Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

O Νικόλας Βαλλιανάτος στον ionian galaxy ΣΠΟΡ FM 90,8

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το Συνδυασμό του κ. Ηλία Μπεριάτου, «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», Νικόλας Βαλλιανάτος, μίλησε στον ionian galaxy ΣΠΟΡ FM 90,8 και την εκπομπή των Γιώτας Σιούτη και Γιάννας Κουλουμπή, «Radio Secret».

Ο κ. Βαλλιανάτος αναφέρθηκε στις περιφερειακές εκλογές και σχολίασε αποτελέσματα από σχετικά γκάλοπ. Επίσης, μίλησε για τον Συνδυασμό του κ. Καλούδη, αλλά και τα έργα της Νομαρχίας.

Έχουμε μπει για τα καλά στο κλίμα των εκλογών, ποια η γνώμη σας για τα γκάλοπ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες;

«Τα γκάλοπ αποτυπώνουν τις απόψεις της στιγμής που γίνονται. Τα τελευταία δύο που έγιναν δείχνουν τον κ. Μπεριάτο να ακολουθεί τον κ. Σπύρου, αλλά με μια συσπείρωση 30%, που όμως βελτιώνεται συνεχώς, ενώ συρρικνώνονται διαρκώς και οι διασπαστικές δυνάμεις».

Το μνημόνιο επηρεάζει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ;

«Σίγουρα επηρεάζει, αλλά ο καθένας που θα πάει να ψηφίζει πρέπει να σκεφτεί ότι δεν είναι ώρα για ψήφο διαμαρτυρίας. Δεν μπορείς να τιμωρήσεις τον τόπο σου ψηφίζοντας διαμαρτυρία. Επίσης, το να είσαι ενάντια σε όλα το καταλαβαίνω, αλλά για να το υποστηρίξεις αυτό πρέπει να κάνεις και προτάσεις. Δηλαδή να βγάλουμε Περιφερειάρχη άχρηστο, να βγάλουμε Δήμαρχο άχρηστο, για να βγούμε από το μνημόνιο; Δε θα βγούμε, θα την πληρώσει ο τόπος μας. Και όταν λέω άχρηστο εννοώ μη ικανό και άπειρο. Για μένα, ο πιο ικανός από άποψη γνώσεων και πείρας είναι ο κ. Μπεριάτος. Κι εκτός αυτού είναι και Κεφαλονίτης. Ο κ. Φόρτες δεν αρθρογραφούσε λέγοντας ότι δεν πρέπει να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κερκυραίος; Τώρα πάει πίσω από Κερκυραίο για να κάνει κακό στο κόμμα που τον ανέδειξε, όχι για το καλό του τόπου. Καθένας μπορεί να πάει όπου θέλει. Δεν με νοιάζει να πάει κάποιος που δεν έχει ωφεληθεί από το ΠΑΣΟΚ, αλλά όταν είσαι 35 χρόνια σε ηγετικές θέσεις, δε μπορείς να κάνεις ο, τι θέλεις».

Αληθεύει ότι έχετε ζητήσει τη διαγραφή του κ. Φόρτε;

«Βεβαίως έχω ζητήσει τη διαγραφή του γιατί πιστεύω ότι όταν δεν συμφωνεί με το κόμμα σου, καταθέτεις την κομματική σου ταυτότητα, δεν βγαίνεις απέναντι ως διασπαστής. Και δεν είναι αντάρτης, αυτή είναι θετική έννοια… Μην κάνουμε και τους διασπαστές Τσε Γκεβάρα τώρα… Το ίδιο και ο Καλούδης, στο Εθνικό Συμβούλιο έλεγε άλλα. Ήταν υπέρ του μνημονίου και την επόμενη μέρα, όταν έμαθε ότι δε θα είναι υποψήφιος, πήγε απέναντι. Λέει ότι παραιτήθηκε, δεν παραιτήθηκε, μπροστά μου έχω την ανακοίνωσή του, δεν παραιτήθηκε, έθεσε στη διάθεση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, την παραίτησή του».

Πως κρίνετε την ανακοίνωση του κ. Καλούδη, όταν ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε την Κέρκυρα;

«Ο κ. Καλούδης και εκεί προσπάθησε να κοροϊδέψει και να πει ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Μίλαγε για τη Γέφυρα Δεβασσέτου, την οποία δεν ήξερε ούτε να την πει και τον Χάρακα. Δεν γνώριζε ότι ο Χάρακας υπογράφτηκε με 7 εκατομμύρια και η γέφυρα έχει δημοπρατηθεί και επειδή κρίθηκε άγονη θα ξαναγίνει δημοπράτηση. Το θέμα της γέφυρας τέλειωσε. Νομίζω ότι το να κοροϊδεύεις τον κόσμο δεν είναι σωστό. Την επιστολή αυτή την έστειλε χωρίς να ενημερώσει καν τον κ. Φόρτε, γιατί αλλιώς θα του έλεγε την αλήθεια για τα δύο αυτά έργα. Και για να κλείσει αυτό το θέμα, θεωρώ ότι οι υποψήφιοι του κ. Καλούδη στην Κεφαλονιά, εκτός από τον κ. Φόρτε είναι αξιοπρεπέστατοι. Ο κ. Φόρτες φέρθηκε με απρέπεια, με ανοησία και με ανηθικότητα, από πολιτική άποψη πάντα. Αν ήθελε κάθε μια θέση που αφήνει να την αναπληρώνει με μια άλλη, να γινόταν Μητροπολίτης να την είχε εφ όρου ζωής».

Θα γίνει το debate των Αντιπεριφερειαρχών;

«Εμείς προτείναμε να γίνει το debate, όλοι συμφώνησαν, εκτός από τον κ. Φόρτε, με αφορμή την άρνηση κάποιων ΜΜΕ. Εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Μήπως η αντιπαράθεση με τον κ. Φόρτε ευνοεί τη ΝΔ;

«Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ έχει διαχρονικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Η ΝΔ έσπρωξε και το υπόλοιπο και πήγαμε στον γκρεμό».

Ποιοι θα είναι στο δεύτερο γύρο κ Βαλλιανάτε;

«Στο δεύτερο γύρο θα είναι ο κ. Σπύρου και ο κ. Μπεριάτος».

Υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον κ. Φόρτε;

«Δε με ενδιαφέρει η συνεργασία, αλλά η πολιτική συμπεριφορά του καθενός. Όταν μετέχεις σε διαδικασίες είσαι υποχρεωμένος να δεχθείς την όποια απόφαση».

Πως πάει το ΕΣΠΑ; Είναι κάτι που περιμέναμε πολύ καιρό, τι έργα θα δούμε να γίνονται;

«Καταφέραμε σαν Νομαρχία να εντάξουμε τον Χάρακα, ένα έργο πολύ σημαντικό γύρω στα 7 εκατομμύρια. Επίσης, το λιμάνι του Πισαετού που επί 30 χρόνια οι Θιακοί το περίμεναν, ενώ και η Γέφυρα Δεβοσσέτου δρομολογήθηκε. Έγινε δημοπρασία με 3,1 εκατομμύρια, ήταν άγονη και θα γίνει δεύτερη. Αν κι αυτή δεν έχει αποτέλεσμα, θα γίνει απευθείας ανάθεση. Ακόμα, έχουμε το δρόμο του Αίνου με 3,1 εκατομμύρια Το είχε εντάξει ο κ. Μπεριάτος το 2004 και αυτήν την στιγμή εκτελείται το έργο. Θα γίνουν ειδικές άσφαλτοι, τέλειωσε το περίπτερο πάνω στο βουνό, ενώ θα έχουμε και φύλακες. Επιπλέον, ολοκληρώνεται η κατασκευή του Αστεροσκοπείου στον Αίνο, με όλα τα τουριστικά οφέλη που μπορούμε να έχουμε από αυτό σαν νησί. Όλα αυτά τα έργα γίνονται, δε θα γίνουν. Είναι ώριμα πια. Σήμερα ξεκινά και ο δρόμος του Ξενόπουλου-Καπανδρίτι, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το πεζοδρόμιο που θα γίνει από την πάνω πλευρά του Γηπέδου, με τη συμβολή βέβαια του Προέδρου της Διοικούσας του ΤΕΙ, του κ. Μαραβέγια. Όλα αυτά κι άλλα ακόμη είναι περίπου 35 εκατομμύρια, είναι πολλά λεφτά. Λεφτά στην Περιφέρεια υπάρχουν, αρκεί να ξέρεις να τα διεκδικήσεις».

Μια τελευταία ερώτηση πριν κλείσουμε. Θα σας λείψει η Νομαρχία;

«Με όλους στο Νομαρχιακό Συμβούλιο προσπάθησα να είμαι δίκαιος και αντικειμενικός. Νομίζω η προσφορά μου ήταν θετική, είμαι συζητήσιμος, αν και καμιά φορά στη πολιτική ζωή εξοργίζομαι. Δίνω ένα δύσκολο αγώνα για τη θέση του περιφερειακού συμβούλου και ελπίζω να πάω καλά. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία εδώ και να σας ευχηθώ και καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια που κάνετε με την εφημερίδα «ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ». Είναι αντικειμενική και με πολλή ύλη».

Επιμέλεια Γιάννα Κουλουμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου