Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ίσως κάτι ξέρει ο Μάρκος Κοτσιλίνης που δεν μιλάει;
(από kefaloniaphotonews)
Με τα 70 πρώτα ονόματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, φάνηκε το στίγμα που θα ακολουθήσει προς τις κάλπες: Νέα πρόσωπα που δεν «χρεώνονται» την κυβερνητική πολιτική, ώστε οι απώλειες να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, η Ιπποκράτους ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δώσει «χρίσματα» αλλά απλές «στηρίξεις». Παρόλ’ αυτά, οι υποψήφιοι των 13 Περιφερειών θα έχουν έντονο πολιτικό στίγμα. Η ανακοίνωση των ονομάτων αυτών σχεδιάζεται να γίνει στην επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη, ενώ οι επιλογές των προσώπων θα γίνουν αποκλειστικά από το περιβάλλον του πρωθυπουργού. Τα παραπάνω συντείνουν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση φιλοτεχνεί ένα ανανεωμένο και χαμηλών προσδοκιών προφίλ, ώστε τυχόν θετικό αποτέλεσμα να αξιοποιηθούν στο γήπεδο της κεντρικής πολιτικής, ως επιβεβαίωση των επιλογών της.
Τώρα, η καθυστέρηση της «στήριξης» των υποψηφίων στην Κεφαλονιά, δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
Ή οι υποψήφιοι Μάρκος Κοτσιλίνης και Γιώργος Τσιλιμιδός δεν έχουν δημιουργήσει την άμεση εμπιστοσύνη της Ιπποκράτους ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τα εχέγγυα μιας νίκης, ή, η παρουσία του Αλ. Παρίση, έχει δημιουργήσει την βεβαιότητα στην Ιπποκράτους ότι χρειάζεται μια τρίτη λύση, όχι βέβαια ο Αλέκος Καλαφάτης, όπως αφήνουν τεχνηέντως αλλά λανθασμένα να διαρρέει από κύκλους που πρόσκεινται στη ….Νέα Δημοκρατία.
Η αποκάλυψη αυτή ασφαλώς δίνει το έναυσμα της πλήρης απαξίωσης της τρίτης λύσης, κάτι που δεν θέλουν από τη Ρηγίλλης. Να σημειώσουμε ότι από το ΠΑΣΟΚ δεν περίμεναν την παραίτηση του Αγ. Μοσχονά. Μέχρι τους τελευταίους μήνες όλα έδειχναν ότι θα γινόταν μια σκληρή μάχη, ώστε το προφίλ και των δυο υποψηφίων της Ν.Δ. θα δεχόταν μεγάλο πλήγμα. Η παραίτηση του Άγ. Μοσχονά όμως άλλαξε τα πάντα.
Η παρουσία του Αντ. Σαμαρά στην Κεφαλονιά, δεν είναι μια απλή επίσκεψη διακοπών. Κρύβει και κάτι άλλο, που έχει σχέση με τις «στηρίξεις» του ΠΑΣΟΚ στο νησί μας. Είναι πολύ περισσότερο πολύπλοκα τα πράγματα απ’ ότι νομίζαμε. Ίσως η Κεφαλονιά παίξει κάποιο ρόλο στα πολιτικά δρώμενα όλης της Περιφέρειας και θέλει η κυβέρνηση να «στηρίξει» τα νώτα της . Μην ξεχνάμε ότι, όλοι, μα όλοι περιγράφουν την Περιφέρεια σαν κάτι που πνέει τα ….λοίσθια.
Τα νέα αυτά σενάρια ασφαλώς έχουν δημιουργήσει ανασφάλεια σε όλο το πολιτικό «προσωπικό» στο νησί μας. Η μεν Νέα Δημοκρατία διαπιστώνει (μετά λύπης της), ότι ο Αλ. Παρίσης δεν «αισθάνεται» και πολύ καλά τελευταία, αφού διαπιστώνει ότι χάνει την αίγλη των Νομαρχιακών εκλογών αλλά και της πρώτης εκλογής του σαν Βουλευτής, το δε ΠΑΣΟΚ μπροστά στη λαίλαπα που ονομάζεται ΔΝΤ και νέων μέτρων τον Σεπτέμβρη, χάνει τελείως το έδαφος κάτω από τα πόδια του, με συνέπεια τα λάθη και οι παλινωδίες, αλλά και οι βλακώδης αναλύσεις τον τελευταίο καιρό που διαρρέουν από το Ρεγγίνα και το Νομαρχιακό Κατάστημα, να δημιουργούν αρνητικό κλίμα.
Όσο για τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, δεν έχει αποκτήσει ακόμα τη δυναμική εκείνη που θα μπορούσε προς το παρόν να επηρεάσει ένθεν κι ένθεν.
Ίσως κάτι ξέρει ο Μάρκος Κοτσιλίνης που δεν μιλάει;

Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου