Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ “ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ” ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ. ΣΑΜΟΥΡΗ

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΟΥΡΗΣ,
ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ
& Η ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ”

Σκληρή απάντηση στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Σ. Σαμούρη, επεφύλαξε σήμερα η παράταξη της “Ισχυρής Κεφαλλονιάς”.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για “μπουρδολογίες” από την πλευρά του κ. Σαμούρη και υπενθυμίζει μία πρόσφατη δήλωση του τ. Δημάρχου Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδού.
Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της “Ισχυρής Κεφαλλονιάς” έχει ως εξής:
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΟΥΡΗΣ, ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ
ΚΑΙ Η ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Για όσους δεν γνωρίζουν την ετυμολογία της λέξης μπουρδολογία, τους ενημερώνουμε ότι, όταν κάποιος χρησιμοποιεί πολλές μπούρδες μαζί, απλά μπουρδολογεί.
Η ανακοίνωση λοιπόν του δημοτικού συμβούλου Σ. Σαμούρη που αναφέρεται στον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς Αλ. Παρίση, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ακατάσχετης μπουρδολογίας και δεν χρήζει κανενός περαιτέρω σχολίου από τον Δήμαρχο, πέρα από την υπενθύμιση μίας δήλωσης του τέως Δημάρχου Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδού, ο οποίος για τον κ. Σπύρο Σαμούρη έχει δηλώσει δημόσια τα εξής:
«Είναι ντροπή της πολιτικής και με αυτά που λέει δείχνει ότι το πολιτικό του βάρος είναι των 1500 ευρώ»
Αυτά προς το παρόν…
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ. ΣΑΜΟΥΡΗ
Ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Σαμούρης προσφέρεται για εθελοντής. Μαζί και οι «Μουφ-ίστας» του
«Εγώ αποφασίζω για την Τράπεζα Ελλάδος».
«Εγώ αποφασίζω για την ελεγχόμενη στάθμευση».
«Εγώ αποφασίζω για την ενοικίαση των παραλιών».
«Εγώ αποφασίζω για το νέο σήμα του Δήμου» (Αυτό είναι και αν σας αρέσει)!
«Εγώ αποφασίζω να μην αντιπροσωπεύεται το 48% στο νέο Δ.Σ. του Γηροκομείου» (Και αν σας αρέσει)!
«Εγώ αποφασίζω ότι χρειάζομαι προσωπική ασφάλεια γιατί απειλούμαι». (‘Από ποιους άραγε στον 1 ½ μήνα που δημαρχεύετε;;;’)
Και, όταν ερωτήθηκε ο «Αντιδήμαρχος» κ. Πουσναράς από πού πήρε εντολή να διοικεί, απάντησε: «Αποφάσισε ο κ. Δήμαρχος να αναλάβω αυτό το πόστο». Άρα…
«Εγώ αποφασίζω για την θέση του κ. Πουσναρά».
Ως εκ τούτου, και με δεδομένο το Δελτίο Τύπου που δημοσιεύσατε στις 11/2/2011 για τον εθελοντισμό του κ. Πουσναρά, σας παρακαλώ, να με εντάξετε σε αυτήν την μορφή εθελοντισμού, ήτοι με κλειδί, γραφείο, προσωπικό κ.λ.π., κ.λ.π., γιατί, γνωρίζοντας το αντικείμενο του Αντιδημάρχου, επιθυμώ να προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στον Δήμο Κεφαλλονιάς που τόσο έχει ανάγκη!
Επιπλέον, σας ενημερώνω πως διαθέτω ολόκληρη ομάδα εθελοντών, τους λεγόμενους «Μουφ-ίστας» οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν ίδιας μορφής εθελοντισμό.
Η ουσία λοιπόν του θέματος, αγαπητέ Δήμαρχε Κεφαλλονιάς είναι, ότι αυτό αποτελεί ένα δείγμα του νέου τρόπου διοίκησης που εσείς ασκείτε καταπατώντας τους θεσμούς και δείχνοντας υπέρμετρη αλαζονεία.
Αργοστόλι, 16 Φεβρουαρίου 2011
Σπύρος Σαμούρης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κεφαλλονιάς

--------------------------------------------------------------------------------------------

Σύσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή με τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων


Την Πέμπτη 17/2 πραγματοποιήθηκε η τακτική εβδομαδιαία σύσκεψη των προϊσταμένων των Διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην εν λόγω συνάντηση ήταν:
-Η πορεία προσαρμογής των υπηρεσιών στα νέα θεσμικά και διοικητικά δεδομένα και η γραφειοκρατικές δυστοκίες στην ομαλή διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων τους
-Η επίσπευση της διαδικασίας υλοποίησης των πληρωμών προκειμένου αφ’ ενός να τακτοποιηθούν οι οφειλές προς τους δικαιούχους από την περσινή χρονιά, αφ’ ετέρου να προγραμματιστούν οι υποχρεώσεις για το τρέχον έτος
-Ακόμη σε συνεργασία με το Τμήμα Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αλιείας, αναπτύχθηκε η δυνατότητα και οι προϋποθέσεις δημιουργίας εργαστηρίου ποιοτικών αναλύσεων και ελέγχου διαφόρων περιβαλλοντικών παραμέτρων όπως η ποιότητα των υδάτων, οι οχλήσεις παραγωγικών μονάδων και επιχειρήσεων, η μέτρηση της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας και των παραγόμενων ρύπων, ενώ παρουσιάστηκε και αναλύθηκε ο απαιτούμενος για το σκοπό αυτό εξοπλισμός, ο οποίος και αποτελεί ιδιοκτησία του φορέα μας
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής, τόνισε ότι οι υπηρεσίες θα πρέπει να οργανωθούν, να συντονιστούν και να προετοιμαστούν αποτελεσματικά ώστε με την εξομάλυνση των διαδικασιών να μπορούν να υποβάλλουν, με σοβαρότητα καίριες αναπτυξιακές προτάσεις έργων και δράσεων για τους τομείς ευθύνης τους, με γνώμονα τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας και την αναβάθμιση της περιοχής μας.

--------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αργοστολίου “Η ΚΡΑΝΗ”, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο συνιστά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως Έλληνες πολίτες σε όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Η προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης («Μνημόνιο») παρότι προβλήθηκε από πολλούς ως μέγιστη εθνική ανάγκη, στην πραγματικότητα έχει ανοίξει έναν κύκλο ύφεσης, ο οποίος με τις τρέχουσες κυβερνητικές επιλογές διευρύνεται διαρκώς, έχοντας παρασύρει επιχειρηματίες και καταναλωτές σε μία πρωτοφανή δυσπραγία.
Η απώλεια της δυνατότητας από την Κυβέρνηση να ασκήσει αυτόνομη οικονομική πολιτική την καθιστά δέσμια των υπερβολικών, ενίοτε, απαιτήσεων της Τρόικας και διαμορφώνει ένα κλίμα όπου και η απλή διαφωνία ενός Υπουργού λογίζεται ως «απαράδεκτη» υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας.
Η έλευση της νέας χρονιάς έφερε μία σειρά από εξελίξεις σε πολλά πεδία που αφορούν άμεσα το ελληνικό εμπόριο. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει την αυστηρή ποινικοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων ουσιαστικά απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου και η συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών και η πιστωτική απροθυμία των τραπεζών έχει «στεγνώσει», στην κυριολεξία, την ελληνική αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία η άμεση αντίδραση όλων των συναδέλφων απέναντι σε μία κατάσταση που βυθίζει όλους μας στην απόγνωση. Έμποροι και καταναλωτές ενώνουν τη φωνή τους.
ΟΧΙ σε άλλα λουκέτα στα μαγαζιά και την ανεργία.
ΟΧΙ σε άλλες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων.
ΟΧΙ στο «φορολογικό εκβιασμό» και την «οικονομική βία».
ΟΧΙ στη «φορολογική ακρίβεια».
ΟΧΙ στην «άλωση» της αγοράς από πολυεθνικούς ομίλους.
ΟΧΙ στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση και λειτουργία εμπορικών «υπερχώρων».
ΟΧΙ στη γεωγραφική απελευθέρωση του υπαίθριου εμπορίου.
ΟΧΙ στη φοροδιαφυγή του παραεμπορίου και της παραοικονομίας.
ΟΧΙ στη μετατροπή των παραδοσιακών εμπορικών δρόμων των πόλεων σε «νεκροταφεία» του νόμιμου στεγασμένου εμπορίου.
ΟΧΙ στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
ΟΧΙ στην «αψυχολόγητη» μείωση των εισοδημάτων.
ΟΧΙ στο «στέγνωμα» της αγοράς από τις ελληνικές τράπεζες.
Σε καλούμε να συμμετάσχεις στο κλείσιμο των καταστημάτων την 23η Φεβρουαρίου.
«Κλείνουμε μόνο σήμερα
για να μην μας κλείσουν για πάντα»
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 17-02-2011
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΠΑΘΗΣ Σταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου