Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


ΣΠΥΡΟΥ 30,1%, ΚΑΛΟΥΔΗΣ 19,5%, ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ 8,6%,
ΓΟΥΛΗΣ 4,6% ΒΛΑΧΟΣ 1,6%, ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ 0,9% ΔΓ/ΔΑ 34,7%


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Μεγάλο προβάδισμα του Σπ. Σπύρου και β' γύρο ανάμεσα σε Σπύρου και Καλούδη, δίνει γκάλοπ της ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού “ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ” σε 800 ερωτηθέντες στο Νομό Κέρκυρας, με τη μέθοδο της τηλεφωνικής συνέντευξης.
Σύμφωνα λοιπόν με το γκάλοπ αυτό, τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου είναι τα ακόλουθα:
Σπ. Σπύρου 30,1%, Γ. Καλούδης 19,5%, Ηλ. Μπεριάτος 8,6%, Θ. Γουλής 4,6%, Σ. Βλάχος 1,6%, Θ. Γαλιατσάτος 0,9%, ΔΓ/ΔΑ 34,7%.
Χαρακτηριστικά βλέπουμε την καθίζηση του ψηφοδελτίου των Ηλ. Μπεριάτου-Δ. Γεωργάτου παρά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Κέρκυρα και την προσπάθεια στήριξής του στο ψηφοδέλτιο αυτό.
Όσον αφορά τη δεύτερη Κυριακή και στην ερώτηση ποιον θα ψηφίζατε μεταξύ Σπύρου και Καλούδη, ο υποψήφιος που στηρίζεται από τη Ν.Δ. λαβαίνει 36,5%,ο “αντάρτης” του ΠΑΣΟΚ 27,8% και ΔΓ/ΔΑ 35,7%.
Στην ερώτηση ποιον θα ψηφίζατε μεταξύ Σπύρου και Μπεριάτου, ο πρώτος παίρνει 42,4%, ο Κεφαλονίτης υποψήφιος 15,4% και ΔΓ/ΔΑ 42,2%.

Ο “Α” ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΤΕΙ

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Έντονη είναι η ανησυχία το τελευταίο διάστημα στην τοπική κοινωνία από μια έρπουσα φημολογία σχετικά με το μέλλον των Τμημάτων ΤΕΙ στο Νομό μας και γενικότερα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Η φημολογία έχει να κάνει με μια πιθανή μετακίνηση των Τμημάτων ΤΕΙ και ειδικά του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων σε μεγαλύτερη πόλη, στα πλαίσια του λεγόμενου “Καλλικράτη” της παιδείας.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δια στόματος της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ανακοίνωσε τη νέα μεταρρύθμιση για την παιδεία, η οποία περιλαμβάνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις Τμημάτων ΤΕΙ σε όλη την επικράτεια. Ο στόχος φαίνεται να είναι και πάλι η συγκεντροποίηση των ΤΕΙ στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα συντήρησής του. Θυμίζουμε μάλιστα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα περιφερειακά ΤΕΙ, είχε πει ότι δεν μπορούμε “να διατηρούμε και να συντηρούμε Τμήματα μόνο και μόνο για να δουλεύουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάποια μπαρ και καφετέριες και να βρίσκουν κάποιοι γαμπρούς και νύφες”.
Πολιτικοί παρατηρητές φοβούνται ότι στα πλαίσια αυτά των συγχωνεύσεων είναι πολύ πιθανό την τύχη αυτή να έχουν Τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, καθώς είναι ουσιαστικά ένα από τα τελευταία ιδρυθέντα περιφερειακά ΤΕΙ, ενώ και σε επίπεδο υποδομών υστερεί σημαντικά.
Ο “Α” λοιπόν σήμερα χτυπάει “καμπανάκι” για το ζήτημα αυτό και προειδοποιεί την τοπική πολιτική ηγεσία να λάβει τα μέτρα της, διότι αν κάτι τέτοιο συμβεί, αυτό θα καταστεί καταστροφικό για την τοπική μας οικονομία και θα γυρίσει το Νομό μας πολλά χρόνια πίσω.
Πλέον χρειάζεται να εκπονηθεί συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία να καταστήσει σαφές, τόσο στην Κυβέρνηση, όσο και στην κεντρική εξουσία ότι η διατήρηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ως έχει είναι αδιαπραγμάτευτη και ζωτικής σημασίας για όλα τα Ιόνια Νησιά.
Εξάλλου, σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ναπ. Μαραβέγιας καλεί τους τοπικούς δημοσιογράφους σε δείπνο στο εστιατόριο “Captains”, προκειμένου να συζητήσουν το παρόν και το μέλλον του ΤΕΙ.
Τέλος, από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων εκδόθηκαν τα ακόλουθα δελτία Τύπου που αφορούν και τον αριθμό των φετινών εισακτέων στα Τμήματά του:
Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 π.μ, ο Πρόεδρος, οι Αντιπρόεδροι και τα Μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων , με την έναρξη του Ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 θα υποδεxθούν τους νεοεισαχθέντες φοιτητές. Στις 13.00 της ίδιας ημέρας θα συναντηθούν με τοπικούς παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Ιδρύματος στο Αργοστόλι προκειμένου να συζητήσουν και να προωθήσουν τις σχέσεις του Ιδρύματος με την τοπική κοινωνία.
Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στις 9 π.μ θα συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή και αμέσως μετά στις 12.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας στο Αργοστόλι, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και των πολιτικών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε
ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας
Εισακτέοι και Εγγραφέντες ακαδημαϊκού έτους 2010- 2011:

ΤΜΗΜΑ: Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας
ΤΟΠΟΣ: Αργοστόλι
ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ: 170
ΕΓΓΡΑΦΕΝΤΕΣ: 134
ΤΜΗΜΑ: Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας
ΤΟΠΟΣ: Αργοστόλι
ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ: 356
ΕΓΓΡΑΦΕΝΤΕΣ: 311
ΤΜΗΜΑ: Διοίκησης Επιχειρήσεων
ΤΟΠΟΣ: Ληξούρι
ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ: 350
ΕΓΓΡΑΦΕΝΤΕΣ: 332
ΤΜΗΜΑ: Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων
ΤΟΠΟΣ: Ληξούρι
ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ: 312
ΕΓΓΡΑΦΕΝΤΕΣ: 253
ΤΜΗΜΑ: Οικολογίας και Περιβάλλοντος
ΤΟΠΟΣ: Ζάκυνθος
ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ: 311
ΕΓΓΡΑΦΕΝΤΕΣ: 246
ΤΜΗΜΑ: Προστασίας και Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΤΟΠΟΣ: Ζάκυνθος
ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ: 180
ΕΓΓΡΑΦΕΝΤΕΣ: 150
ΤΜΗΜΑ: Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία
ΤΟΠΟΣ: Λευκάδα
ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ: 330
ΕΓΓΡΑΦΕΝΤΕΣ: 304
ΤΜΗΜΑ: Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
ΤΟΠΟΣ: Λευκάδα
ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ: 201
ΕΓΓΡΑΦΕΝΤΕΣ: 188
ΣΥΝΟΛΟ:
ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ: 2210
ΕΓΓΡΑΦΕΝΤΕΣ: 1918

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου