Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ANAKOINΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΚΑΛΟΥΔΗ

“ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ”


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Μετά το δήμαρχο Κεφαλλονιάς Α. Παρίση και ο επικεφαλής της “Επτανησιακής Αναγέννησης” Γ. Καλούδης, τάσσεται κατά των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που προωθεί η κυβέρνηση.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα ακόλουθα:

Τα χωριά μας ερημώνουν.
Η ανεπάρκεια πολιτικών και Διευθυντών δεν μπορεί να οδηγεί σε νέα χειρότερη βλαβερή κατάσταση την ήδη προβληματική παιδεία μας.
Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στις 28-1-11 πήρε καθαρή θέση κατά της συγχώνευσης των σχολείων.
Επισημαίνω το γεγονός ότι τη δεκαετία του 1920 οι κυβερνήσεις Ελευθερίου Βενιζέλου και Αλέξανδρου Παπαναστασίου, με υπουργό Παιδείας τον Γεώργιο Παπανδρέου έκτισαν σχολικό κτίριο σε κάθε χωριό της Ελλάδας. Έκτισαν σχολικά κτίρια και στις πόλεις. Σχολικά κτίρια στατικά επαρκή μέχρι σήμερα, ψηλά, ευήλια, ευάερα, αρχιτεκτονικά πανέμορφα κτίρια . Σχολικά κτίρια ελκυστικά.
Εκεί τα παιδιά των χωριών, τα παιδιά του φτωχού λαού έμαθαν γράμματα.
Σχεδόν όλα αυτά τα πανέμορφα κτίρια σήμερα είναι εγκαταλελειμμένα ως σχολεία και ή είναι ..αποθήκες ή εξυπηρετούν άλλες ..ανάγκες ή τίποτα. Και όλα αυτά στη λογική …των συγχωνεύσεων, που μάζεψαν τα παιδιά στις πόλεις, σε πανάθλια σχολικά κτίρια-γράβες-φυλακές-αποκρουστικά.
Αποδείχθηκε ότι οι συγχωνεύσεις απέτυχαν παταγωδώς.
Τα παιδιά για να μεταφερθούν κάθε μέρα από το χωριό τους σε άλλο χωριό δαπανούν πολύ περισσότερο χρόνο, οι γονείς δαπανούν επίσης περισσότερο χρόνο, το κράτος επιβαρύνθηκε με τεράστια ποσά μεταφοράς και ταυτόχρονα κάθε χρόνο πέφτει το επίπεδο της παιδείας και ερημώνουν και τα χωριά μας.
π.χ. στη Κέρκυρα 40 χωριά έμειναν χωρίς έστω και ένα καφενείο τα οποία έκλεισαν και από τις φορολογικές επιδρομές των κυβερνήσεων και ελλείψει πελατείας.
Τα χωριά μας μένουν χωρίς ένα χώρο συνάντησης, ανταλλαγής πολιτικών και κοινωνικών απόψεων, έρμαια στην υποκουλτούρα του απολιτίκ, του life style, του ημίγυμνου της τηλεόρασης, της αποχαύνωσης και της αδράνειας αλλά και της απάθειας στα δρώμενα.
Σήμερα, μετά από 90 χρόνια, η κυβέρνηση του εγγονού, Γιώργου Παπανδρέου αυταρχικά αποφασίζει να κλείσει σχολεία και να συγκεντρώνει το μαθητόκοσμο προς τα κέντρα και σε άθλια σχολικά κτίρια, καλλιεργώντας παράλληλα την αστυφιλία.
Τα παιδιά του λαού έμαθαν γράμματα και σε μονοθέσια και σε διθέσια σχολεία στα χωριά μας , στα οποία ο εκπαιδευτικός είναι ψυχικά πιο κοντά στο μαθητή και δείχνει και μεγαλύτερη κατανόηση και φροντίδα.
Τι θέλουν να μας πουν τώρα οι ανεγκέφαλοι;
Έκλεισαν που έκλεισαν ελλείψει μαθητών τα δημοτικά σχολεία Οθωνών, Ερείκουσας και Μαθρακίου, θα κλείσουν και τα σχολεία του Κάλαμου και του Καστού και του Μεγανησίου;
Η Ελλάδα με αυτές τις ανόητες πολιτικές ερημώνει εκεί που χρειάζεται να’ ναι πιο ισχυρή, στα ακριτικά νησιά και στα χωριά μας.
Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στη προσέγγιση ο μαθητής να’ χει σχολείο όσο πιο κοντά γίνεται στο σπίτι του.
Η συγχώνευση των σχολείων θα είναι άλλο ένα έγκλημα σε βάρος της παιδείας του λαού.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ανίκανοι οι δήθεν …»ικανοί»!…

Από το kefalonitika.gr

Ο καλός μας συμπατριώτης και συμπαθέστατος φίλος κύριος Διονύσης Γεωργάτος που αρκετά χρόνια βρίσκεται σε πρωταγωνιστικές και καίριες πολιτικές θέσεις του τοπικού μηχανισμού ενώ διεκδίκησε και τη θέση του περιφερειάρχη αποκαλύφθηκε πως ήταν μάλλον όχι μόνο αποτυχημένος μετά πολλών επαίνων,αλλά παραμύθιαζε και τον κόσμο ψηφοφόρους του και μη, αφού έστελναν προς έγκριση έργα που δεν είχαν εγκριτική υπογραφή μόνο και μόνο για να γίνεται ντόρος.Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή!
Ειδικότερα απορρίφθηκαν λόγω απουσίας των αναγκαίων στοιχείων οι ακόλουθοι φάκκελοι για τα αντίστοιχα που είχαν προβληθεί στον κοσμάκη της Κεφαλλονιάς σαν μεγαλόπνοα έργα,αλλά που στη πραγματικότητα ήσαν μάλλον…φύκια που παρουσιαζόντουσαν από τους δήθεν σωτήρες της Κεφαλλονιάς (Γεωργάτος,Κοτσιλίνης,κλπ) σαν μεταξωτές κορδέλλες!… :
1.Η αναβάθμιση του οιδικού μας δικτύου
2.Οδικό δίκτυο που συνδέει Αλειματές,Φανιές, Ασπρογέρακας, Πόρο
3.Η περιφειακή οδός τηςΑγ.Ευφημίας
4.Λειτουργική αποκατάσταση του δρόμου στο Χάρακα
5.Καραβόμυλος-Αγ.Ευφημία
6. Πλακόστρωση φρουρίου Ασσου
7.Αποχέτευση Αγ.Δημητρίου Παλλικής
8.Δίκτυο ύδρευσης του Αργοστολίου
9.Σύνδεση δεξαμενών Μακρυώτικων Λουκάτων
10.Αποχέτευση Παλλικής σε Αγ.Βασίλειο
11.Αντικατάσταση των καρκινογόνων αμιαντοσωλήνων σε Ληξούρι
12.Λοιπές οδικές συνδέσεις στην ενδοχώρα
Aν βέβαια οι εκλεκτοί κ κατά τα άλλα συμπαθείς συμπατριώτες μας έχουν κάτι να πουν ή να διαψεύσουν,εμείς εδώ είμαστε…
Αυτός,ναι,είναι ο δήμαρχος όλων μας!
Δανειζόμαστε τη φωτογραφία από το γνωστό σε όλους πολυμετοχικό blog φίλων συμπατριωτών μας που αποθανάτισαν το Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση να περιδιαβαίνει την Αργοστολιώτκη αγορά παρέα με τον επιτυχημένο αντιδήμαρχο Σπύρο Ματιάτο σήμερα το πρωί,υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά την «ερωτική» σχέση που έχει με τις μάζες και τους απλούς πολίτες που τον νοιώθουν άνθρωπο δικό τους. Αλλωστε η επιτυχία του δημάρχου μας οφείλεται στη πηγαία αμεσότητά του,στοιχείο που αναγνωρίζεται και εκτιμήθηκε από τους πολίτες του νησιού και του δήμου μας.Χωρίς συμπλεγματικούς καθωσπρεπισμούς,χωρίς να είναι κλεισμένος σε χρυσό κλουβί,ανθρώπινος και προσηνής, ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς δίνει καθημερινά μαθήματα απλότητας και ανυπόκριτης ευθύτητας κόντρα σε όλους εκείνους που κοιτάζουν τον πολίτη αφ΄υψηλού έχοντας τοποθετήσει τον εαυτό τους σε ψευδεπίγραφους θρόνους,σαν κι εκείνους που κάθησαν και μας …θρονιάστηκαν για 30 περίπου χρόνια…
Aστυνομία
Σε εκγρήγορση θα πρέπει να είναι αστυνομία και πολίτες στην Κεφαλλονιά αφού εντελώς αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ γιατην εικόνα σε πανελλήνιο επίπεδο!
Ειδικότερα σε επίπεδο ολόκληρης της χώρας,από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο,είχαμε επισήμως 2.893 ληστείες,46.064 κλοπές και 171 δολοφονίες (δηλαδή περίπου ένας φόνος την ημέρα !!!)Αν μάλιστα κοιτάξει κάποιος τα στοιχεία της τελευταίας πενταετίας στη μικροεγκληματικότητα (κλοπές και διαρρήξεις)είχαμε μόνο σταθερή αύξηση.Καλό θα ήταν λοιπόν η τοπική αστυνομία να βρίσκεται σε εκγρήγορση,να συνεχίσει τις φιλότιμες προσπάθειές της για αστυνόμευση παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό ,περιπολικά,κλπ προσπαθώντας να διατηρήσει κλίμα ασφάλειας στο νησί μας και οι πολίτες να είναι λιγότερο κακόπιστοι στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι αρχές ασφαλείας για τη προστασία της όλης μας καθημερινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου