Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΝΑΠ. ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΜΕ

“Δεν τίθεται θέμα μεταφοράς των ΤΕΙ”

Τη διαβεβαίωσή του ότι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων απολαμβάνει καθολική στήριξη και ότι δεν τίθεται θέμα διάσπασης ή μεταφοράς των Τμημάτων του, έδωσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Ναπ. Μαραβέγιας, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι αναμένεται να δοθεί και ευρωπαϊκό κονδύλι για τη στήριξή του, κάτι που προβλέπεται μόνο για τα νησιωτικά ΤΕΙ.
Οι δηλώσεις αυτές του κ. Μαραβέγια έρχονται ως απάντηση στην έντονη φημολογία το τελευταίο διάστημα περί μεταφοράς των Τμημάτων ΤΕΙ στα μεγάλα αστικά κέντρα, ένα θέμα στο οποίο είχε αναφερθεί πρόσφατα με εκτενέστατο ρεπορτάζ και ο “Α”.
“Δεν μπορεί από τη μια να στέλνονται χρήματα για στήριξη των ΤΕΙ, να παίρνουμε τις διαβεβαιώσεις ως Δ.Ε. να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, και από την άλλη να τίθεται θέμα διατήρησης των Τμημάτων”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραβέγιας.
Ο κ. Μαραβέγιας, μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ σε δείπνο που παρέθεσε την Πέμπτη το βράδυ στο εστιατόριο “Captains”, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον αριθμό των φετινών εισαχθέντων και δη των εγγραφέντων, ειδικά στα Τμήματα που εδρεύουν στο νησί μας, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό δείχνει ότι το γνωστικό τους αντικείμενο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.
Παράλληλα, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι βασική προτεραιότητα της νέας Δ.Ε. ήταν η στελέχωση των Τμημάτων με διδακτικό προσωπικό με ανώτερη εκπαίδευση (διδακτορικό κ.λπ.), κάτι που επιτεύχθηκε με την πρόσληψη συμβασιούχων καθηγητών με τα ανάλογα προσόντα, ενώ διερευνάται και η πρόσληψη διοικητικού προσωπικού με μετατάξεις.
Τέλος, ο κ. Μαραβέγιας ανακοίνωσε ότι έγιναν κάποιες παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο του ΤΕΙ (καθαρισμός κ.λπ.), ενώ προβλέπεται και η κατασκευή σκεπάστρου για τη δημιουργία κυλικείου.
Στο γεύμα επίσης παρακάθισαν οι δυο αντιπρόεδροι του ΤΕΙ, προϊστάμενοι των Τμημάτων, καθώς και μέλη της Δ.Ε.
Να σημειώσουμε επίσης ότι την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την υποδοχή των νεοεισαχθέντων φοιτητών, ενώ τα μέλη της Δ.Ε. είχαν συνάντηση με τοπικούς φορείς και την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων στο Αργοστόλι.
Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου