Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ANAKOINΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Καταγγέλλουν τον αντιδήμαρχο Πυλαρέων

Καταγγέλλουμε τον Α/Δήμαρχο Πυλαρέων για τους απρεπείς χαρακτηρισμούς του και συστήνουμε στους υποψηφίους αιρετούς να σεβαστούν τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.
Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλληνίας και Ιθάκης με αφορμή δημοσίευμα του συνδυασμού της λαϊκής συσπείρωσης κατά την επίσκεψη του στο Δήμο Πυλαρέων για ενημέρωση των εργαζομένων, εκφράζει την αγανάκτηση του για τους απαράδεκτους και αήθης χαρακτηρισμούς του Α/Δημάρχου κ. Αλυσανδράτου προς τους εργαζόμενους των ΟΤΑ γενικότερα αποκαλώντας τους «κοπρίτες».
Καταδικάζουμε τον εν λόγω Α/Δήμαρχο για την απαξιωτική συμπεριφορά του. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν συνάδουν με το σύγχρονο προφίλ των αιρετών της αυτοδιοίκησης, παραπέμπουν σε σχέσεις αμφισβήτησης, έλλειψη συνεργασίας και απηχούν αναχρονιστικό τρόπο άσκησης αρμοδιοτήτων, ξυπνώντας μνήμες προηγούμενων δεκαετιών. Καλούμε τον κ. Α/Δήμαρχο να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς του και να είναι πολύ προσεκτικός στο εξής στις εκφράσεις του με δεδομένο ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ευάλωτη.
Οι εργαζόμενοι στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου είναι αποδέκτες κάθε διαλογικής συζήτησης οποιασδήποτε κομματικής παράταξης ώστε να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν.
Επισημαίνουμε ότι οι πλέον κατάλληλοι γνώστες της Αυτοδιοίκησης είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι λόγω της πολύχρονης εργασιακής εμπειρίας τους και στην παρούσα φάση, που είναι μια ανατροπή στα διοικητικά δεδομένα, αγωνιούμε πολύ περισσότερο από τους αιρετούς για την εφαρμογή στην πράξη της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και βιώνουμε την απόλυτη αβεβαιότητα.
Με αφορμή την προεκλογική περίοδο που διανύουμε και επειδή τελευταία αντιλαμβανόμαστε εμπόριο ελπίδας σε συμβασιούχους συναδέλφους μας, συστήνουμε στους υποψηφίους αιρετούς να αφήσουν τους εργαζόμενους μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες διότι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων και οι εργασιακές σχέσεις γενικότερα δεν είναι αντικείμενο προεκλογικών υποσχέσεων. Απαιτούν πολιτικές λύσεις που μέχρι σήμερα δεν επετεύχθησαν. Ας αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που αρμόζει.
Τέλος δηλώνουμε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο Σύλλογος μας θα προγραμματίσει επαφές με όλους τους υποψηφίους Δημάρχους ώστε να κατατεθούν τα υπηρεσιακά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους με σκοπό να επιλυθούν.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ)
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)
ΠΕΤΕΙΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΤΑΜΙΑΣ)
ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου