Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

“ΣΑΦΑΡΙ” ΠΑΡΙΣΗ
ΓΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ ΣΚΑΛΑΣ & ΠΟΡΟΥ

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης από το Σάββατο 12/2, προκειμένου να προωθήσει κορυφαία ζητήματα που αφορούν τον Δήμο μας.
Ο Δήμαρχος το Σάββατο το απόγευμα δέχτηκε στο γραφείο του, συμπατριώτες μας της Αθήνας, στα πλαίσια των επαφών του με τους ετεροδημότες του Δήμου μας, υλοποιώντας την υπόσχεση που τους είχε δώσει προεκλογικά για συχνή και άμεση επαφή μαζί τους.
Την Δευτέρα ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προκειμένου να εντάξει στο πρόγραμμα Ε.Π.Ε.Ρ.Α.Α. το έργο της αποχέτευσης του Πόρου προϋπολογισμού 6,8 εκατομμυρίων ευρώ, ένα έργο που είχε σχεδιαστεί, πλην όμως, δεν έχει ακόμη ενταχθεί για χρηματοδότηση..
Στην σύσκεψη που διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ στο Υπουργείο μετείχε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραϊτης, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου και αρμόδιος για το πρόγραμμα Ε.Π.Ε.Ρ.Α.Α. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, το στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας Γιάννης Μπάρκας και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης.
Οι επιτελείς του Υπουργείου αναμένουν από τον Δήμαρχο την απόφαση του Δ.Σ. (που σημειωτέον λαμβάνεται την Τετάρτη) για το εν λόγω έργο και ταυτόχρονα δεσμεύτηκαν για την ένταξή του στο πρόγραμμα εντός του επόμενου μήνα.
Την Τρίτη, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς πραγματοποιεί σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Πρόεδρο της Ε.Δ.Ε.Λ. κ. Κατριβέση, για το γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το έργο του βιολογικού καθαρισμού και της αποχέτευσης Σκάλας. Ως γνωστόν η Ε.Δ.Ε.Λ. με έκθεσή της ζητάει την απένταξη του έργου από το πρόγραμμα του Υπουργείου ΠΕΚΑ «Ε.Π.Ε.Ρ.Α.Α.»
Στην σύσκεψη του Υπουργείου Οικονομικών από την πλευρά του Δήμου μας συμμετέχουν, εκτός από το Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και ο κ. Γιάννης Μπάρκας ενώ παρίσταται και ο βουλευτής του Νομού μας Σπύρος Μοσχόπουλος με του οποίου τις επαφές πραγματοποιείται η συνάντηση αυτή.
Στόχος των ενεργειών του Δημάρχου είναι η αποφυγή της απένταξης του έργου, μια εξέλιξη που αν τελικά συμβεί θα είναι καταστροφική για την περιοχή και το νησί μας γενικότερα.
Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς θα επιστρέψει στο νησί την Τετάρτη το πρωί, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης θα μετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Η Σ. Σαρδελή αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Η περιφερειακή σύμβουλος Ιθάκης Σμ. Σαρδελή, ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης με απόφαση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου.
Μετά από αυτό το Νομός μας ενισχύει την παρουσία του στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έχοντας πλέον δυο στελέχη στο αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη, αφού ήδη υπάρχει ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του κ. Σπύρου για την επιλογή της κας Σαρδελή, έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης ήθελε μία δυνατότερη φωνή της Ιθάκης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Για το θέμα αυτό η Περιφέρεια εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την απόφαση, για τον ορισμό των θεματικών αντιπεριφερειαρχών, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου.
Οι τρεις αντιπεριφερειάρχες είναι:
Μαλλιάς Ηλίας του Νικολάου, περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΚΤΕΛ Ζακύνθου.
Σαρδελή Σμαραγδούλα του Θεοδώρου, περιφερειακή σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Ιθάκης, επιχειρηματίας.
Μαλακάσης Ιωάννης του Σπυρίδωνος, περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Λευκάδας, πολιτικός μηχανικός.
Μετά την υπογραφή της απόφασης, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, δήλωσε ότι είναι συνεπής στη δέσμευσή του ότι οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες θα προέρχονται από τα νησιά του Ιονίου, εκτός Κέρκυρας, με το σκεπτικό αφενός της ενίσχυσης της ενότητας, της αξιοποίησης του ανθρώπινου και αξιόλογου δυναμικού από όλα τα νησιά και στη λογική ότι δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ μεγάλων και μικρότερων νησιών, αφού η πολιτική του είναι η ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου