Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο ΜΑΡΚΟΣ

ΝΑ Ο ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
ΤΟΥ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Ο εκλογικός νόμος είναι σαφής. Απαγορεύονται δια “ροπάλου” οι γιγαντοαφίσες παντού και για όλους.
Αν τέτοιες αναρτηθούν είναι ωμή παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και υποχρεούται ο οικείος Δήμος άμεσα να τις κατεβάσει.
Αν δεν τις κατεβάσει ο Δήμος επεμβαίνουν τα όργανα της τάξης. Εκτός από τα παραπάνω υπάρχει συνέχεια και στο εκλογοδικείο.
Ξέρετε μόνο ποιοι αγνοούν τα παραπάνω; Οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι που γνωρίζουν ότι χάνουν τις εκλογές άρα δεν έχουν να χάσουν τίποτα από οποιαδήποτε προσφυγή, αφού έτσι και αλλιώς είναι χαμένοι.
Μια τέτοια ψυχολογία πλέον επικρατεί στο συνδυασμό του υπ. Δημάρχου Μ. Κοτσιλίνη, ο οποίος παραβαίνοντας τη νομοθεσία, τοποθετεί γιγαντοαφίσες και μάλιστα στο Δήμο Πυλάρου, εκεί δηλαδή που έχει ο ίδιος το μαχαίρι αλλά και το πεπόνι.
Ωστόσο το πιο σοβαρό ζήτημα είναι η πολυδιαφημιζόμενη στάση του απέναντι στον “Καλλικράτη” όταν εμφανίζεται ο ίδιος ως θεματοφύλακας του και γνήσιος εκφραστής του.
Φαίνεται λοιπόν ότι οι κυβερνητικοί υποψήφιοι είναι θεματοφύλακες των νόμων που ψηφίζουν όπου τους βολεύει και όπου τους συμφέρει.
Οι νόμοι είναι να εφαρμόζονται από τους άλλους, ενώ οι ίδιοι έχουν το δικαίωμα να τους “ποδοπατούν”, νομίζοντας ότι έτσι θα αλλάξουν την “ρότα” των πραγμάτων και την απόφαση των πολιτών.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο εκτός της παρανομίας ενός “γνήσιου εκφραστή” του “Καλλικράτη” και “θεματοφύλακα των νόμων”. Όταν είσαι γνωστός, διάσημος και πετυχημένος στο Δήμο που τον διαφεντεύεις 12 ολόκληρα χρόνια χρειάζεσαι γιγαντοαφίσες για να σε γνωρίσουν οι Πυλαρινοί που όλοι-όλοι είναι 1000; Ένα ερώτημα που θέλει απάντηση στις 7 Νοέμβρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου