Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ

“ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ”
Ο ΦΟΡΤΕΣ ΤΟ “ΡΕΓΓΙΝΑ”


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Την πλήρη επιβεβαίωση του “Α” αποτελεί δελτίο Τύπου του συνδυασμού του υποψήφιου περιφερειάρχη Γ. Καλούδη, με το οποίο ανακοινώθηκαν τα τέσσερα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του στην Κεφαλονιά, που ως γνωστόν, έχει επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Αργοστολίου Γ. Φόρτε.
Σ' αυτό περιλαμβάνονται 4 κορυφαία στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, κάτι που δείχνει ότι ο τέως δήμαρχος Αργοστολίου είναι αποφασισμένος να πάρει τη ρεβάνς από το “Ρεγγίνα” για όσα τα τελευταία δυο χρόνια έχουν λάβει χώρα σε βάρος του στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο.
Τα 4 πρώτα ονόματα που ανακοίνωσε ο Γ. Καλούδης είναι τα ακόλουθα:
Ο αντιδήμαρχος Παλικής Σπ. Παγώνης, η πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφρ. Κατσιβέλη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ του Δήμου Αργοστολίου Δ. Γασπαρινάτος και ο τέως δ.σ. και τέως πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αργοστολίου Ν. Κορσιάνος.
Ήδη, στο “Ρεγγίνα”, μετά την ανακοίνωση των 4 πρώτων ονομάτων επικρατεί ένα “μούδιασμα”, καθώς βλέπουν ότι το ψηφοδέλτιο Φόρτε στην Κεφαλονιά εμφανίζεται ικανό να διεκδικήσει με μεγάλες πιθανότητες την πρωτιά.
Παράλληλα, φαίνεται να υπάρχει και διάσταση απόψεων μεταξύ των διαφόρων στελεχών για τον τρόπο αντιμετώπισης των “ανταρτών”, κάτι που φαίνεται από τη δήλωση του βουλευτή του Νομού Σπ. Μοσχόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να διαγραφούν οι “αντάρτες”, αυτός απάντησε αρνητικά.
Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των 4 ονομάτων στην Κεφαλονιά, ο συνδυασμός του Γ. Καλούδη ανακοίνωσε ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου τον τέως δήμαρχο Ζακυνθίων και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκεί, Γ. Αγαλιανό, ισχυροποιώντας και εκεί το ψηφοδέλτιο.
Την ίδια ώρα σχεδόν όλες οι πολιτικές εκτιμήσεις που δημοσιεύονται στον αθηναϊκό Τύπο, δίνουν ως ντέρμπι τη μάχη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τονίζοντας μάλιστα ότι ο συνδυασμός των Γ. Καλούδη-Γ. Φόρτε είναι ικανός να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε ήττα, σε μια εκλογική Περιφέρεια που ένα μήνα πριν η Ιπποκράτους την θεωρούσε “πράσινη” πριν καν αρχίσει η προεκλογική περίοδος.
Για το θέμα αυτό ο συνδυασμός του Γ. Καλούδη εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:
Τέσσερα γνωστά και καταξιωμένα στελέχη της Κεφαλλονιάς, με αγώνες στην αυτοδιοίκηση, στο συνδικαλιστικό κίνημα, και στα μαζικά και στα κοινωνικά κινήματα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», με υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων τον Γιώργο Καλούδη και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς και Ιθάκης τον πρώην Δήμαρχο Αργοστολίου και Πρόεδρο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Μάκη Φόρτε. Είναι οι:
ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
Γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1960. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Σπούδασε λογιστική στα Κ.Α.Τ.Ε.Ε. Αθήνας και σήμερα σπουδάζει στη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου στη θεματική ενότητα Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό.
Εργάζεται στην Εμπορική Τράπεζα, όπου είναι Διευθυντής του Καταστήματος Ληξουρίου.
Για δύο συνεχείς τετραετίες από το 1991 έως το 1998 ήταν Πρόεδρος της Κοινότητας Δαυγάτων (1991-1998) και από το 1999 έως σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου.
Διετέλεσε, Πρόεδρος του Α΄ Συμβουλίου Περιοχής και Αντιπρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (1996 – 1998).
Ήταν Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής Δήμου Αργοστολίου τη διετία 2005 – 2006 και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου (ΔΕΠΑΨ) από το 1999 έως το 2004.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Φύσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαυγάτων.
Είναι ενεργό μέλος των Χορωδιακών Σχημάτων του Δήμου Αργοστολίου καθώς και της Χορωδίας Αργοστολίου, της οποίας είναι και Αντιπρόεδρος.
Από το 2007 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Αργοστολίου.
ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Γεννήθηκε το 1968 στο Αργοστόλι.
Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο Δήμο Παλικής.
Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, αντιπρόσωπος στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Είναι αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Προσωπικού ΟΤΑ από το 1993 μέχρι σήμερα.
Διετέλεσε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Παλικής και σήμερα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ
Γεννήθηκε στα Φραγκάτα το 1957.
Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Εργάζεται ως τεχνικός υπάλληλος της Δ.Ε.Η.
Έχει διατελέσει για χρόνια πρόεδρος των εργαζομένων σωματείου Δ.Ε.Η. Κεφαλονιάς.
Έχει αναπτύξει μεγάλη δράση στον αθλητισμό σαν ποδοσφαιριστής – προπονητής – παράγοντας. Τα τελευταία χρόνια είναι ενωσιακός προπονητής. Είναι δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου από το 1995.
Έχει διατελέσει πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Αργοστολίου από την ίδρυσή του το 1995 μέχρι το 2008 και σήμερα είναι μέλος της δημαρχιακής επιτροπής.
ΣΠΥΡΟΣ Γ. ΠΑΓΩΝΗΣ
Γεννήθηκε το 1970 στην Κεφαλονιά και είναι παντρεμένος.
Σπούδασε Φυσική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και κατέχει Master στη Φυσική Περιβάλλοντος.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Καθηγητής σε σχολεία στη Κεφαλονιά και σήμερα διδάσκει στο Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης.
Δραστηριοποιήθηκε στα φοιτητικά του χρόνια στην ΠΑΣΠ και μετέπειτα στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και Αναπληρωτής Γραμματέας από το 1997 έως το 2002.
Το 2006 εκλέχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Παλικής και μέχρι σήμερα είναι Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου