Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ

Η ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΜΕΣΩ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Στα πλαίσια της αξιοποίησης των τουριστικών δυνατοτήτων του Δήμου Κεφαλλονιάς, εντάσσεται και η αξιοποίηση του νέου λιμενοβραχίονα των κρουαζιερόπλοιων και θαλαμηγών στο Αργοστόλι και Σάμη (Τα δύο λιμάνια διαθέτουν τον ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό υποβοήθησης της προσέγγισης).
Για τον λόγο αυτό, σχεδιάζεται ειδική προβολή και παρουσίαση των δυνατοτήτων προσέγγισης μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στον λιμενοβραχίονα και η επίσημη ένταξη της Κεφαλλονιάς στους διεθνείς προορισμούς για επίσκεψη τουριστών μέσω κρουαζιέρας.
Ειδική πληροφόρηση και παρουσίαση των δυνατοτήτων αυτών θα γίνει μέσω του διεθνούς τύπου και την επίσημη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανάπτυξης του Θαλάσσιου Τουρισμού μέσω κρουαζιερόπλοιων, που θα πραγματοποιηθεί 14-17 Μαΐου 2011 στο Μαϊάμι των Η.Π.Α.
Στελέχη από τον χώρο της κρουαζιέρας επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συνεργασία, τόσο με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Μανώλη Βαλέττα, όσο και με τον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για θέματα τουριστικής προβολής κ. Ε. Κεκάτο, υπό την Προεδρεία του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση. Στην συγκεκριμένη σύσκεψη τέθηκαν θέματα όπως, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κεφαλλονιάς με Ιταλία, η εκτύπωση ειδικού φυλλαδίου προβολής θαλασσίου τουρισμού, η επιλεγμένη διαφημιστική προβολή σε ΜΜΕ του εξωτερικού και η διερεύνηση των δυνατοτήτων προσέγγισης επισκεπτών-τουριστών από τις Βαλκανικές χώρες μέσω Εγνατίας Οδού. Επίσης έγινε αναλυτική επιθεώρηση του λιμενοβραχίονα και των εγκαταστάσεων και σχεδιάστηκε η αξιοποίηση του κεντρικού γραφείου υποδοχής.
Εξάλλου, ειδική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στα γραφεία της Περιφέρειας υπό την Προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή και την συμμετοχή της υπεύθυνης Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Αλεξάνδρας Λάντου.
Οι άριστες εντυπώσεις που αποκόμισαν τα στελέχη της ανάπτυξης και προβολής του θαλασσίου τουρισμού στο νησί μας, τόσο σε επίπεδο φυσικών καλλονών (Μύρτος, γεωλογικό φαινόμενο Καταβοθρών, Σπήλαιο Δρογκαράτης, Λίμνη Μελισσάνης), όσο και η πληθώρα ενδιαφερόντων (Μουσεία: Αρχαιολογικό, Βυζαντινής Αγιογραφίας, Λαογραφικό, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Μουσείο της Ελιάς κλπ, Κάστρα: Αγίου Γεωργίου, Άσσου, Οινοποιεία: Συνεταιρισμός Ρομπόλας κλπ), θα αποτελέσουν τα ισχυρά κίνητρα επιλογής του νησιού μας ως κεντρικού προορισμού των επισκεπτών μέσω κρουαζιέρας.
Σύντομα, σε ημερομηνία που άμεσα θα ανακοινωθεί, θα γίνει και η επίσημη τελετή παράδοσης του λιμενοβραχίονα από τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΘΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Με αφορμή επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαου Σκλάβου που δημοσιεύθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, ο Δήμος Κεφαλλονιάς αναφέρει τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων περί προώθησης και ανάπτυξης του Εθελοντισμού και τις διατάξεις του Ν.3852/2010, ο Δήμος Κεφαλλονιάς σχεδιάζει ήδη την δημιουργία Γραφείου Εθελοντισμού με αντικείμενο την προώθηση και τον συντονισμό εθελοντικών δράσεων στον Δήμο και γενικότερα την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε δράσεις εθελοντισμού.
Στόχος του φορέα αναμένεται να είναι η δημιουργία ενός σώματος εθελοντών για την συνδρομή τους σε θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία διαφόρων τομέων του Δήμου που προάγουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.
Για τον λόγο αυτό κάθε εθελοντική παροχή βοήθειας είναι ευπρόσδεκτη ακόμη και κατά την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου προσαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου του Δήμου.
Ο εθελοντισμός αποτελεί ένδειξη πολιτισμού, υπευθυνότητας και αλληλεγγύης για κάθε σύγχρονη κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2011 έχει ανακηρυχθεί, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έτος εθελοντισμού.
Στα πλαίσια αυτά, ιδιαίτερα χρήσιμος είναι ένας άνθρωπος που έχει διατελέσει επί χρόνια Αντιδήμαρχος και έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία.
Δεν τίθεται θέμα αμοιβής, ούτε θεσμικού ρόλου, τόσο του συγκεκριμένου εθελοντή όσο και άλλων.
Τέλος, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς είναι ο Βαγγέλης Κεκάτος και δεν υποκαθίσταται από κανέναν.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ν.ΣΚΛΑΒΟΥ
Ποιος είναι ο …Αντιδήμαρχος στη Λειβαθώ;

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο κτίριο που στεγάζονται οι υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς, Δημοτικό Κατάστημα πρώην Δήμου Λειβαθούς, στις Κεραμειές ανέλαβε καθήκοντα και αρμοδιότητες συντονισμού υπηρεσιών καθαριότητας, αντικατάστασης λαμπτήρων και λοιπών θεμάτων καθημερινότητας ένας υποψήφιος του Συνδυασμού του κ. Μιχαλάτου που …δεν έχει εκλεγεί.
Ο πολίτης αυτός εγκαταστάθηκε σε γραφείο του κτιρίου και δίνει εντολές με εξουσιοδότηση προφανώς του Δημάρχου κ. Παρίση.
Διερωτώμεθα:
Με ποια απόφαση;
Με ποιο θεσμικό ρόλο;
Πως ένας απλός πολίτης υποκαθιστά τους νόμιμους θεσμικούς παράγοντες (Α/Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους);
Πως αναλαμβάνει να δίνει εντολές στις υπηρεσίες και στους υπαλλήλους του Δήμου; και τέλος αναρωτιόμαστε,
ο εν λόγω εκλεκτός πολίτης αμείβεται; Με ποιο τρόπο και ποια η αμοιβή του;
Επειδή η πράξη αυτή είναι έξω από κάθε δεοντολογία, νομιμότητα και αποτελεί μέγα ζήτημα για τον τρόπο λειτουργίας του νέου Δήμου καλούνται τόσο ο αρμόδιος Α/Δήμαρχος κ. Κεκάτος αλλά πρωτίστως ο Δήμαρχος κ. Παρίσης αφενός να δώσουν πάραυτα και δημόσια εξηγήσεις και αφετέρου να αποκαταστήσουν αμέσως τη νόμιμη και ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Α/Πρόεδρος Δ.Σ.
Κεφαλλονιάς


----------------------------------------------------------------------------------------

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛ. ΠΑΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΙΣΣΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ


Γράφει η Νίκη Κοσμάτου

Την περασμένη Τετάρτη και ώρα και 7:00 στην αίθουσα «Ενωση» Δημοτικού ΔιαμερίσματοςΕρίσου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και ανοιχτή συζήτηση του Δημάρχου Αλ Παρίση Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση με τους Προέδρους , Εκπροσώπους και Συμβούλους των Τοπικών Κοινοτήτων της γύρω περιοχής.
Στην συνάντηση αυτή, εκτός από τον Δήμαρχο παρευρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Ερίσσου Κώστας Κοντογούρης , η τοπική σύμβουλος Χάιδω Νικολετάτου, και πολύς κόσμος, κάτι αναμενόμενο, καθότι τα καυτά θέματα που τους απασχολούσαν και τους απασχολούν είναι δύσκολα και άλυτα.
Τα φλέγοντα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα χωριά της Ερίσου, και κυρίως η έλλειψη νερού. Ειπώθηκε ότι παλιά είχαν γίνει συζητήσεις και προτάσεις, αλλά θα εξετάσουν και θα δουν το θέμα πάλι από την αρχή και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι οποιεσδήποτες ενέργειες.
Στο χωριό Βασιλικάδες ζητούν το συντομότερο να γίνει αναβάθμιση του Ιατρικού Κέντρου.
Σε δρόμο καρμανιόλα έχει χαρακτηριστεί ο δρόμος στο «χάρακα» ο οποίος εκπέμπει SOS.
Σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα έγινε ο διάλογος μεταξύ του Δημάρχου και των παρευρισκομένων. Ο Δήμαρχος αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των τοπικών εκπροσώπων οι οποίοι προσέγγισαν τα αιτήματα τους με μεγάλη λεπτότητα και προσοχή , συζήτησε για αρκετές ώρες μαζί τους για τα τόσα καυτά θέματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν τους κατοίκους των γύρω χωριών. Ο Δήμαρχος αφού τους ευχαρίστησε για την τόσο εποικοδομητική συζήτηση που είχαν μαζί του, τόνισε ότι “σήμερα δεν ήρθα εδώ να απολογηθώ, ούτε να κρίνω τους προηγούμενους Δημάρχους. Θα προσπαθήσουμε το καλύτερο για το τό­πο μας”, και συμπλήρωσε , “εγώ θα απολογηθώ για αυτά που θα κάνω για το τόπο μας μετά από τριάμισι χρόνια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου