Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ
Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Έντονη είναι η δυσφορία του Δημάρχου Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδού για το διαφαινόμενο “κόψιμό” του από την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Κεφαλονιάς.
Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που εμφανίζει ως “εκλεκτό” του ΠΑΣΟΚ, τον Δήμαρχο Πυλάρου Μάρκο Κοτσιλίνη, χωρίς να αιτιολογείται η “σφαγή” του Γιώργου Τσιλιμιδού, προκαλεί την οργή των στελεχών που πλαισιώνουν τον Δήμαρχο Αργοστολίου, αλλά και απλών πολιτών του Αργοστολίου, αφού είναι η μοναδική πρωτεύουσα “Καλλικράτειου” Δήμου, όπου ο εν ενεργεία Δήμαρχος δεν λαμβάνει το “χρίσμα”.
Είναι πλέον εμφανές ότι είχε εξυφανθεί σχέδιο απαξίωσης του Γιώργου Τσιλιμιδού προκειμένου ο Μάρκος Κοτσιλίνης να εμφανιστεί ως η ιδανικότερη λύση.
Το σχέδιο άρχισε να πραγματοποιείται με την εκλογή του Μάρκου Κοτσιλίνη στην προεδρία της ΤΕΔΚ-ΚΙ, γεγονός πρωτοφανές αφού μέχρι σήμερα, παραδοσιακά και δεοντολογικά, πρόεδρος της ΤΕΔΚ-ΚΙ εκλεγόταν πάντα ο Δήμαρχος Αργοστολίου.
Σε εκείνο το σημείο δοκιμάστηκαν οι αντοχές του Γ. Τσιλιμιδού και αναδείχθηκε η επιθυμία κάποιων για πρωταγωνιστικό ρόλο του Μ. Κοτσιλίνη.
Άραγε ποιό επιχείρημα είναι πειστικό για το “κόψιμο” του Γ. Τσιλιμιδού;
Είναι άραγε “επιτυχημένος” Δήμαρχος ο Μ. Κοτσιλίνης και “αποτυχημένος” ο Γ. Τσιλιμιδός;
Είναι περισσότερο “αυτοδιοικητικός” ο Μάρκος Κοτσιλίνης;
Είναι μήπως περισσότερο νομιμόφρων;
Που υστερεί εν τέλει ο Γιώργος Τσιλιμιδός;
Αυτά τα ερωτήματα υπάρχουν στα χείλη πολλών Αργοστολιωτών Πασόκων που έχουν πια ως επιλογή την “αποχή” και το “λευκό” απέναντι στις κομματικές μεθοδεύσεις.
Βέβαια, ο Γ. Τσιλιμιδός θα παλέψει μέχρις εσχάτων για να λάβει το “χρίσμα” και στην προσπάθειά του αυτή έχει αρωγούς τον Πέτρο Ευθυμίου και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Γι’αυτό και τα περισσότερα στελέχη του τηρούν στάση αναμονής, μέχρι την δημοσιοποίηση της επιλογής.
Μετά, και εφ΄’οσον δεν λάβει το χρίσμα ο Γιώργος Τσιλιμιδός, αναμένεται να ανοίξει το “καπάκι” της κατσαρόλας που βράζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου