Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ “ΡΕΥΜΑ” ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΙΣΗ

281 ΣΤΑ 281

-Ο ΜΟΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ “ΦΟΥΛ” ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛ. ΠΑΡΙΣΗ ΜΕ 281 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

-ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΟΣΟΥΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Έκλεισαν αργά προχθές το βράδυ τα ψηφοδέλτια των δημοτικών συνδυασμών στο νησί μας και κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Κεφαλονιάς.
Η κατάθεση των ψηφοδελτίων “αποκάλυψε” και τελικά τη δυναμική των συνδυασμών έτσι όπως ένα μήνα τώρα έχει καταγράψει ο “Α”, αφού ο Αλ. Παρίσης κατέθεσε 281 υποψηφίους όσους δηλαδή απαιτεί ο νόμος.
Έτσι ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι όχι μόνο κάλυψε το 100% των υποψηφίων αλλά μέχρι αργά τη νύχτα στο γραφείο του Αλ. Παρίση γινόταν κυριολεκτικά μάχη να βγουν εκτός κάποιοι υποψήφιοι οι οποίοι δεν “χωρούσαν”.
Η μεγάλη αυτή υπερπροσφορά υποψηφίων έκανε τα στελέχη του συνδυασμού να λένε χαρακτηριστικά ότι και 1000 υποψηφίους να απαιτούσε ο νόμος ο Αλ. Παρίσης θα τους κάλυπτε.
Την ίδια ώρα που στο Πρωτοδικείο συνέβαιναν όλα αυτά οι υπόλοιποι συνδυασμοί δεν κατάφεραν να κλείσουν τα ψηφοδέλτια τους και βαδίζουν προς τις εκλογές με “ψηφοδέλτια ανάγκης” και με μικρότερο αριθμό από αυτόν που η νομοθεσία της έδινε τη δυνατότητα.
Πάντως από καιρό πριν είχε διαφανεί ότι μόνο ο συνδυασμός “Ισχυρή Κεφαλονιά” θα έκλεινε πλήρες ψηφοδέλτιο και τελικά αποδείχτηκε χθες περίτρανα.
Χθες λοιπόν από τους 281 που χρειάζονταν ο Μάρκος Κοτσιλίνης ανέβασε στο Πρωτοδικείο 274 υποψηφίους, 212 ο Θ. Μιχαλάτος και 208 ο συνδυασμός Λαϊκή Συσπείρωση.
Άξιο σχολιασμού είναι πάντως ότι για πρώτη φορά στην πρόσφατη πολιτική ιστορία του νησιού το άλλοτε “κραταιό ΠΑΣΟΚ” δεν κατάφερε να συμπληρώσει πλήρες ψηφοδέλτιο.
Ο “Α” με την ευκαιρία της κατάθεσης των ψηφοδελτίων εύχεται σε όλους τους συνδυασμούς καλή επιτυχία στους στόχους τους, καθώς και έναν όμορφο και ήρεμο αγώνα μέχρι τις κάλπες, κάτι που η κοινωνία μας το έχει ανάγκη.


Ο “Α” “επιστρέφει” την πρόσκληση στον Δ. Γεωργάτο

ΤΑ... “ΤΣΟΦΛΙΑ” ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ...
Σκληρή απάντηση και από τον Γ. Φόρτε

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Επιστολή προς τους άλλους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες για debate παρουσία των τοπικών ΜΜΕ, απέστειλε ο Δ. Γεωργάτος. Στην επιστολή αυτή αναφέρει τα ακόλουθα:
ΑΠΟ: ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Παράταξης ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
Διονύση Γεωργάτο
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
1) Δρακουλόγκωνα Παναγή
2) Καππάτο Γεράσιμο
3) Κουρή Σωτήρη
4) Μαντζουράτο Δημήτρη
5) Φόρτε Γεράσιμο
ΚΟΙΝ.: ΜΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Κύριοι,
εν όψει των Περιφερειακών Εκλογών σας προσκαλώ σε δημόσια συζήτηση, παρουσία των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των τοπικών Δημοσιογράφων, που θα υποβάλουν ερωτήσεις προκειμένου να υπάρξει, όσο το δυνατό, πληρέστερη ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με τις προγραμματικές μας θέσεις.
Είναι δεδομένη από την πλευρά μου η κάθε δυνατή συμβολή για ένα ήρεμο και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα, που σ’ αυτόν θα υπερτερήσει ο διάλογος και η ανταλλαγή των απόψεών μας.
Είμαι βέβαιος ότι αυτό αποτελεί άλλωστε και την κοινή θέληση όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον των νησιών μας.
Η δημόσια αυτή συζήτηση προτείνουμε να διεξαχθεί στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Για τις όποιες περαιτέρω λεπτομέρειες ορίζεται εκπρόσωπος μας ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού μας Νικόλας Βαλλιανάτος.
(τηλ. 6972 723568)
Η έγκαιρη και θετική απάντηση σας θα βοηθήσει αποτελεσματικά σ’ αυτή την κοινή μας προσπάθεια.
Με εκτίμηση
Διονύσης Γεωργάτος
υποψ. Αντιπεριφερειάρχης
παράταξης ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΤΕ

Απάντηση στον Δ. Γεωργάτο έστειλε με επιστολή του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γ. Φόρτες. Στην επιστολή του αυτή αναφέρει ως απαραίτητη προυπόθεση την παρουσία ΟΛΩΝ των ΜΜΕ και ΟΛΩΝ των υποψηφίων, ενώ ζητά να μην γίνει η συζήτηση στον χώρο της Νομαρχίας και προτείνει το Δημοτικό Θέατρο “ΚΕΦΑΛΟΣ”. Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής Φόρτε έχει ως εξής:
Προς
Κο Γεωργάτο Διονύση
Υποψήφιο περιφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης
Κοινοποίηση
Υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες
1.Δρακουλόγκωνα Παναγή
2.Καππάτο Γεράσιμο
3.Κουρή Σωτήρη
4.Μαντζουράτο Δημήτρη

Έλαβα γνώση της επιστολής από 17-10-2010 για διοργάνωση δημόσιας συζήτησης.
Αποδέχομαι την πρόσκλησή σας για δημόσια συζήτηση παρουσία των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των τοπικών Δημοσιογράφων, με τις εξής προσθήκες:
1. Η συζήτηση δεν είναι σκόπιμο να γίνει στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου για προφανείς λόγους από την στιγμή που είστε εν ενεργεία Νομάρχης. Εξάλλου θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η συμμετοχή πολιτών αφού μιλάμε για δημόσια συζήτηση.
Προτείνω ως χώρο διεξαγωγή της συζήτησης το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο ΚΕΦΑΛΟΣ», όπως επίσης τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων και από τους πολίτες.
2. Θεωρώ ως προφανές ότι στη συζήτηση θα κληθούν (και θα συμμετάσχουν εκτός αντικειμενικών δυσκολιών) ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι και ΟΛΑ τα τοπικά μέσα (έντυπα, ηλεκτρονικά, διαδυκτίου κ.λ.π.) δίχως ΚΑΝΕΝΑ αποκλεισμό.
3. Στη συζήτηση θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συμμετοχή ΟΛΩΝ των υποψηφίων. Η απουσία έστω και ενός ακυρώνει τον σκοπό της συζήτησης για «όσο το δυνατό, πληρέστερη ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με τις προγραμματικές μας θέσεις» όπως τοποθετείται στην επιστολή σας.
4. Θα πρέπει να καθοριστούν εκ των προτέρων κανόνες για τη συζήτηση.
5. Ο συντονιστής της συζήτησης θα πρέπει να καθοριστεί από κοινού.
Εκπρόσωπος του συνδυασμού ορίζεται ο υποψήφιος Σπύρος Παγώνης (τηλ. 6945434127)
Με εκτίμηση
Μάκης Φόρτες
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης
Με το συνδυασμό «Επτανησιακή Αναγέννηση»
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ “Α”
Ποιός θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο άνθρωπος που, μόλις λίγες εβδομάδες πριν, αποκαλούσε συλλήβδην όλους τους τοπικούς δημοσιογράφους ως “τσόφλια”, θα έβγαινε σήμερα να τους ζητήσει να γίνουν ουσιαστικά “σωσίβιο” στην αγωνιώδη προσπάθεια που κάνει ώστε να μην “βουλιάξει” ο συνδυασμός του “Ιονίου Αρχιπελάγους”.
Ο “Α” σεβόμενος την πορεία του 12 χρόνια τώρα στον χώρο της τοπικής δημοσιογραφίας, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο εν λόγω debate.
Μοναδική περίπτωση να γίνει αυτό, είναι να ζητήσει ο Νομάρχης ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε και που προσέβαλλαν το σύνολο της τοπικής δημοσιογραφίας, την οποία σήμερα επικαλείται να τον βοηθήσει
Για τον “Α”
Ο Εκδότης-Δ/ντής
Μπ. Παπαδόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου