Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : η εβδομάδα των μεγάλων ανατροπών!
(από kefaloniapress)

Γράφει ο "ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ"
Ριζικές ανατροπές και νέα δεδομένα δημιούργησαν στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας , οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις της προηγούμενης βδομάδας κυρίως στο τοπικό πολιτικό σκηνικό του Δήμου Κεφαλονιάς, αλλά και στο γενικότερο πάζλ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ : με υποψήφιο που μόνο ο Πέτρος θέλει!
Η νέα υποψηφιότητα του Αλέκου Δεσύλλα από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ίσως ανάγκασε την Ρηγίλλης να ανακοινώσει δύο ώρες πριν την κάθοδο του Αντώνη Σαμαρά στην Κεφαλονιά, την υποψηφιότητα του Σπύρου Σπύρου για την ΠΙΝ. Γεγονός πάντως είναι ότι, μόλις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφθασε στο νησί μας έγινε δέκτης της αντίδρασης των πάντων για αυτή την υποψηφιότητα, εκτός βέβαια του Πέτρου Αλιβιζάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας όλοι όσοι συνάντησαν τον κ. Σαμαρά στο White Rocks, (Βαγγέλης Λουκέρης (πρόεδρος ΝΟΔΕ), Παύλος Βασιλάτος (Γεν. Γραμματέας ΝΟΔΕ, Ανδρέας Μαρκαντωνάτος (Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ), Αλέξανδρος Παρίσης, Αμαλία Μοσχονά και άλλα στελέχη), τόνισαν ότι η επιλογή αυτή ήταν η χειρότερη δυνατή για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Δυσκολίες υπάρχουν και στην στελέχωση του ψηφοδελτίου της Περιφέρειας, μιας και υπάρχει μεγάλη απροθυμία των τοπικών στελεχών να συμμετάσχουν σε ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Κερκυραίο Σπύρο Σπύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Αλέξανδρος Παρίσης πρότεινε για Αντιπεριφερειάρχη τον Σωτήρη Κουρή , ενώ ο Πέτρος Αλιβιζάτος τον Βασίλη Ρουχωτά. Όμως στον Αντώνη Σαμαρά έφθασαν από τρίτη πηγή, και δυο άλλα ονόματα : του δικηγόρου Γούλιου Κατσούνη και του τ. Δημάρχου Πυλάρου Μάκη Αλυσανδράτου. Ο Πρόεδρος της ΝΔ φάνηκε να ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τα δυο αυτά στελέχη και ζήτησε πληροφορίες. Όμως το θέμα της στελέχωσης του Περιφερειακού ψηφοδελτίου συναντά αρνήσεις και στην Λευκάδα (αρνήθηκε ήδη την συμμετοχή του ο τ. Δήμαρχος κ. Σταματέλος). Στην Κέρκυρα τα πράγματα δεν είναι επίσης καθόλου εύκολα για τη ΝΔ. Εδώ μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των στελεχών του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου, οδεύει προς ανεξάρτητο συνδυασμό για το Δήμο Κέρκυρας.
ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και το πολυπόθητο χρίσμα
Οι εξελίξεις πραγματικά ήταν ραγδαίες και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ίσως ήταν το πιο «θερμό» της θητείας της τοπικής ΝΟΔΕ. Η ξαφνική ασθένεια του υποψήφιου Δήμαρχου Κεφαλονιάς Άγγελου Μοσχονά με συνέπεια την αποχώρησή του από την διεκδίκηση του Δήμου , έφερε τον Αλέξανδρο Παρίση πολύ πιο κοντά στο πολυπόθητο χρίσμα της ΝΔ. Ένα χρίσμα που τελικά οριστικοποιήθηκε μετά τις διαβουλεύσεις του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά , με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βαγγέλη Λουκέρη, και ανακοινώθηκε επίσημα. Ο αγώνας τώρα στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας γίνεται για την διεκδίκηση των στελεχών του Άγγελου Μοσχονά. Πληροφορίες δείχνουν ότι η πλειοψηφία των στελεχών αυτών οδεύει προς στήριξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου, όμως, στελέχη του Άγγελου, όπως ο Ρισιάνος Κώστας Κατσαμπίρης συζητούν ήδη με τον Αλέξανδρο Παρίση για την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιό του.
Κλειδί στις εξελίξεις θα αποτελέσει η προσπάθεια «κύκλων της ΝΔ» να ενσωματώσουν στο ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Παρίση τον Βασίλη Ρουχωτά (τ. δήμαρχο Παλικής). Αν συμβεί αυτό και ο κ. Ρουχωτάς δεν ενταχθεί στο Περιφερειακί ψηφοδέλτιο ως Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, αλλά στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Παρίση, τα πράγματα παίρνουν νέα δυναμική.
Παρόλα αυτά δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός. Η εκ Λειβαθούς προερχόμενη «ήρεμη δύναμη» που ακούει στο όνομα Θεόφιλος Μιχαλάτος, συνεχίζει αθόρυβα την προσπάθειά, είναι σε διαρκή κινητικότητα , συναντάει στελέχη, επεξεργάζεται την στρατηγική του και μάλλον κάτι ετοιμάζει..
Η συνέχεια του έργου «Δήμος Κεφαλονιάς» βεβαίως θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Αν το ΠΑΣΟΚ προσπαθήσει να κόψει τη δυναμική Παρίση με κάποια αδύναμη υποψηφιότητα , τότε ένα μεγάλο κομμάτι του τοπικού ΠΑΣΟΚ πιθανόν να μετακινηθεί προς το ψηφοδέλτιο του Θεόφιλου Μιχαλάτου, πιστεύοντας ότι μπορεί να χτυπήσει έτσι, αποτελεσματικότερα την κίνηση Παρίση.
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι μια καλή κίνηση από το ΠΑΣΟΚ θα ήταν να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του Μιχαλάτου. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θεόφιλος Μιχαλάτος αποκτά μεγάλη πρόσβαση –που δεν περίμενε κανείς- στη Σάμη, με ονόματα που όταν θα ανακοινωθούν θα προκαλέσουν έκπληξη. Και δεν είναι μόνο εκεί. Η αποχώρηση Μοσχονά του ανοίγει διάπλατα της πόρτες τόσο στον Ελειό – Πρόννους , όσο και στην Παλλική. Αν μάλιστα ο Ρουχωτάς οδεύσει προς το περιφερειακό ψηφοδέλτιο της ΝΔ , τα πράγματα στην Παλική θα γίνουν για τον Θεόφιλο πολύ πιο εύκολα. Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι αποφάσεις ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Αριστεράς. Το ερώτημα είναι : Θα κατεβάσουν δικούς τους υποψηφίους ή (που φαίνεται ως πιο πιθανόν) θα στηρίξουν τον ανεξάρτητο Θεόφιλο Μιχαλάτο; Ο Θεόφιλος πάντως, φαίνεται να περιμένει την ανακοίνωση και του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Κεφαλονιάς για να φουλάρει την προεκλογική του εκστρατεία.
Συνοψίζοντας τον πολιτικό χάρτη του νησιού μας, τα ψηφοδέλτια που θα φθάσουν έως το τέλος και θα διεκδικήσουν τον Δήμο Κεφαλονιάς, θα είναι τα εξής τέσσερα:

Αλέξανδρος Παρίσης (με στήριξη ΝΑ και ΛΑΟΣ)
Τσιλιμιδός Γιώργος ή Μάρκος Κοτσιλίνης (με στήριξη ΠΑΣΟΚ)
Νίκος Γκισγκίνης (με στήριξη ΚΚΕ)
Θεόφιλος Μιχαλάτος (Ανεξάρτητος)
Σε λίγες μέρες, με την ανακοίνωση και του «πράσινου χρίσματος» , θα έχουμε όλη την τράπουλα απλωμένη στο τραπέζι και τότε θα επανέλθουμε δριμύτεροι με αναλύσεις και σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου