Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ME ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΩΝ ΖΗΤΑΕΙ
Ο Μ. ΚΟΤΣΙΛΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΑΣ

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Κοτσιλίνης με έγγραφό του προς όλους τους εν ενεργεία δημάρχους του νησιού, ζητάει εντός 10 ημερών να του δώσουν επίσημη λίστα όσων Κεφαλονιτών χρωστάνε στους Δήμους πάνω από 1.000 ευρώ.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο υποψήφιος δήμαρχος ζητάει δηλαδή να καταρτιστεί μια “μαύρη λίστα” από πολίτες που για οιονδήποτε λόγο ή αιτία έτυχε να μην μπορούν αυτή τη χρονική στιγμή και μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους.
Την απαίτηση του για τη “μαύρη λίστα” ο Μ. Κοτσιλίνης τη στηρίζει σε σχετικό άρθρο του νόμου που απαιτεί αν κάποιος γίνει χρηματοδότης ενός συνδυασμού προϋπόθεση είναι να μην χρωστά στους Δήμους ή στη Νομαρχία.
Με βάση λοιπόν αυτό ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ζητάει να “κρεμαστούν στα μανταλάκια” όλοι οι Κεφαλονίτες που χρωστάνε το νερό τους ή οτιδήποτε άλλο στους Δήμους.
Διότι απλά, παρότι είναι νόμιμο αυτό που ζητάει, θα μπορούσε, εάν έχει έναν ή δυο ή τρεις ή δέκα χρηματοδότες να ζητήσει μόνο γι' αυτούς πιστοποιητικό περί μη χρεών που εκδίδουν οι Δήμοι και έτσι να λυθεί το πρόβλημα χωρίς το διασυρμό και την απαράδεκτη συγκρότηση της “μαύρης λίστας”, πιθανόν εκατοντάδων πολιτών του νησιού μας.
Ωστόσο στις μικρές κοινωνίες πρέπει οι υποψήφιοι να αντιληφθούν ότι υπάρχουν οι νόμοι, είναι σεβαστοί, όμως υπάρχουν και οι νόμοι της ηθικής που πρέπει να μπαίνουν πάντα μπροστά.
Ιδιαίτερα όταν υπάρχει τρόπος να αποφύγεις τη συγκρότηση δημόσιας “μαύρης λίστας”, τη στιγμή που κανένας δεν μπορεί να πιέσει κανέναν ότι όλοι οι Κεφαλονίτες θα γίνουν χρηματοδότες του συνδυασμού, άρα πρέπει να γνωρίζει ο υπ. δήμαρχος όλους τους οφειλέτες.
Το έγγραφο προς τους δημάρχους του νησιού που απέστειλε ο Μ. Κοτσιλίνης είναι το κάτωθι:
ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
“ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ”
ΑΦΜ: 998596008
Δ.Ο.Υ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΕΔΡΑ: Κ. ΒΕΡΓΩΤΗ 5-ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
ΤΗΛ.: 26710-23004, 23106
ΦΑΞ: 26710-23157
Αρ. Πρωτ.: 03
Αργοστόλι 1-10-2010
ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ν. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Κύριοι Δήμαρχοι-Κοινοτάρχη,
Σε εφαρμογή των προβλεπομένων στο άρθρο 03 παρ. 1 Ν. 3870/2010 (απαγορεύσεις στη χρηματοδότηση Συνδυασμών και Υποψηφίων), παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε το ταχύτερο δυνατό Πλήρης Λίστα Οφειλετών (φυσικών προσώπων) προς τον φορέα σας, για ποσό που υπερβαίνει τα χίλια ευρώ (1.000,00 ευρώ).
Ευχαριστούμε εκ προοιμίου για τη συνεργασία σας.
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΚΟΤΣΙΛΙΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
“ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ”
ΕΔΡΑ: Κ. ΒΕΡΓΩΤΗ 5-ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
ΑΦΜ: 998596008,
Δ.Ο.Υ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου