Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ

ΙΔΟΥ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ

ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛ. ΠΑΡΙΣΗ ΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Δραματικές εξελίξεις πριν δυο ημέρες στο πολύπαθο θέμα της πολύπαθης Γέφυρας Δεβοσέτου.
Την Τρίτη λοιπόν 12/10 η δημοπράτηση του έργου, η οποία κατέληξε άγονη, αφού καμία κατασκευαστική εταιρεία δεν έλαβε μέρος στον διαγωνισμό, στέλνοντας έτσι το έργο ξανά στο σημείο μηδέν.
Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη για όσους γνωρίζουν το θέμα, αφού οι αρμόδιοι δεν κατάφεραν να επικαιροποιήσουν τις τιμές του έργου με αποτέλεσμα κανένας να μην δέχεται με τις υπάρχουσες τιμές να το “αγγίξει”.
Ωστόσο να θυμίσουμε ότι με δελτίο Τύπου ο νομάρχης Δ. Γεωργάτος στις 9/9 φέτος θριαμβολογούσε για την δημοπράτηση του έργου ενώ ταυτόχρονα εγκαλούσε τον Αλ. Παρίση, γιατί επί των ημερών του δεν είχε προχωρήσει, παρότι να θυμίσουμε ότι το έργο της Γέφυρας είχε ενταχθεί τον τελευταίο μήνα της βουλευτικής του θητείας με σχετική έγκριση της Διαχειριστικής Αρχής.
Ανεξάρτητα όμως από αυτό, οι εξελίξεις γύρω από το έργο, η άγονη δημοπρασία, η μη ικανότητα νομάρχη και βουλευτή (παρά τις θριαμβολογίες) να επικαιροποιήσουν τις τιμές του έργου θα το οδηγήσουν σε λιμνάζοντα νερά για πολλά χρόνια ακόμη, πληρώνοντας έτσι το νησί για άλλη μια φορά την “ανικανότητα των ικανών”.
Για την ιστορία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το υπουργείο Πολιτισμού και την κα Αντωνοπούλου, επιβεβαιώσαμε ότι η δημοπρασία του έργου κρίθηκε άγονη, καθώς κανένας εργολάβος δεν προσήλθε σ' αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου