Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΤΑ ΤΑΞΙ “ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ”


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Τέλος στην μεταφορά των μαθητών μέσω Ταξί από την περασμένη Δευτέρα, καθώς οι ταξιτζήδες πήραν την απόφαση να “σβήσουν τις μηχανές”, καθώς ακόμη δεν τους έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα, ενώ από την συνάντησή τους με τον Αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή, προκύπτει και ζήτημα με την υπογραφή των φετινών συμβάσεών τους.
Για το θέμα αυτό δε, εξέδοσαν και την ακόλοιυθη ανακοίνωση:
Με αφορμή τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις για τον κλάδο μας ο Αστικός Μεταφορικός Συνεταιρισμός Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Αργοστολίου και συνεργαζομένων μελών λοιπής Κεφαλλονιάς σας ενημερώνει ως ακολούθως.
Τον Σεπτέμβριο του 2010 με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού ξεκινήσαμε για άλλη μια χρονιά την μεταφορά των μαθητών παρά το γεγονός ότι τα δεδουλευμένα ενάμιση χρόνου δεν είχαν ακόμη καταβληθεί . Ξεκινήσαμε την σχολική χρονιά με τις διαβεβαιώσεις της απερχόμενης νομαρχιακής αρχής τόσο ότι τα οφειλόμενα θα καταβληθούν άμεσα, διότι τα χρήματα υπάρχουν στα ταμεία της νομαρχίας, όσο και το ότι το θέμα των φετινών συμβάσεων θα έχει ομαλή κατάληξη .
Δυστυχώς βρισκόμαστε στον Φεβρουάριο του 2011 και ακόμα ούτε μας έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα, που βρίσκονται στα της περιφέρειας πλέον, αλλά ούτε μας έχει δοθεί και μία πειστική απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό ούτε από την απερχόμενη νομαρχιακή ούτε από τον νέο θεσμό της αντιπεριφέρειας . Επιπροσθέτως ενημερωθήκαμε από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τις συμβάσεις της τρέχουσας χρονιάς με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην υπογραφούν. Καταλαβαίνουν άπαντες ότι το έργο που εκτελείται σήμερα βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Έχουμε εξαντλήσει πλέον κάθε προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημά μας, έχουμε δώσει άπειρες ευκαιρίες, έχουμε ακούσει αμέτρητες υποσχέσεις και το αποτέλεσμα είναι ένα και μοναδικό. Χάσαμε την υπομονή μας και την πίστη μας, επειδή όμως δεν θέλουμε να χάσουμε και την αξιοπρέπειά μας, για τους λόγους τούτους βρισκόμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από Δευτέρα 14-2-2011 σταματάμε να εκτελούμε οποιαδήποτε σχολική μεταφορά με τα ΤΑΞΙ μέχρι εξοφλήσεως των δεδουλευμένων μας και μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα των φετινών συμβάσεων.
Νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους γονείς των μαθητών και τους ίδιους τους μαθητές για την δύσκολη κατάσταση στην οποία θα περιέλθουν, άθελά μας, εξαιτίας της απόφασής μας αυτής.
Τέλος, είναι ώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί φορείς να αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι στην κοινωνία, όπως πράξαμε εμείς τόσα χρόνια και να αποδείξουν εμπράκτως την ευαισθησία τους που όπως φαίνεται εξαντλέινται στα Δελτία Τύπου .
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΟΥΡΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΑΠΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

O AΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Μεταφορές Μαθητών
Εξάλλου για το ίδιο θέμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής, απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Γνωρίζουμε ότι οι σημερινές συνθήκες της αγοράς, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, είναι εξαιρετικά δυσμενείς, ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες που δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των διαδρομών της μεταφοράς μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.
Έχοντας υπόψη τις δυνατότητες του νέου νομοθετικού πλαισίου, σε συνδυασμό με το νέο σύστημα οικονομικής και ηλεκτρονικής διαχείρισης, προσπαθούμε να δώσουμε συγκεκριμένες σύννομες λύσεις, προκειμένου να επιτραπεί η ενεργοποίηση των εξοφλητικών διαδικασιών των οφειλών προς τους δικαιούχους.
Γενικά το θέμα της μεταφοράς των μαθητών θεωρείται λίαν ευαίσθητο και οφείλουμε, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, να το αντιμετωπίσουμε με σύνεση και συναίσθηση ευθύνης.
Η φωτο είναι του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Σ.Βούτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου