Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Αντιπασοκικός φανατισμός

Με αφορμή τα πολλά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με τον νέο «πάρτι» στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε ψησταριά της Λειβαθούς και με την ευθύνη που έχουμε ως εφημερίδα απέναντι στους πολίτες, ψάξαμε να βρούμε γιατί ένα τόσο ασήμαντο θέμα, ένα «τραπέζωμα» έχει γίνει πρώτη είδηση στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του νησιού μας.

Μιλήσαμε με πολλά από τα στελέχη του κόμματος που παραβρέθηκαν εκείνο το βράδυ στη Λειβαθώ, παρουσία της Υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και οι απαντήσεις που πήραμε για το τι έγινε εκείνο το βράδυ ήταν περίπου οι ίδιες. Θεωρούμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε τη δήλωση που μας έκανε ο τέως Νομάρχης και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος, Διονύσης Γεωργάτος, ο οποίος μας είπε ενδιαφέροντα πράγματα και κυρίως μίλησε πολιτικά και όχι… καφενειακά. «Ήταν πρωτοβουλία δύο μελών του ΠΑΣΟΚ, που είχαν κερδίσει σε λοταρία δύο αρνιά» ακούστηκε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής και ο κ. Γεωργάτος συνέχισε: «Οι κοινωνικές συνευρέσεις δεν είναι απαγορευμένες. Δεν υπήρξαν χοροί και ζεϊμπέκικα, απλά βρήκαμε την ευκαιρία να βρεθούμε. Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία της κ. Ξενογιαννακοπούλου, αφού η Υπουργός είναι πολύ αγαπητή στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από την κεντρική πολιτική σκηνή και το τοπικό ΠΑΣΟΚ.

Το κάλεσμα αυτό ήταν πολύ θετικό, μια και είναι σε εξέλιξη οι πρωτοβουλίες για την ενότητα του κόμματος στο νομό μας. Στόχος μας δεν ήταν η τρελή διασκέδαση και οι χοροί, αν και αυτό δεν είναι κατακριτέο και καταδικαστέο. Τα διάφορα που γράφουν οι διάφοροι στο γνωστό ύφος της παραπληροφόρησης, της σκοπιμότητας και στον τρόπο παρουσίασης που έχουν, προσπαθούν να περάσουν ερμηνείες, που δεν είναι τίποτε άλλο από αντιπασοκικός φανατισμός. Όλα αυτά εμάς δεν μας ενδιαφέρουν ποιοι τα γράφουν και για ποιο λόγο τα γράφουν. Μάλλον προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου από τα τεκταινόμενα στο Δήμο και την Περιφέρεια. Το μήνυμα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο. Οι εκλογικές μας ήττες γίνονται μαθήματα. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις στον τόπο μας. Το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο και συσπειρωμένο, έτσι ώστε να κάνει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στα καυτά θέματα που έχουν μπροστά τους ο Δήμος και η Περιφέρεια».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου