Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

«Το έργο της Γέφυρας έχει «κλειδώσει» δεν υπάρχει περίπτωση να «ξεκλειδώσει» με τίποτα....»
(από kefaloniaphotonews)

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Kefallinia Channel ο Δήμαρχος Αργοστολίου και υποψήφιος Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς, αναφέρθηκε μετά από ερώτημα για τη Γέφυρα Δεβοσέτου. Ας προσέξουμε τι είπε. «Το έργο της Γέφυρας έχει «κλειδώσει» δεν υπάρχει περίπτωση να «ξεκλειδώσει» με τίποτα, τόνισε ο Δήμαρχος.
Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν η πρώτη απόφαση που είχε παρθεί για τη Γέφυρα πριν πολλά χρόνια ισχύει, εφόσον την Άνοιξη του 2009 πάρθηκε καινούργια απόφαση από το Δημ. Συμβούλιο.
«Ο Δήμος Αργοστολίου στην τελευταία απόφασή του έλεγε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια το να διαπραγματευόμαστε αν θα γίνει μονόδρομος, «αιτήσεις θεραπείας» κλπ. Το θέμα της Γέφυρας πρέπει να κλείσει εδώ, και να υλοποιηθεί έτσι όπως λέει η μελέτη Πιτιλάκη. Η αρχιτεκτονική αποκατάσταση και στατική στήριξη της Γέφυρας είναι η πρώτη προτεραιότητα και δεν χρειάζεται πλέον να «διυλίζομαι τον κώνωπα» για τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Θεωρώ ότι η μελέτη Πιτιλάκη, είναι μια μελέτη που δίνει μια καλή προοπτική στη Γέφυρα , δηλαδή, να μπορούμε να έχουμε αυτό το μνημείο να το χαιρόμαστε και από κει και πέρα ας ψάξουμε όλοι μας να δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τις όποιες οδικές προσβάσεις …..»
Του επισημάνθηκε ότι «παρ’όλες τις διευκρινήσεις του κ. Πιτιλάκη, του μελετητή, ο οποίος λέει, ναι μεν μπορεί να υπάρχει διέλευση τροχοφόρων αλλά υπό τις προϋποθέσεις ….τάδε…. , αν συμφέρουν αυτές οι προϋποθέσεις τον οδηγό να περάσει, ας περάσει».
Τέλος ο Δήμαρχος τόνισε ότι «δεν μπορούμε να πισωγυρίζουμε και να λέμε αυτά που λέγονταν και δυστυχώς τα έλεγε ο προηγούμενος Βουλευτής, περί «αίτησης θεραπείας» , να επαναδιαπραγματευθούμε τη μελέτη, νέες μελέτες, κλπ όπου οδηγούν στις καλένδες.
Του επισημάνθηκε ωστόσο ότι «ελπίζουμε να μην οδηγηθεί στις καλένδες και τώρα λόγω εκλογών και «Καλλικράτη»». Αντέδρασε έντονα ο Δήμαρχος λέγοντας: «΄Όχι, όχι, η Γέφυρα Δεβοσέτου έχει "κλειδώσει", θα γίνει, και θα γίνει με τις προδιαγραφές που υπάρχουνε σήμερα με τις συγκεκριμένες μελέτες, και θα έχουμε πιστεύω σε δυο χρόνια μια Γέφυρα αναγεννημένη για να μπορούμε κι εμείς να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας, ότι δεν βοηθήσαμε να καταρρεύσει η ιστορική μας κληρονομιά».
Σπύρος Αλεβιζόπουλος.

1 σχόλιο:

  1. Παρατήρησαμε ότι κλέβουν τα ... αγκωνάρια της γέφυρας.... είναι ... λογικό??? Ή είναι η αρχή της αποκατάστασής της? Πρέπει να λογικευτούμε και να κάνουμε πράγματα γρήγορα... Η κληρονομιά αυτή πολύ σύντομα θα μπορούσε να γίνει πέτρες και χώματα αν τη αφήσουμε... Ήδη έχουν μείνει οι τρύπες στο οδόστρωμα από τις μετρήσεις που κάνανε. Με τις επόμενες βροχές το χώμα ( που βρίσκεται από κάτω θα παρασυρθεί και θα φύγει. Βοήθειά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή