Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙ 5 ΩΡΕΣ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: “ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ”

Συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς. Κυρίαρχη θέση στη συνεδρίαση είχε το θέμα με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων που προωθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια του λεγόμενου “Καλλικράτη” της παιδείας.
Το θέμα έφερε στη συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή και την εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος Σ. Σαββαόγλου. Η εισήγηση του αντιδημάρχου ήταν στο κλίμα ότι η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης είναι κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε συγχώνευση ή κατάργηση σχολικής μονάδας στο νησί μας λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας και των μεγάλων αποστάσεων, αλλά και του δυσβάσταχτου οικονομικού κόστους της μεταφοράς των μαθητών.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕΚΙ, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Μαθητικών Συμβουλίων από ολόκληρο το νησί, που ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, πέραν από τη λήψη κάποιου ψηφίσματος, να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στα σχέδιά της.
Κατά των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων τάχθηκαν από διαφορετικές θέσεις, τόσο ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης, όσο και ο συνδυασμός του Θ. Μιχαλάτου.
Μοναδική παραφωνία αποτέλεσε ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος στην προσπάθειά του να υποστηρίξει τις κυβερνητικές θέσεις, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι ενδεχόμενες συγχωνεύσεις μπορούν να επιφέρουν βελτίωση στην ποιότητα της εκπαίδευσης, ενώ σύμβουλοι του συνδυασμού επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν το Σώμα, αλλά και το κοινό που παρακολουθούσε, χρησιμοποίησαν το πολιτικό “τρικ” της συγχώνευσης από τριθέσια και διθέσια σε εξαθέσια, κάτι που όμως δεν έχει καμία σχέση με τον “Καλλικράτη” που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, ο οποίος σαφώς κάνει λόγο για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Ο δήμαρχος Α. Παρίσης παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι θα αγωνιστεί ώστε να μην κλείσει κανένα Σχολείο στην Κεφαλλονιά, κάτι που θα καταστήσει σαφές στις 28 Φεβρουαρίου στους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, όπου και έχει κληθεί προκειμένου να συζητηθεί το θέμα αυτό και υπογράμμισε ότι θα μπει μπροστάρης σε οποιαδήποτε κινητοποίηση των καθηγητών, γονέων και μαθητών.
Τόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ν. Ανουσάκης, ο οποίος μίλησε για ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης, όσο και ο αντιδήμαρχος Δ. Πυλαρινός, υποστήριξαν ότι θα χρειαστούν πέραν του οποιουδήποτε ψηφίσματος παρθεί από το Δ.Σ., και δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να μην προχωρήσει στο νησί μας το κυβερνητικό αυτό μέτρο.
Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως η κα Α. Αυγουστάτου, ο Ν. Ανουσάκης, ο Σ. Σαββαόγλου και άλλοι, υποστήριξαν ότι θα πρέπει το ψήφισμα που θα βγει να είναι ομόφωνο, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό να συμβεί και τελικώς κατατέθηκαν τρία διαφορετικά ψηφίσματα, ένα από τη Δημοτική Αρχή, ένα από την παράταξη του Μ. Κοτσιλίνη και ένα από τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Μετά από ψηφοφορία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής, το οποίο μεταξύ άλλων ζητά να μην γίνει καμία κατάργηση ή συγχώνευση Σχολείων στο νησί μας και να εξασφαλιστούν οι πόροι για τη μεταφορά των μαθητών.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής, ο οποίος μίλησε για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις πληρωμές των ΤΑΞΙ και του ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών και είπε ότι γίνεται προσπάθεια, μέχρι το τέλος του μήνα, να πληρωθεί ένα σημαντικό ποσό στους επαγγελματίες και επέρριψε σαφείς ευθύνες στην Νομαρχία Γεωργάτου για τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα των πληρωμών και των συμβάσεων των επαγγελματιών αυτών.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Το ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά και το Θιάκι απασχολεί την κοινή γνώμη με τις χαρές τα γλέντια και τα τσιμπούσια που διοργανώνει. Δεν δείχνει να το απασχολούν προβλήματα και διασκεδάζει τις δύσκολες μέρες που περνάει η κοινωνία πίνοντας στην υγειά των κορόιδων που το ψήφισαν. Είναι ένα ΠΑΣΟΚ της χαράς.

Ποιο ΠΑΣΟΚ όμως είναι αυτό είναι το κόμμα; Όχι δύο παρέες που σμίξανε είναι και δεν κρύβουνε τη χαρά τους (θέλει η π….να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει) γιατί μετά τις βρισιές που αντάλλασαν για πολλά χρόνια τα βρήκαν και θα ξαναμοιραστούνε τα μπαλαντέρια της τράπουλας της εξουσίας
Δεν είναι προς θεού κακές οι κοινωνικές συναναστροφές και οι διασκεδάσεις. Κάκιστο όμως είναι να δίνει το στίγμα ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου μια παρέα.
Τα να ειπωθεί ότι γλεντούσε την τάδε μέρα στο τάδε μαγαζί η παρέα του Καλαφάτη είναι απόλυτα σωστό αν έχει γίνει
Το να γραφτεί με φωτογραφίες κάτι για την διασκέδαση της παρέας του Βαλλιανάτου, η για το κοινό φαγοπότι των Μοσχοπουλο-Γεωργατο-Καλαφατικών είναι εξαιρετικό και κοινωνικά ενδιαφέρον.
Όμως το να πλασάρουν όλοι αυτοί στο τύπο τα προσωπικά τους γλέντια ως δραστηριότητα του ΠΑΣΟΚ είναι προσβολή για όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ.
Τα μέλη και τους φίλους που είναι κλεισμένα σπίτι τους από την ανέχεια την αναδουλειά και την ανεργία. Που προσπαθούν να εξοικονομήσουν λίγα ευρώ για την βγάλουν πέρα οι οικογένειές τους. Που ντρέπονται για το ξεπούλημα της χώρας και τα μεγάλα φαγοπότια που άρχισαν από την εποχή του εκσυγχρονισμού και που ακόμα και σήμερα συγκαλύπτει η κυβέρνηση.
Έτσι το ΠΑΣΟΚ της χαράς αφού χόρεψε ζεμπεκιές στου Κούτουπα, τα πιε με αρνιά και κατσίκια σε ταβέρνα στη Λακύθρα θα πρέπει να προγραμματίζει και άλλες τέτοιες δραστηριότητες μια και έρχεται του καρναβάλου.
Στον καρνάβαλο καλά θάτανε να κάνανε και παρέλαση για να μη χαλιόνται και λεφτά για τεχνητά άρματα. Το ΠΑΣΟΚ της χαράς θα έπαιρνε το πρώτο βραβείο. Αυτά προς το παρον!!
Ο αρρωστημένος ΠΑΣΟΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου