Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΠΕΡΙΑΤΟΥ-ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ”

ΣΠΥΡΟΥ-ΚΑΛΟΥΔΗΣ
ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Μια δημοσκόπηση κόλαφο για το ψηφοδέλτιο των Ηλ. Μπεριάτου-Δ. Γεωργάτου και το ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε χθες η εφημερίδα “Ημέρα της Ζάκυνθος”.
Η έρευνα έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας από την εταιρεία VPRC σε δείγμα 1000 ατόμων, που επιλέχτηκαν από κάθε νησί με βάση τον πληθυσμό του.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτή τη δημοσκόπηση στο σύνολο της Περιφέρειας το ψηφοδέλτιο Μπεριάτου-Γεωργάτου καταποντίζεται, αφού έρχεται τρίτο στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 14,1%.
Στην πρώτη θέση σε επίπεδο Περιφέρειας πάντα, βρίσκεται το ψηφοδέλτιο του Σπ. Σπύρου με ποσοστό 35,6% και ακολουθεί το ψηφοδέλτιο των Γ. Καλούδη-Γ. Φόρτε με ποσοστό 27,5%.
Από εκεί και πέρα βρίσκουμε το ψηφοδέλτιο του κ. Γουλή για λογαριασμό του ΚΚΕ με ποσοστό 8,8%, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ με επικεφαλής τον Θ. Γαλιατσάτο με ποσοστό 6,9% και το ψηφοδέλτιο του κ. Βλάχου που πρόσκεινται στον Φ. Κουβέλη με ποσοστό 5,6%.
Τώρα ειδικά σε κάθε νησί, το κάθε ψηφοδέλτιο λαβαίνει τα ακόλουθα ποσοστά:
Το ψηφοδέλτιο του κ. Σπύρου παίρνει 46% στην Κέρκυρα, 38% στη Ζάκυνθο, 18% στη Λευκάδα και 9% στην Κεφαλονιά. Να σημειωθεί ότι ο κ. Σπύρου έρχεται πρώτος σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο, τρίτος στη Λευκάδα και τέταρτος στην Κεφαλονιά.
Το ψηφοδέλτιο του κ. Καλούδη παίρνει 24% στην Κέρκυρα, 38% στην Κεφαλονιά, 36% στη Ζάκυνθο και 14% στη Λευκάδα. Έρχεται πρώτο στην Κεφαλονιά, δεύτερο σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα και τέταρτο στη Λευκάδα.
Τέλος το ψηφοδέλτιο του κ. Μπεριάτου παίρνει 8% στην Κέρκυρα, 27% στη Λευκάδα, 21% στη Ζάκυνθο και 24% στην Κεφαλονιά. Σε κανένα νησί δεν έχει την πρωτιά και έρχεται δεύτερος στην Κεφαλονιά, δεύτερος στη Λευκάδα, τρίτος στη Ζάκυνθο και τέταρτος στην Κέρκυρα.
Από εκεί και πέρα στην ίδια δημοσκόπηση και στην ερώτηση ποιον θα ψηφίζατε στο δεύτερο γύρο μεταξύ Καλούδη και Σπύρου, 19% απαντούν Καλούδη, 19% απαντούν Σπύρου, 25% απαντούν κανέναν και 39% εμφανίζονται αναποφάσιστοι.
Στην ερώτηση ποιον θα ψηφίζατε στον δεύτερο γύρο μεταξύ Σπύρου-Μπεριάτου, 23% απαντούν Σπύρου, 13% απαντούν Μπεριάτο, 26% απαντούν κανέναν και 38% εμφανίζονται αναποφάσιστοι.
Στην ερώτηση ποιον θα ψηφίζατε στον δεύτερο γύρο μεταξύ Καλούδη-Μπεριάτου, 22% απαντούν Καλούδη, 10% απαντούν Μπεριάτο, 29% απαντούν κανέναν και 39% εμφανίζονται αναποφάσιστοι.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια άλλη ερώτηση που αναφέρεται στο κριτήριο επιλογής του υποψηφίου περιφερειάρχη. Εδώ η συντριπτική πλειοψηφία απαντά η σχέση του με το μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου