Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΟΡΤΕ ΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ DEBATE

“ΧΩΡΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ DEBATE ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ”

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Χωρίς τον Γ. Φόρτε θα διεξαχθεί (αν τελικά γίνει) το debate των αντιπεριφερειαρχών που ζήτησε πρόσφατα ο νομάρχης Δ. Γεωργάτος, κάτι που ακυρώνει στην πράξη την προσπάθεια του σημερινού νομάρχη να αναστρέψει μέσω της κίνησης αυτής το αρνητικό κλίμα για το ψηφοδέλτιο του Ηλ. Μπεριάτου.
Με επιστολή του προς τον Δ. Γεωργάτο ο Μ. Φόρτες υπογραμμίζει ότι δεν θα παρευρεθεί στο debate καθώς ήδη έχουν αρνηθεί τη συμμετοχή σε αυτό οι δυο μεγάλες καθημερινές εφημερίδες του Νομού “Ημερήσιος” και “Ανεξάρτητος” και οι εβδομαδιαίες εφημερίδες “Πένα” και “Εβδομάδα”.
Έτσι επισημαίνει δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και ο πλουραλισμός της δημόσιας συζήτησης, ενώ ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του έχει ως εξής:
ΑΠΟ: ΦΟΡΤΕ ΓΕΡΑΣΙΜΟ
Υπ.Αντιπεριφερειάρχη
Π.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης
ΠΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΑΤΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ
Υπ. Αντιπεριφερειάρχη
Π.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης
ΚΟΙΝ: Υπ.Αντιπεριφερειάρχες
Όλων των Συνδυασμών.
Π.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης
Τοπικά-Περιφερειακά
Μέσα Ενημέρωσης
Σε συνέχεια της αλληλογραφίας μας σχετικά με τη διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης των υποψήφιων Αντιπεριφερειαρχών Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:
Πρώτον. Είναι ιδιαιτέρως ευχάριστο το γεγονός ότι όλοι συμφωνούμε στην αναγκαιότητα της τέλεσης μιας δημόσιας συζήτησης,χωρίς αποκλεισμούς με στόχο την πλήρη και σε βάθος αντικειμενική πληροφόρηση του εκλογικού σώματος των νησιών μας όσον αφορά τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.
Δεύτερον. Κρίνεται ιδιαιτέρως θετικό ότι αποδέχεστε το σύνολο των προτάσεων μας που αφορούν την τέλεση μιας τέτοιας συζήτησης και οι οποίες προτάσεις προκύπτουν από την ανάγκη της διασφάλισης της αξιοπιστίας της ίδιας της συζήτησης και εξασφαλίζουν την ίση μεταχείριση μεταξύ των υποψηφίων όπως αυτή επιβάλλεται από το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα.
Τρίτον. Δυστυχώς η ανοικτή σας πρόταση-πρόσκληση προς τα τοπικά μέσα έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου προκειμένου να συμμετάσχουν στη διεξαγωγή της προαναφερθείσας συζήτησης δεν τυγχάνει αποδοχής με αποτέλεσμα οι ημερήσιες
και εβδομαδιαίες εφημερίδες αλλά και ηλεκτρονικές σελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας του νομού να αρνούνται να μετάσχουν επικαλούμενες το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί έπειτα από τις γνωστές δηλώσεις της Νομαρχιακής Αρχής περί του επιπέδου της τοπικής Δημοσιογραφίας.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω μας είναι αδύνατο να κατανοήσουμε πως μπορεί να διεξαχθεί μια συζήτηση στην οποία δεν θα συμμετάσχουν τα τοπικά μέσα τα οποία και συνταγματικά αποτελούν πυλώνα της Δημοκρατίας και είναι επιφορτισμένα με το καθήκον ενημέρωσης του πολίτη.
Με απόλυτο σεβασμό στα πρόσωπα και τους θεσμούς θεωρούμε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και ο πλουραλισμός της δημόσιας συζήτησης και άρα κρίνεται αυτονόητο ότι ο συνδυασμός μας δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτήν.
Μετά τιμής
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΟΡΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου