Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή την 2η συνεδρίαση του ΔΣ Κεφαλονιάς καλεί το λαό να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα σχετικά με τις παρακάτω αποφάσεις και επιλογές των δυνάμεων του κεφαλαίου στο Δήμο Κεφαλονιάς που αφορούν:

* Στην ταύτιση της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης του ΠΑΣΟΚ (εκτελεί καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου εκλαϊκεύοντας όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και επιλογές της κυβέρνησης).

*Στην πλήρη ενσωμάτωση της «ανεξάρτητης» και «ακομμάτιστης» παράταξης του κ. Μχαλάτου και την συγκόλλησή της με αυτήν της Δημοτικής Αρχής, επαληθεύοντας την εκτίμηση της Λαϊκής Συσπείρωσης προεκλογικά, ότι αποτελούσε τον «μπαλαντέρ» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η «αντιμνημονιακή» και «αδέσμευτη» προεκλογικά, παράταξη του κ. Μχαλάτου (που συμμετείχαν και στήριζαν τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) μετέτρεψε τον προεκλογικό πολιτικό «αρραβώνα» σε μετεκλογικό πολιτικό «γάμο», συμμετέχοντας οργανικά πλέον και με το αζημίωτο, στην συμμαχία των προθύμων που υλοποιούν χωρίς καμιά διαφωνία την πολιτική του μνημονίου στον Δήμο Κεφαλονιάς. Δεν υπήρξε εισήγηση της Δημοτικής Αρχής που δεν την ψήφισε, δεν υπήρξε ανασυγκρότηση επιτροπής που δεν μπήκαν οι σύμβουλοί της, δεν υπήρξε θέμα που να μην επέδειξαν εκκωφαντική σιωπή και συγκατάβαση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-«Ακομμάτιστοι», ομονοώντας στα βασικά ζητήματα και με κριτήριο ο εργαζόμενος και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώσουν την κρίση, παρέπεμπαν με τις αποφάσεις τους στην προτεραιότητα της υλοποίησης της στρατηγικής της ΕΕ, του ΔΝΤ ,μετακυλώντας νέα βάρη στις πλάτες του λαού.

*Διαφωνώντας προσχηματικά σε διαδικαστικές ερμηνείες του νόμου που αφορούσαν την θητεία μελών των ΔΣ οργανισμών ή το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, υιοθετούσαν την ουσία της πολιτικής και τον χαρακτήρα αυτών των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, που συμβάλουν στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού, του αθλητισμού, του νερού και των άλλων λαϊκών κοινωνικών αναγκών. Ιδιαίτερα μέσα από τις δημοτικές επιχειρήσεις έχουν χτυπηθεί με τον πιο βάρβαρο τρόπο οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων σε αυτές.

*Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητηθεί ως κατεπείγον το θέμα των απολύσεων, η επαναπρόσληψη απολυμένων και η μη καταβολή δεδουλευμένων, καταψηφίστηκε από την δημοτική πλειοψηφία και την παράταξη του κ. Μιχαλάτου, ενώ ουσιαστική στήριξη στους παραπάνω, παρείχε και η παράταξη του κ. Κοτσιλίνη (παρά την μη ταύτιση τους στην ψηφοφορία). Οι θέσεις όλων για τα προβλήματα που αφορούν εκατοντάδες εργαζόμενους, αποδεικνύουν πραγματικά ότι τόσο η συμπολίτευση όσο και συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση έχουν κάνει την επιλογή τους για τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Πάντως όχι αυτά των εργαζομένων.

*Δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν- παρά μόνο από την θέση που κάθονταν- στην επιχειρηματολογία για την ανάγκη εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, ενώ έκαναν αγώνα δρόμου ποιοι θα είναι οι πρώτοι και οι καλλίτεροι που θα ξεπουλήσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα από τις ΣΔΙΤ τα Δημοτικά σχολεία Άσσου και Κοθρέα και το Τουριστικό Περίπτερο Άσσου. Η ακόμη ποιος θα είναι ο πρωτοπόρος στην ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών και της διαχείρισης των λιμανιών, παραλιών κ.α. (ΑΕ στην Αγία Πελαγία). Αποκαλύφθηκε πλήρως η συντεταγμένη και συμφωνημένη δουλειά που έκαναν τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής. Χαρακτηριστική ήταν η ομολογία του Δημάρχου.

*Συμφώνησαν απορρίπτοντας και οι τρεις το λαϊκό αίτημα της επαναλειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου Αργοστολιού με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό (όπως ίσχυε μέχρι σήμερα) τόσο για το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του. Ουσιαστικά με την αποδοχή της κάλυψης των εξόδων λειτουργίας του από τον Δήμο, επιλέγουν για τον λαό συνολικά, αλλά και για τους χρήστες συγκεκριμένα, να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μετατρέποντας το δικαίωμα στην άθληση και την υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που θα μπορούν να το απολαμβάνουν λίγοι.

*Αρνήθηκαν σθεναρά και οι τρεις τους την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για να σταθούν αγωνιστικά στο πλευρό των κατοίκων των Βλαχάτων και της Επιτροπής Αγώνα που έχει δημιουργηθεί ώστε να μην εγκατασταθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας μέσα στον οικισμό του χωριού. Εξάντλησαν το θέμα στην νομική και διαχειριστική του λογική που εφησυχάζει και αδρανοποιεί τον λαό, με αποτέλεσμα την αποδοχή τετελεσμένων που προωθούν τα κέρδη των πολυεθνικών σε βάρος της υγεία των κατοίκων.

*Την ώρα που έλεγαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα, μη δίνοντας «δεκάρα τσακιστή» για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, συμφωνούσαν προκλητικά στην ικανοποίηση των κάθε λογής επιχειρηματικών συμφερόντων με την έγκριση της μελέτης (ή και εκτέλεσης) για οικοτουριστικές διαδρομές (μονοπάτια) αξίας 831.860 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ. Είναι ευκαιρία και με αυτό το γεγονός να δουν οι εργαζόμενοι στην Κεφαλονιά τι όφελος έχουν από την εκτέλεση τέτοιων έργων, λαμβάνοντας υπόψη και την εμπειρία από την προηγούμενη δημιουργία και λειτουργία μονοπατιών!!

«Κερασάκι στην τούρτα» της συναίνεσης αποτέλεσε η παρουσία του Βουλευτή κ. Μοσχόπουλου που προσπάθησε για άλλη μια φορά να υποστηρίξει με όλα τα μέσα, την επίθεση που κάνει η κυβέρνηση στα λαϊκά εισοδήματα και στις κατακτήσεις γενεών ολόκληρων προς όφελος μιας χούφτας πλουτοκρατών και να παρουσιάσει τα μέτρα ως δύσκολα αλλά αναγκαία και να ταχθεί υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων και γενικότερα σε ότι αντιδραστική αλλαγή γίνεται, γιατί όπως υποστηρίζει ο Βουλευτής είναι για το «καλό» μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση προτρέπει το λαό της Κεφαλονιάς, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους, τους μικροεπαγγελματίες, τους άνεργους, τους νέους, να μην έχουν καμιά αυταπάτη, να μην περιμένουν τίποτα από αυτές τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τα όργανα τοπικής διοίκησης. Είναι επείγουσα ανάγκη να απομονώσουν και να τιμωρήσουν την πολιτικής τους. Να βάλει ο κάθε εργαζόμενος την δική του προσωπική συμβολή στις αγωνιστικές διεργασίες που είναι σε εξέλιξη. Όλοι για τον έναν και ο ένας για όλους .
Όλοι μαζί να συμβάλουμε ώστε οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 10 Φλεβάρη και η απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη να είναι σταθμός και στην Κεφαλονιά, εκφράζοντας την δύναμη, την λαϊκή αγανάκτηση την οργή στην πολιτική τους, αλλά και την προοπτική για μια άλλη Λαϊκή εξουσία που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου και της ολιγαρχίας.
Αργοστόλι. Φλεβάρης 2011
Η Γραμματεία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου