Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σήκωσαν χειρόφρενο ΚΤΕΛ και ΤΑΧΙ

Με παύση των σχολικών δρομολογίων απειλεί το ΚΤΕΛ σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες της Περιφέρειας για τη χρονιά 2009-2010. Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ, Κώστας Κακουράτος, με μια λιτή, αλλά και περιεκτική επιστολή ξεκαθάρισε ότι δίνει διορία μέχρι και τις 18 Φλεβάρη για την εξόφληση των όποιων οφειλών υπάρχουν.

Η επιστολή παρατίθεται παρακάτω:

«Προς Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ΜΜΕ

Οικονομικές εκκρεμότητες και μεταφορά μαθητών

Με μεγάλη υπομονή και υπευθυνότητα και με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον, σταθήκαμε μέχρι σήμερα συμπαραστάτες σε αυτό το ευαίσθητο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών του Νομού μας. Όμως είμαστε και επαγγελματίες με τεράστια οικονομικά προβλήματα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι. Για αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η υπομονή μας εξαντλήθηκε όσο αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις της Περιφέρειας για τη σχολική χρονιά 2009-2010 προς την εταιρεία μας και θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση να συνεχίσουμε τις μεταφορές των μαθητών στο Νομό μας αν μέχρι τις 18/02/2011 δεν εξοφληθεί η προαναφερόμενη οφειλή.

Από το Δ. Σ ΚΤΕΛ Α.Ε

Ο Πρόεδρος

Κακουράτος Κωνσταντίνος»

Η εφημερίδα «Κεφαλονιά» μίλησε με τον Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του Δ. Σ. των ΚΤΕΛ, Σπύρο Σαμούρη, για να μάθουμε σε ποια ακριβώς κατάσταση είναι τα πράγματα σχετικά με τα οφειλόμενα για τη μεταφορά των μαθητών. «Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει πρόβλημα και έχουμε κάνει πολύ μεγάλη υπομονή», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Σαμούρη, για να συνεχίσει «Τα έξοδά μας είναι πολλά και καθημερινά, το πετρέλαιο κοστίζει 1,55 ευρώ. Πληρώνουμε ΦΠΑ, μισθούς, ασφάλεια, σε λίγο δεν θα μπορούμε να καταβάλουμε το ποσό του ΙΚΑ. Είμαστε μια επιχείρηση και πρέπει να επιβιώσουμε. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Ασφαλώς και δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα, ούτε βάζουμε το μαχαίρι στο λαιμό, όμως πρέπει να καταλάβουν στην Περιφέρεια ότι δεν αντέχουμε άλλο». Σε ερώτησή μας για το αν έχει συζητηθεί το πρόβλημα εκ νέου με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Σωτήρη Κουρή, μας απάντησε: «Ο κ. Κουρής προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, αλλά ακόμη δεν έχει λυθεί το πρόβλημα. Εμείς έχουμε έρθει σε επαφή και με τον Βουλευτή, ώστε να ασκήσει κι εκείνος από την πλευρά του πίεση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που «διεκδικεί» το ΚΤΕΛ ανέρχεται σχεδόν στο ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ για τη σχολική χρονιά 2009-2010, ενώ για το ίδιο θέμα, όπως και για τα οφειλόμενα στους ιδιοκτήτες ταξί, ο κ. Κουρής, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα μας, παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στις πληρωμές, όμως γίνονται όλες οι διαδικασίες, ώστε να βρεθεί επιτέλους μια λύση. Ο κ. Σαμούρης ξεκαθάρισε πως αν δεν πληρωθούν τα οφειλόμενα μέχρι και τις 18 του μήνα που διανύουμε, σταματούν τα σχολικά δρομολόγια από τη Δευτέρα, 21 Φλεβάρη. Γίνεται έτσι κατανοητό ότι ο κλοιός αρχίζει να σφίγγει για την Περιφέρεια. Δεν αρκεί να υπάρχει καλή θέληση, μια και ο χρόνος περνάει, οι άνθρωποι μένουν απλήρωτοι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο και οι μαθητές κινδυνεύουν να μην μπορούν να μεταφερθούν στα σχολεία τους.

Αναμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και ελπίζουμε ότι θα δοθεί μια λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές σύντομα και χωρίς να χρειαστούν κινητοποιήσεις.

Δεν είναι μόνο το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς και τις μεταφορές των μαθητών στα σχολεία τους, αλλά και με τα ταξί. Συγκεκριμένα, ούτε οι επαγγελματίες ταξί έχουν πληρωθεί ακόμη από την Περιφέρεια και για το λόγο αυτόν απειλούν ότι θα σηκώσουν χειρόφρενο. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν έχει ως εξής:

«Με αφορμή τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις για τον κλάδο μας ο Αστικός Μεταφορικός Συνεταιρισμός Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Αργοστολίου και συνεργαζομένων μελών λοιπής Κεφαλονιάς σας ενημερώνει ως ακολούθως. Τον Σεπτέμβριο του 2010, με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού, ξεκινήσαμε για άλλη μια χρονιά την μεταφορά των μαθητών παρά το γεγονός ότι τα δεδουλευμένα ενάμιση χρόνου δεν είχαν ακόμη καταβληθεί. Ξεκινήσαμε την σχολική χρονιά με τις διαβεβαιώσεις της απερχόμενης νομαρχιακής αρχής τόσο ότι τα οφειλόμενα θα καταβληθούν άμεσα, διότι τα χρήματα υπάρχουν στα ταμεία της Νομαρχίας όσο και το ότι το θέμα των φετινών συμβάσεων θα έχει ομαλή κατάληξη. Δυστυχώς βρισκόμαστε στον Φεβρουάριο του 2011 και ακόμα ούτε μας έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα, που βρίσκονται στα της Περιφέρειας πλέον, αλλά ούτε μας έχει δοθεί και μία πειστική απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό ούτε από την απερχόμενη νομαρχιακή ούτε από τον νέο θεσμό της Αντιπεριφέρειας.

Επιπροσθέτως, ενημερωθήκαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή, ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τις συμβάσεις της τρέχουσας χρονιάς, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην υπογραφούν. Καταλαβαίνουν άπαντες ότι το έργο που εκτελείται σήμερα βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Έχουμε εξαντλήσει πλέον κάθε προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημά μας, έχουμε δώσει άπειρες ευκαιρίες, έχουμε ακούσει αμέτρητες υποσχέσεις και το αποτέλεσμα είναι ένα και μοναδικό. Χάσαμε την υπομονή μας και την πίστη μας. Επειδή όμως δεν θέλουμε να χάσουμε και την αξιοπρέπειά μας, για τους λόγους τούτους βρισκόμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από Δευτέρα 14-2-2011 σταματάμε να εκτελούμε οποιαδήποτε σχολική μεταφορά με τα ΤΑΞΙ μέχρι εξοφλήσεως των δεδουλευμένων μας και μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα των φετινών συμβάσεων. Νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους γονείς των μαθητών και τους ίδιους τους μαθητές για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία θα περιέλθουν, άθελά μας, εξαιτίας της απόφασής μας αυτής. Τέλος, είναι ώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία, όπως πράξαμε εμείς τόσα χρόνια και να αποδείξουν εμπράκτως την ευαισθησία τους που όπως φαίνεται εξαντλείται στα δελτία Τύπου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΟΥΡΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΠΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

Ρεπορτάζ Γιάννα Κουλουμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου