Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ

Ο τίτλος του παρόντος δελτίου τύπου ταιριάζει άριστα στην χθεσινή ανακοίνωση του Μάρκου Κοτσιλίνη σχετικά με την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η παράταξη της Νέας Εποχής εξέδωσε ανακοίνωση τύπου πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου, πλην όμως παραποιημένων σε όλα τα επίπεδα και σε όσα αναφέρονται σε αυτήν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Παρέλειψε εντέχνως ο Μάρκος Κοτσιλίνης, ότι το θέμα του ανοίγματος του Κολυμβητηρίου εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης, η δε τελική πρόταση που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο ήταν η πρόταση της πλειοψηφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
Όλοι αποδέχθηκαν ότι η πρόταση του Αντιδημάρχου Σάββα Σαββαόγλου ήταν μία σπουδαία έμπνευση, αφού έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί ο Νόμος, καθώς και την αντιπροσωπευτικότητα που απαιτείται σε μία ιστορική περιοχή όπως η Κεφαλλονιά μας.
Οι προτάσεις της παράταξης του Μάρκου Κοτσιλίνη, ήταν προτάσεις για κωλλυσιέργεια της απόφασης, καθώς και για παραπομπή του θέματος στις «ελληνικές καλένδες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ Δ.Σ ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Δεν μπορεί ακόμη να κατανοήσει ο κ. Μ. Κοτσιλίνης ότι αυτά τα Δ.Σ αλλάζουν με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας.
Δεν μπορεί να κατανοήσει ότι ο νέος Δημαρχος, σε αυτό το κρίσιμο διάστημα της μετάβασης του Δήμου σε Καλλικρατικό Δήμο, χρειάζεται άριστη συνεργασία με τα Δ.Σ., γεγονός που μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν σε αυτά υπάρχουν συνεργάτες του.
Δεν μπορεί επίσης να κατανοήσει ότι εκτίθεται στην τοπική κοινωνία του νησιού μας, όταν κάνει απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνουν για έναν ή δύο μήνες ακόμη στις «καρέκλες» της τοπικής εξουσίας στελέχη των προηγούμενων Δημοτικών αρχών, φίλα προσκείμενοι στην πολιτική του παράταξη.
Εκτίθεται, γιατί δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο την ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχει με τις «καρέκλες» της εξουσίας, αυτός και η πολιτική του παράταξη.
Ο λαός της Κεφαλλονιάς με το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, ζήτησε αλλαγή και ο Δήμαρχος υλοποιεί αυτή την λαϊκή εντολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ «ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ»
Τα ίδια έλεγε το βράδυ της Κυριακής των αποτελεσμάτων, τα ίδια επικαλείται και σήμερα ψάχνοντας ένα καλό άλλοθι για την εκλογική αποτυχία του.
Η αλήθεια είναι όμως, ότι ο νόμος απαιτεί συμμετοχή δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στα Δ.Σ που άλλαξαν στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο.
Αφού λοιπόν, αρνήθηκε ο κ. Κοτσιλίνης να συμμετέχουν στα συμβούλια οι δικοί του σύμβουλοι (ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ήθελαν και τους ανάγκασε να παραιτηθούν), έπρεπε κάποιοι από την αντιπολίτευση να συμμετέχουν και έτσι αναγκαστικά πλαισιώθηκαν τα Δ.Σ. με συμβούλους του συνδυασμού «Αγαπημένη Κεφαλονιά» του Θ. Μιχαλάτου.
Σε ότι αφορά στην τοποθέτηση του Θ. Μιχαλάτου στην ΔΕΥΑ, έχουμε να πούμε τα εξής:
Α. Τιμά την δημοτική αρχή η χρησιμοποίηση στελεχών εκτός της παράταξής μας, αφού αυτό καταδεικνύει ότι εμείς κάνουμε άνοιγμα στην κοινωνία και χρησιμοποιούμε τους άριστους και όχι τους αρεστούς στην διοίκηση των δημοτικών επιχειρήσεων.
Β. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ο κ. Κοτσιλίνης, ότι ο τόπος δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει στους ρυθμούς της προεκλογικής περιόδου. Οι εκλογές τελείωσαν, οι αντιπαραθέσεις αποτελούν παρελθόν και άρα, όποιος θέλει να βοηθήσει στο έργο της δημοτικής αρχής για το καλό του τόπου, για τον Αλ. Παρίση είναι σύμμαχος και αποδεκτός στην δύσκολη αυτή πορεία. Ο Μ. Κοτσιλίνης επέλεξε την «επαναστατική γυμναστική» και την στείρα αντιπαράθεση αντί της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης. Ο Θ. Μιχαλάτος, από την ημέρα της ορκωμοσίας δήλωσε ότι είναι στην διάθεση της δημοτικής αρχής για προσφορά όπου χρειαστεί και όπου του ζητηθεί.
Αφήνουμε λοιπόν, τον λαό του νησιού μας να κρίνει και να αξιολογήσει τις δύο παραπάνω συμπεριφορές.
Ο Δήμαρχος τις έκρινε και αποφάσισε την τοποθέτηση του Θ. Μιχαλάτου στην ΔΕΥΑ.
Αναφορικά με τον ίδιο τον Θ. Μιχαλάτο, ο Δήμαρχος θεωρεί ότι είναι ένα πολιτικό στέλεχος του νησιού μας με προσόντα, πλήρη επάρκεια και γνώσεις, προκειμένου να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της ανωτέρω επιχείρησης.
Τελειώνοντας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Μ. Κοτσιλίνη ότι μας αναγκάζει να εκδίδουμε συνεχείς ανακοινώσεις-απαντήσεις, οι οποίες-όπως έχουμε ξαναπεί-αποτελούν για εμάς ανάλαφρο διάλειμμα. Αρκεί όμως αυτό να μην μετατραπεί από εξαίρεση σε κανόνα της καθημερινότητάς μας και της πολιτικής μας πρακτικής.
Αναμένουμε λοιπόν, από τον κ. Μ. Κοτσιλίνη λίγο περισσότερη σοβαρότητα στην πολιτική ατζέντα που βάζει με τις ανακοινώσεις του.

Εκ του Γραφείου Τύπου



(από kefaloniaphotonews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου