Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Και επίσημα τίτλοι τέλους για την υποψηφιότητα Γιώργου Τσιλιμιδου!
(από kefaloniapress)

* Τι έγινε στο μυστικό ταξίδι του Γιώργου Τσιλιμιδού στην Αθήνα;
* Πως θα αντιδράσει "η ομάδα της Νομαρχίας στην υποψηφιότητα Κοτσιλίνη;" * Ποιός "έκοψε" τον Τσιλιμιδό; Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι ή ο κόσμος;
* Πως διαμορφώνεται τώρα η κατάσταση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και ποιός ο ρόλος του πρ. Υπουργού Αλέκου Καλαφάτη;
* Ποιός αντίπαλος θα ωφεληθεί από την εσωτερική σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ;

tsilimidos_400.jpg



kotsilinis.jpg



Τα γεγονότα που θα σας περιγράψουμε στην συνέχεια επιβεβαιώνουν 100% την αποκάλυψή μας στις 13 Αυγούστου ότι υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο Μάρκος Κοτσιλίνης. (Διαβάστε:ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Μάρκος Κοτσιλίνης υποψήφιος δήμαρχος Κεφαλονιάς με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ)

Η βόμβα της αποκάλυψής έσκασε μέσα στο 15 Αύγουστο αναστατώνοντας την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Αργοστολίου Γιώργο Τσιλιμιδό.

Λόγω των διακοπών του Αυγούστου άδειασαν τα κομματικά γραφεία της Ιπποκράτους και παρά τις προσπάθειές του Γιώργου Τσιλιμιδού για τηλεφωνική επικοινωνία και εξηγήσεις, αυτό δεν στάθηκε δυνατόν. Έτσι μόλις επέστρεψαν τα βασικά στελέχη στις θέσεις τους , ο Γιώργος Τσιλιμιδός ανέβηκε στην Αθήνα.

Στην Ιπποκράτους συναντήθηκε την προηγούμενη βδομάδα με τον γραμματέα του κόμματος Σωκράτη Ξυνίδη και την Ρεγγίνα Βάρτσελη , Δ/ντια της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Η συνάντηση δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχής για τον σημερινό δήμαρχο Αργοστολίου και οι ελπίδες του για ανατροπή των προηγούμενων αποφάσεων, διαψεύστηκαν.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Γιώργος Τσιλιμιδός, άκουσε με τα ίδια του τα αυτιά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να του λέει , ότι δεν θα είναι αυτός ο προτεινόμενος υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς , ζητώντας του παράλληλα να στηρίξει την κομματική επιλογή που είναι η υποψηφιότητα του Μάρκου Κοτσιλίνη . Την απόφασή τους αυτή την στήριξαν στα αποτελέσματα του γκάλοπ που διενήργησε το ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά.

Ο Γιώργος Τσιλιμιδός βρέθηκε μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα που αρνιόταν ,μέρες πριν, να πιστέψει.

Με την επιστροφή του στο Αργοστόλι, συναντήθηκε αμέσως με τους στενούς του συνεργάτες , κυρίως με τους Αντιδημάρχους του, όπου τους ανακοίνωσε την απόφαση του κόμματος να μην στηρίξει την υποψηφιότητά του αλλά και την δική του απόφαση να μην συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Μάρκου Κοτσιλίνη.

Στους λόγους που «κόπηκε», ο Γιώργος Τσιλιμιδός αναφέρει «με φάγανε», «με ρίξανε», «με προδώσανε», «δεν με στηρίξανε». Αφήνοντας εμμέσως αιχμές τόσο για τον πρ. Υπουργό Αλέκο Καλαφάτη όσο και για τον βουλευτή Σπύρο Μοσχόπουλο και υπονοώντας ότι όλα αυτά έγιναν ξαφνικά από την μια μέρα στην άλλη.

Όμως πρέπει να υπενθυμίσουμε στον Δήμαρχο Αργοστολίου ότι η κάθετη πτώση της δημοτικότητάς του δεν έγινε ξαφνικά. Άρχισε πριν έναν χρόνο ακριβώς. Τότε που αποφάσισε να στηρίξει τον Σπύρο Μοσχόπουλο για βουλευτή και όχι τον φίλο και μέντορα του, Μάκη Φόρτε.

Αυτή η πολιτική συμπεριφορά ήταν ένα σοκ στην τοπική κοινωνία συνολικά και όχι μόνο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Για αδιευκρίνιστους λόγους ο Γιώργος Τσιλιμιδός αποστράφηκε τον άνθρωπο που του παρέδωσε τη Δημαρχία στο πιάτο , και στήριξε αυτούς που μέχρι τότε δεν καταδεχόταν ούτε να μιλήσει.

fortes_ekloges.jpgΔεν είναι μόνο η διαπίστωση των πολιτών ότι στην 4ετία του δεν έγινε σχεδόν τίποτε στον Δήμο Αργοστολίου, αλλά η εικόνα του «έξω καρδιά» δήμαρχου- ποδηλάτη να περιφέρεται ανέμελα στους δρόμους του Αργοστολίου παραμονές των εκλογών, την ώρα που ο φίλος του έδινε σκληρή τη μάχη για το πολιτικό του μέλλον, είναι αυτό που καταρράκωσε την εικόνα του στον κόσμο, και ας αρνείται ο ίδιος να το δεχτεί.

Όλα αυτά βέβαια θα μπουν στη θέση τους όταν το ΠΑΣΟΚ δώσει στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα του γκάλοπ. Εκεί θα διαπιστωθούν οι λόγοι της ανόδου της δημοτικότητας του Μάρκου Κοτσιλίνη και της δικής του πτώσης.

Όπως και να ‘χει το θέμα, οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες και συναισθηματικά φορτισμένες για τον Δήμαρχο Αργοστολίου, καθώς θα είναι η σειρά του να μετρήσει τους φίλους και τους αντιπάλους του μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της κρίσης στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Τσιλιμιδός πρέπει να είναι ο μοναδικός εν ενεργεία δήμαρχος πρωτεύουσας νομού , που δεν θα προταθεί από το κόμμα του για υποψήφιος δήμαρχος του Καλλικράτη!!

nikolas_kato_300.jpg

Αυτό είναι το γεγονός που είχε επαναπαυθεί και δεν μπορεί να καταπιεί ο Νίκολας Βαλλιανάτος, ο οποίος εκφράζοντας πια και δημόσια την πικρία του για την ηγεσία του κόμματος λέει ότι «δεν σεβάστηκε τον πρώτο δήμαρχο του Νομού»!

Οι εξελίξεις στην υποψηφιότητα του Δήμαρχου, σηματοδοτούν κοσμογονικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ της Κεφαλονιάς καθώς η μέχρι χθες πανίσχυρη «ομάδα της Νομαρχίας» εμφανίζεται ηττημένη κατά κράτος από τον κεντρικό κομματικό μηχανισμό και αποδεικνύονται οι μηδενικές της προσβάσεις στα ανώτερα κομματικά όργανα.

alekos_parea_300.jpgΣύμφωνα με πληροφορίες μας, ένας από τους λόγους της ήττας της ομάδας, πρέπει να είναι η απόσυρση της στήριξης του πρ. Υπουργού Αλέκου Καλαφάτη.

Το γεγονός, λέγεται ότι προέκυψε από την άρνηση μελών της ομάδας να συζητήσουν το ενδεχόμενο της δικής του υποψηφιότητας για τον Δήμο Κεφαλονιάς.Μια πρόταση που στόχο είχε να ενώσει την οργάνωση για να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο.

Παρόλο που ο ίδιος ο πρ. Υπουργός δεν ενδιαφερόταν για την υποψηφιότητά του , εν τούτοις ο απαξιωτικός τρόπος που εκφράστηκαν για το πρόσωπό του ορισμένα μέλη της ομάδας, τον πίκρανε και τον εξόργισε. Και όποιος δεν έχει τον πατριάρχη με το μέρος του , είναι πάντα ο χαμένος στο εσωκομματικό παιγνίδι του ΠΑΣΟΚ.

omada_nomarxias.jpgΜετά από αυτές τις εξελίξεις πολλά είναι τα ερωτηματικά για το πολιτικό μέλλον κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ . Όπως πχ , τι θα απογίνουν οι πιστοί στον Τσιλιμιδό Αντιδήμαρχοι, πως θα πορευτούν, θα πάνε στον Μάρκο; Θα τους δεχτεί ο Μάρκος;

Ποιο θα είναι το μέλλον της «Ομάδας της Νομαρχίας» στις Περιφερειακές εκλογές; Ο νομάρχης Διονύσης Γεωργάτος έχει δηλώσει την πρόθεσή του για Αντιπεριφερειάρχης και ο Νικόλας Βαλλιανάτος για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με δήμαρχο τον Τσιλιμιδό. Τι θα γίνει και με τα άλλα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου; με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν;

Η εμπιστοσύνη των στελεχών προς την Ομάδα έχει βαθιά διαταραχθεί επειδή αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να επηρεάσει ανώτερα στελέχη του κόμματος για κρίσιμες αποφάσεις. Ποιος ο ρόλος της λοιπόν αν δεν μπορεί να τους προστατεύσει ;

Tώρα , αν κάποια στελέχη της ομάδας έχουν αναθαρρήσει με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Μαριλίζας στην Περιφέρεια, που σας αποκαλύψαμε ( Μαριλίζα - Μάκης, δυο σύντροφοι "αντιμέτωποι" για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων;) μάλλον δεν ξέρουν καλά την Υπουργό Υγείας.

Η Μαριλίζα είναι ένα πειθαρχημένο κομματικά στέλεχος και δεν πρόκειται να ξεφύγει από τις κατευθύνσεις της Ιπποκράτους για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της, όσο και αν αγαπάει τον Νικόλα, όσα και αν της πει ο βουλευτής.

Ως εκ τούτου είναι αμφίβολο ποια στελέχη της ομάδας της Νομαρχίας θα ενταχθούν στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο και ποια θα δεχτεί στο ψηφοδέλτιό του ο Μάρκος Κοτσιλίνης.

Εχουμε ακόμα καλοκαίρι αλλά στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν οι μεγάλες θύελλες και η κρίση βαθαίνει. Κρίση που βοηθάει τους κομματικούς του αντιπάλους : Αλέξανδρο Παρίση και Θεόφιλο Μιχαλάτο να διεισδύσουν ευκολότερα στο εκλογικό σώμα του ΠΑΣΟΚ προκαλώντας απρόβλεπτες απώλειες σε ψηφοφόρους.

Από την άλλη μεριά βέβαια , υπάρχει και ο αντίλογος : ότι το ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά συνήθως ξεπερνάει τις εσωκομματικές αντιθέσεις και δίνει ενωμένο τις εκλογικές μάχες. Εξάλλου στην συνέντευξη τύπου που είχε δώσει ο Γιώργος Τσιλιμιδός σαν υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς, (Διαβάστε : ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ:Διεκδικώ στην στήριξη του ΠΑΣΟΚ ) είχε δηλώσει "Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και στην μη επιλογή μου, θα συμβάλλω με όποιον τρόπο συναποφασισθεί, για την νικηφόρα πορεία της παράταξης που ζητώ την δημοτική ηγεσία."

Αχ βρε Γιώργο! και στο είχε πει τότε ο Λάμπρος ο Μίχος : «Μην δίνεις συνεντεύξεις, μην κάνεις δηλώσεις, δεν ξέρεις τι θα γίνει.. Μην εκτίθεσαι..»

Άντε να δούμε τώρα πως θα μπαλωθεί η κατάσταση..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου