Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ;

“ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ”
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!

-ΜΕ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ “ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΚΑΛΑΣ”


“Στον αέρα” βρίσκεται στην κυριολεξία το έργο της “Αποχέτευσης Σκάλας”, το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή στο νησί, καθώς απειλείται με απένταξη. Ο λόγος; Η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου, η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπ. Οικονομικών, διαπίστωσε σωρεία παρατυπιών και ελλείψεων που κοινοποίησε με έκθεσή της προς τον τ. Δήμο Ελειού-Πρόννων που εκτελούσε το έργο, ενώ ο Δήμος Κεφαλλονιάς που αποτελεί την διάδοχη κατάσταση βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσει μία πιθανή απένταξη του έργου, που θα έχει ως αποτέλεσμα τον καταλογισμό των 7.000.000 ευρώ περίπου που είναι το κόστος του έργου, σε βάρος του.
Και πλέον το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: Που πρέπει να αποδοθούν οι εγκληματικές ευθύνες για την άσχημη αυτή εξέλιξη;
Για το θέμα αυτό ο Δήμος Κεφαλλονιάς εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Μπροστά σε πιθανό ενδεχόμενο απένταξης από το ΕΠΠΕΡΑΑ ενός σημαντικού έργου του νησιού μας, βρίσκεται ο Δήμος Κεφαλλονιάς.
Πρόκειται για το υποέργο της «Αποχέτευσης της Σκάλας» του έργου «Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός Πόρου-Σκάλας» προυπολογισμού 7.000.000 ευρώ περίπου.
Η πιθανή απένταξη του έργου προκύπτει μετά από έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ), έκθεση που κοινοποιήθηκε στον τ. Δήμο Ελειού-Πρόννων στις 14/12/2010, με αριθμ.πρωτ.2615, στην οποία αναφέρονται περιληπτικά τα εξής:
1. Παρατυπίες στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας δημοσίων έργων, σχετικά με την διαδικασία αξιολόγησης και ανάθεσης του έργου.
2. Μη εγκεκριμένες συμβάσεις με υποεργολάβους, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.1418/1984.
3. Ανωριμότητα του δημοπρατηθέντος έργου.
4. Παραλείψεις (διοικητικές και τεχνικές), κατά τις φάσεις υλοποίησης του έργου.
5. Ψευδείς βεβαιώσεις από την πλευρά του εργοδότη Δήμου (τ.Δήμου Ελειού-Πρόννων), σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των χώρων εγκατάστασης των αντλιοστασίων του έργου.
Κατόπιν των ανωτέρω, το Υπουργείο Οικονομικών ζητάει την απένταξη του έργου και τον καταλογισμό των 7.000.000 ευρώ σε βάρος του Δήμου μας.
Η ανωτέρω πιθανή εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα, αφενός να μην ολοκληρωθεί το έργο και αφετέρου ο Δήμος μας να επιβαρυνθεί με 7.000.000 ευρώ, σε μία δύσκολη εποχή για τα οικονομικά μας δεδομένα.
Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς καταβάλλει κάθε προσπάθεια αποτροπής της ανωτέρω εξέλιξης σε συντονισμό με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και τους πολιτικούς παράγοντες του νησιού μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου