και το κάτωθι κείμενο που μας απέστειλε φίλος αναγνώστης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:
Μια αποκαλυπτική δήλωση του Αλέκου Καλαφάτη σε γνωστό ηλεκτρονικό μέσο του νησιού μας δίνει μέσα σε δύο προτάσεις το στίγμα για τις μελλοντικές του επιδιώξεις αλλά και την εκτίμηση του για τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
Είπε ο Αλ. Καλαφάτης « Σας διαβεβαιώνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για την Δημαρχία. Αν είχα άλλωστε αυτό το ενδιαφέρον θα το διεκδικούσα στις πρόσφατες εκλογές που ήταν πολύ πιο εύκολες απ΄ αυτές που έρχονται».
Το πρώτο σκέλος της δήλωσης για τις δικές του μελλοντικές προθέσεις, δεν μπορεί να το δέσει κανείς κόμπο. Στην πολιτική όλα αναθεωρούνται με την επίκληση των ιδιαίτερων συνθηκών της εκάστοτε συγκυρίας ακόμα και οι κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του παρελθόντος.
Έξαλλου …η λαϊκή πίεση μπορεί να μετακινήσει και βράχους.
Στο δεύτερο σκέλος υπάρχει η ομολογία για τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ότι ήταν πιο εύκολες από αυτές που έρχονται.
Το να εκτιμά ότι ήταν ευκολότερες και από αυτές που θα έρθουν σε τριάμισι χρόνια – έτη φωτός πολιτικού χρόνου- που κανείς όση διορατικότητα και αν έχει δεν μπορεί να προσδιορίσει με σαφήνεια το πολιτικό τοπίο που θα διεξαχθούν σημαίνει ότι αυτές του Νοεμβρίου 2010 διεξήχθησαν σε ευνοϊκότατες συνθήκες για την παράταξη του.
Τις εύκολες εκλογές που για να τις χαρακτηρίζεις έτσι πρέπει να εκτιμάς πως είχες πολλά ατού υπέρ σου και κυρίως εύκολο αντίπαλο, ευνοϊκό κλίμα, συνεκτική παράταξη, τις χάνεις όταν δεν τραβάει το άλογο που επέλεξες.
Είναι μια έμμεση ομολογία πως το ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά και ο ίδιος προσωπικά στις δημοτικές εκλογές έκανε επιλογές ήττας.
Πληροφορίες έγκυρες λένε ότι αρχικά αναρτήθηκε στο διαδίκτυο διαφοροποιημένη η δήλωση «αν ήθελα θα ήμουν υποψήφιος και θα κέρδιζα τις εκλογές αέρα…». Αν δεν πρόκειται για δημοσιογραφικό λάθος αλλά την μετασκευή επέβαλαν λόγοι συντροφικής αβρότητας τακτ επιβεβαιώνεται πιο κατηγορηματικά πως ο Αλ. Καλαφάτης πιστεύει πως η ήττα προήλθε λόγω αδυναμίας του επικεφαλής.
Είναι φανερό πως ο Αλ. Καλαφάτης παίρνει αποστάσεις από τις απόψεις Κοτσιλίνη και μερίδας φανατικών της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ που αποδίδουν τα αίτια της ήττας σε οποιονδήποτε ακόμα και στην … μη έντιμη άρρωστη μερίδα της κοινωνίας!!! (53% αυτής) αντί να προβληματισθούν για την επάρκεια της παρουσίας και της στρατηγικής τους. Αυτά προς το παρόν!!
Ο αρρωστημένος ΠΑΣΟΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου