Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΣΠΟΡ FM 90,8
"Ο λαός θέλει προοπτική, μιλάμε για μια άλλη πολιτική, όχι για εξουσία"

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρης Μαντζουράτος, φιλοξενήθηκε ζωντανά το πρωί της Τετάρτης (04/08) στον ΣΠΟΡ FM 90,8 και την εκπομπή “Radio Secret” των Γιώτας Σιούτη και Γιάννας Κουλουμπή.

Ο κ. Μαντζουράτος μίλησε για την υποψηφιότητά του, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

- Για την υποψηφιότητά του: «Στο Κ.Κ.Ε. κάνουμε συλλογικές επιλογές, μία από αυτές ήμουν κι εγώ για την Περιφερειακές εκλογές, αφού κρίθηκε η παρουσία μου στη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, αλλά και το έργο μου γενικά όλα αυτά τα χρόνια».

- Για την πολιτική της Κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων: «Είναι εξαρτημένες πολιτικές που εξυπηρετούν το ταξικό συμφέρον, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα υλοποιηθεί η πολιτική τους για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη του».

- Για το αν πρέπει να αλλάξει η γλώσσα που χρησιμοποιεί το Κ.Κ.Ε., ώστε να πείσει περισσότερο κόσμο για την πολιτική του: «Δεν είναι θέμα γλώσσας, αλλά το ίδιο το διακύβευμα της πολιτικής. Ο λαός θέλει προοπτική, εμείς μιλάμε για μια άλλη πολιτική, όχι για εξουσία. Ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι είναι η μόνη ρεαλιστική λύση μπροστά στον αρρωστημένο καπιταλισμό».

- Για τα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: «Το Δ.Ν.Τ. για μας σημαίνει Διεθνές Καπιταλιστικό Σύστημα…. Τα μέτρα που πάρθηκαν στη χώρα μας θα παρθούν και σε άλλες χώρες. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της συνθήκης του Μάαστριχτ και της Λισσαβώνας. Ο λαός πρέπει να καταλάβει πως αν δε βγει στους δρόμους και δεν αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά πολιτικά, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα».

- Για την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Ο χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καπιταλιστικός, αυτό μας ενοχλεί. Αυτό διαπιστώνεται σήμερα με τραγικό τρόπο. Πήρε δικαιώματα, δεν έδωσε όραμα και σήμερα ήρθε η τρόικα να επιβάλει βαρύτατα μέτρα. Αν ή Ευρωπαϊκή Ένωση είχε σοσιαλιστικό χαρακτήρα, θα την υποστηρίζαμε».

- Τι θα έκανε το Κ.Κ.Ε. ως Κυβέρνηση: «Θα χρειαστεί να γίνει το αντίθετο από όσα γίνονται σήμερα. Λαϊκό δικαίωμα είναι η ενέργεια, η ασφάλεια, η παιδεία, η περίθαλψη… Θα είναι το δικό μας σχέδιο 100 ημερών».

- Η υποψηφιότητα του κ. Νίκου Γκισγκίνη για το Δήμο της Κεφαλονιάς: «Ο Νίκος είναι εγγύηση για την Κεφαλονιά, τον διακρίνει η συνέπεια για την εξυπηρέτηση της λαϊκής τάξης».

- Το μήνυμα του κ. Μαντζουράτου προς το λαό της Κεφαλονιάς ήταν το εξής: «Ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης πρέπει να κάνει κριτήριο ψήφου την ίδια τη ζωή του. Αυτό πρέπει να αρχίσει από σήμερα, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Η αποχή δεν είναι διαμαρτυρία».

Επιμέλεια: Γιάννα Κουλουμπή – Γιώτα Σιούτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου