Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

KONTPA ME TA POLITIKA MEZEDAKIA

XAMOΣ γίνεται στα Bloggs και στα sites με τον απερχόμενο δήμαρχο Αργοστολίου κ. Γιώργο Τσιλιμιδό, ο οποίος απάντησε, μέσω του Kefaloniapress, σε ανάρτηση του politikameze-dakia, αφήνοντας υπονοούμενα περί ...φόρτισης!

Το politikamezedakia, με αφορμή τα πεπραγμένα που ανέφερε στην συνέντευξή του ο κ. Τσιλιμιδός (22/12/10), έκανε, υπό τον τίτλο «ο απερχόμενος δήμαρχος Αργοστολίου και ο επερχόμενος δήμαρχος Κεφαλονιάς» την ακόλουθη ανάρτηση:

Λίγες μόλις μέρες μας χωρίζουν από την η 1η του Γενάρη του 2011. Ημέρα σταθμός για την τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κεφαλονιά.
ολοι οι σημερινοί Δήμοι και η μια Κοινότητα του νησιού, παύουν να υπάρχουν διοικητικά και από τις στάχτες τους γεννιέται ο νέος Καλικράτειος Δήμος Κεφαλονιάς.Εγένετο έτσι το θέλημα Ραγκούση, κάθε Νησί και Δήμος. Καλορίζικος λοιπόν και καλοτάξιδος!

Αυτή η Ιστορική μετάβαση από την Κεφαλονιά των επτά Δήμων και της μιας Κοινότητας, στο ένα και ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς, συνοδεύται και από μια εκ βάθρων αλλαγή σε επίπεδο προσώπων που θα ασκήσουν την “τοπική εξουσία”.

Ειδικότερα για το Δήμο Αργοστολίου που καταργείται έπειτα από 145 χρόνια παρουσίας, ο απελθών Δήμαρχος κύριος Τσιλιμιδός παραδίδει στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κεφαλονιάς, κύριο Παρίση.

Ως είθισται, ο απελθών Δήμαρχος, δηλαδή ο Κύριος Τσιλιμιδός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε τα πεπραγμένα του.

Εμείς δε θα σταθούμε στην εύλογη συγκίνηση του κυρίου Τσιλιμιδού αλλά σε μερικές λεπτομέρειες της τοποθέτησης του γιατί καμιά φορά, αν όχι πάντα, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Λεπτομέρεια πρώτη

O κύριος Τσιλιμιδός σε αυτή την Ιστορική στιγμή, δεν έκανε καμία αναφορά στους τρεις, εν ζωή, πρώην Δημάρχους Αργοστολίου: Βαγγελάτο, Καλαφάτη, Φόρτε, ως σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

Εν ολίγοις πριν από τον κύριο Τσιλιμιδό το χάος; Παρέλαβε ένα Δήμο από παρθενογένεση και φιλοδοξεί να τον καταγράψει η Ιστορία ως τον ένα και “Μοναδικό” ταυτόχρονα και “Τελευταίο” Δήμαρχο Αργοστολίου;

Λεπτομέρεια δεύτερη

Περιέγραψε το έργο του (ως όφειλε) με μεγάλη λεπτομέρεια και σε τέτοιο βαθμό που έκανε πολλούς από εμάς που τον κατηγορούσαμε για ανυπαρξία ή χαλαρότητα, να διερωτόμαστε μήπως πραγματικά τον έχουμε αδικήσει. Πόσο διαφορετική όμως θα ήταν η εικόνα της Δημαρχίας που μας παρουσίασε ο κύριος Τσιλιμιδός αν ανέφερε πόσα από τα έργα του ήταν ήδη σε εξέλιξη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και πόσα από τα υπόλοιπα ήταν προϊόν σχεδιασμού των προηγηθέντων από αυτόν Δημάρχων στην Πρωτεύουσα του νομού.

Λεπτομέρεια Τρίτη

Την ίδια στιγμή που έκανε μια θολή αναφορά στο Βουλευτή και “αδερφικό” του φίλο κύριο Μοσχόπουλο, (τον μπέρδεψε κάπου ανάμεσα σε Παρίση και Αλιβιζάτο) δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο Νομάρχη κύριο Γεωργάτο για την άψογη συνεργασία τους. Δηλαδή εμείς τι να υποθέσουμε, ότι ο Βουλευτής δεν έπραξε τίποτα για το Δήμο Αργοστολίου; Η μήπως ο Βουλευτής είναι κόκκινο πανί για τον κύριο Τσιλιμιδό;

Ταυτόχρονα ο κύριος Τσιλιμιδός αναγνωρίζει στο Πρόσωπο του κυρίου Γεωργάτου έναν πραγματικό υποστηρικτή και φίλο; Φίλοι και αδερφοί, πάνε κι έρχονται κι αυτοί;

Αρκετά όμως με το παρελθόν, ο κύριος Τσιλιμιδός ως οξύνους πολιτικός θα κάνει την αυτοκριτική του, θα μετρήσει τους φίλους του και θα κατασταλάξει στο ποιος και τι πραγματικά έφταιξε.

Πάμε λοιπόν στο μέλλον και αυτό είναι ο Δήμος Κεφαλονιάς και ο πρώτος Δήμαρχος του: Αλέξανδρος Παρίσης!

Πέρα από την αγωνία, κυρίως μεταξύ των συμβούλων, για το ποιος θα αναλάβει και τι, το φλέγον θέμα που απασχολεί την κοινωνία του Αργοστολίου αλλά και τον ίδιο το Νέο Δήμαρχο είναι το “Κέντρο Επιχειρήσεων” του Δημάρχου.

Επιλέχθηκε το πρώην κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος το οποίο ο Δήμος Αργοστολίου, επί Δημαρχίας Τσιλιμιδού, αγόρασε έναντι περίπου 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, συνάπτοντας δάνειο το οποίο προφανώς θα αποπληρώσουν οι πολίτες. Αλήθεια, πόσο καλύτερα θα ήταν αν είχε παραχωρηθεί το κτήριο δωρεάν παρά να αγοραστεί;

Ενα κτήριο λοιπόν που προοριζόταν για Πινακοθήκη και θα το πληρώσουν οι Κεφαλονίτες ένα κάρο λεφτά, θα είναι η έδρα του νέου Δημάρχου, κυρίου Παρίση.

Εμείς δε θα μπούμε στη διαδικασία της στείρας κριτικής για το αν πρέπει να είναι Πινακοθήκη, Αποθήκη όπως είναι σήμερα, ή Γραφείο Δημάρχου. Για όλα σαφώς και υπάρχουν επιχειρήματα.

Το θέμα είναι αλλού!

Oπως μπορείτε να διαβάσετε κι εσείς εδώ στο κτήριο έχουν είδη ξεκινήσει εργασίες διαμόρφωσης και συντήρησης.

Τις εργασίες μάλιστα επιβλέπει όπως γράφεται, Ιδιώτης Πολιτικός Μηχανικός, ούτε καν μηχανικός του Δήμου, ενώ έγινε και επιλογή εργολάβου με τη διαδικασία των προσφορών.

Ανεξάρτητα με το αν ο κύριος Παρίσης έχει ορκιστεί ή όχι, αναλαμβάνει καθήκοντα από 1/1/2011.

Μέχρι τότε υφίσταται ο Δήμαρχος κύριος Τσιλιμιδός και το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου.

Το εύλογο ερώτημα λοιπόν είναι:

Ποιός και με ποια αρμοδιότητα αποφάσισε την εκτέλεση των έργων που έχουν είδη ξεκινήσει στο εν λόγω Δημοτικό κτήριο;

Πήρε κάποια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο;

Ενημερώθηκε και από ποιον το Υπουργείο Πολιτισμού έστω και για τις “minimal” παρεμβάσεις που είδη γίνονται στο Νεοκλασικό αυτό κτήριο;

Επίσης, πέρα από τα έπιπλα, που όπως διαβάσαμε θα είναι ευγενική χορηγία του Νέου Δημάρχου, για τα υπόλοιπα ποιος πληρώνει και με ποια νομιμοποίηση;

Εκτός ποια και αν η φιλοσοφία του αυθαίρετου βρίσκει την εφαρμογή της στο νεοσύστατο Δήμο Κεφαλονιάς. Το φτιάχνω και όποτε μπορώ το νομιμοποιώ!

Αν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις ήταν το slοgan επί μακαρίτη Τρίτση, Ηλία ακούς;

Τέλος για να ευθυμήσουμε μέρες που είναι, το κρεβάτι στο υπό κατασκευή γραφείο Δημάρχου Κεφαλονιάς ποίο σκοπό εξυπηρετεί;

(pοlitika-mezedakia)

Στην συνέχεια ο δήμαρχος κ. Γ. Τσιλιμιδός έστειλε στο Kefaloniapress την ακόλουθη απάντηση, που αφορούσε την ανάρτηση στα politikamezedakia:

«Φόρτιση μεγάλη πρέπει να διακατείχε τον αρθρογράφο του σημειώματος «O απερχόμενος Δήμαρχος Αργοστολίου και ο επερχόμενος Δήμαρχος Κεφαλονιάς» κατά την ανάγνωση η τηλεθέαση του απολογισμού μου για την Δημαρχία 2007-2010 και δεν τον βοήθησε να έχει καθαρό μυαλό να παρατηρήσει τις λεπτομέρειες.

1. Για τους πρώην Δημάρχους ανέφερα: « Στο τέλος της αυτή η δημοτική περίοδος φέρνει το τέλος και του Δήμου Αργοστολίου τον οποίο υπηρέτησαν άξιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι αναγεννώντας τον από περιόδους παρακμής».

Αυτό περιποιεί την πρέπουσα τιμή και στους τρείς εν ζωή Δημάρχους του Αργοστολίου, αφού όπως έχω ξαναπεί το Αργοστόλι των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων ήταν πράγματι σε παρακμή.

Ας μου συγχωρηθεί η μη ονομαστική αναφορά, αλλά πιστεύω ότι δεν θα την επιθυμούσαν ούτε οι ίδιοι αφού «το πολύ το κύριε ελέησον το βαριούνται και οι …Αγίοι» (εκτός αν πλανώμαι)
Δεν κατέταξα φυσικά ποτέ τον εαυτό μου στους εκλεκτούς της Ιστορίας (το γνωρίζουν αυτό όλοι οι συμπολίτες μας ), άλλωστε αυτή είχε κλεισμένα ραντεβού με …άλλους και δεν τις περίσσευε χρόνος για μένα.

Η κρίση του λοιπόν είτε είναι προϊόν συγχύσεως με άλλα πρόσωπα, είτε απηχεί τον δικό του ψυχισμό εάν είχε (;) θέσεις ευθύνης.

2. Εδωσα αναλυτικά στοιχεία για το πότε ξεκίνησε και το πότε τέλειωσε το κάθε έργο για να αποδώσω στον καθένα ότι ανήκει.

Τα έργα βέβαια δεν είναι αποκλειστική ιδιοκτησία ενός. Αυτή είναι η Ναπολεόντειος πολιτική λογική.

Πολλοί εργάστηκαν γι’ αυτά και σε προηγούμενες δημοτικές περιόδους και στην παρούσα που τους ανήκει μερτικό, μικρό η μεγάλο, σχεδιασμού και υλοποίησης.
Υπήρξα και εγώ σε προηγούμενες περιόδους στέλεχος όπως και στην παρούσα δεν ήμουν μόνος.

Βέβαια στο παιχνίδι της ιδιοκτησίας έχουν ματώσει …παλληκάρια κατά καιρούς, και αλληλοϋποβλέπονταν …πολιτικά αδέλφια προσπαθώντας να κερδίσουν καλύτερη θέση στο «Πάνθεον των Αθανάτων».

Αποποιούμαι την ιδιοκτησία οπουδήποτε έργου, αφαιρώντας μου άλλο ένα ατού για να συναντήσω την …Ιστορία.

Μου αρκεί ότι υπηρέτησα έντιμα και αποτελεσματικά τον τόπο μου και δεν την «ψώνισα».

3. Η τρίτη λεπτομέρεια του αρθρογράφου αναδεικνύει την κουτσομπολίστικη ιδιοσυγκρασία του που υποβαθμίζει τις πολιτικές του αναφορές αλλά η ανθρώπινη φύση έχει και τις μικρότητές της.

4. Δεν έχω διάθεση να μπω στα χωράφια της κριτικής για τον κ. Παρίση, μα η αναφορά για την αγορά της Τράπεζας της Ελλάδος με προκαλεί.

Η άποψη πως έπρεπε να είναι τζάμπα προέρχεται είτε από ιδεολογικές καταβολές πρωτόγονου σοσιαλισμού είτε από ακραίο λαϊκισμό.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο με μετόχους και θεσμικούς επενδυτές άρα το «τζάμπα πέθανε».

Αγοράστηκε στην κατώτερη τιμή, κατώτερη και από αυτή των ορκωτών εκτιμητών με πολιτικούς όρους χωρίς δημοπρασία.

Oύτε ο αρθρογράφος θα το επετύγχανε με όση αγωνιστική διάθεση και αν επιδείκνυε αν ήταν στη θέση μας, με την λογική του απλά θα την έχανε.

Oπως άλλωστε και οι άλλοι Δήμοι δεν το πέτυχαν (Ξάνθης και Αγρινίου) που ακολούθησαν το δικό μας δρόμο αφού είμαστε οι πρώτοι και μας συμβουλεύτηκαν.

ΓΙΩΡΓOΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔOΣ

Ακολούθως το politikamezedakia απάντησε στον κ. Τσιλιμιδό τα εξής:

O Δήμαρχος αναφέρεται στο δικό μας κείμενο με τίτλο:

O ΑΠΕΡΧOΜΕΝOΣ ΔΗΜΑΡΧOΣ ΑΡΓO-ΣΤOΛΙOΥ ΚΑΙ O ΕΠΕΡΧOΜΕΝOΣ ΔΗΜΑΡΧOΣ ΚΕΦΑΛOΝΙΑΣ.

Απάντηση από πολιτικα-μεζεδάκια.

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Ως προς την απάντησή σας για τα έργα που γίνονται στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας και την υποχρέωση σας όπως λέτε να παραδώσετε το κλειδί στον κύριο Παρίση, "συνεισφέροντας στην ομαλή μετάβαση της Δημοτικής Αρχής", ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λέτε ότι παραδώσατε τα κλειδιά ενός Δημόσιου Κτηρίου σε έναν Ιδιώτη, γιατί τυπικά αλλά και ουσιαστικά αφού ο Νέος Δήμαρχος παραλαμβάνει από 1/1/2011, ο κύριος Παρίσης μέχρι τότε είναι εκλεγμένος Δήμαρχος μεν αλλά Ιδιώτης δε!

Στη συνέχεια μας λέτε ότι ουδεμία ευθύνη φέρετε ως Δημοτική Αρχή για το ότι συνέβη και ότι πρόκειται να συμβεί μέχρι 31/12.

Δηλαδή μας λέτε ότι ο κύριος Παρίσης σας "περιέπαιξε" και εσείς ως "Πόντιος Πιλάτος", νίπτετε τας χείρας σας για την τύχη του "ακριβοπληρωμένου" από τους Δημότες Αργοστολίου κτηρίου.

Τσιμέντο να γίνει λοιπόν!

Εμείς σας θέτουμε το απλό και τελείως υποθετικό ερώτημα:

Αν ομιγένητο και μακριά από εμάς κάθε τέτοια μακάβρια ευχή, συμβεί ένα εργατικό ατύχημα στο κτήριο μέχρι 31/12, η παρούσα Δημοτική Αρχή, θα φέρει ΝΑΙ ή OΧΙ ευθύνη;

Επανερχόμενοι στα γραφόμενα μας, επιμένουμε ότι με τη στάση αυτή «ευαισθησίας» όπως την περιγράφετε, γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο δεν εκλήθη να πάρει απόφαση. Η στάση σας αυτή δίνει τροφή σε όλους αυτούς που κατά καιρούς άφησαν ερωτηματικά για την προεκλογική σας συμπεριφορά. Δε νομίζετε;

Επίσης στην ίδια λογική διευκόλυνσης, μήπως θα έπρεπε να έχετε παραχωρήσει και τα κλειδιά της οικονομικής η όποιας άλλης υπηρεσίας του Δήμου Αργοστολίου; Εμείς ειλικρινά δε βλέπουμε καμία διαφορά.

Ας επικεντρώσουμε τώρα το ενδιαφέρον μας στη δεύτερη σας ανακοίνωση, που αφορά τη δική μας ανάρτηση.

Κύριε Δήμαρχε, επιτρέψτε μας αρχικά, μερικές τυπικές παρατηρήσεις:

Παρατήρηση Πρώτη

Ειλικρινά μας άφησε κατάπληκτους η άμεση ανταπόκριση στα γραφόμενα μας και αισθανόμαστε περίπου υπόχρεοι που αφιερώσατε πολύτιμο χρόνο, τον οποίο ελπίζουμε να μην στερήσατε από την οικογένεια ή από τις κοινωνικές σας υποχρεώσεις προκειμένου να απαντήσετε στους προβληματισμούς μας, αυτή την Άγια Ημέρα των Χριστουγέννων.

Λυπούμαστε που δεν μπορέσαμε να είμαστε το ίδιο συνεπείς και έτσι σας απαντούμε με μια μικρή χρονική καθυστέρηση.

Παρατήρηση Δεύτερη

Η στοιχειώδης λογική του διαδικτύου, λέει πως αν κάποιος θίγεται από μια ανάρτηση, η απαντά σε όσα του καταμαρτυρεί ένας blogger, οφείλει πρώτα να απευθυνθεί στο συγκεκριμένο blog και να ζητήσει επανόρθωση, ή στο κάτω κάτω "τα ρέστα του".

Εσείς αντί αυτού επιλέξατε να δημοσιοποιήσετε την απάντηση σας σε έταιρο blog το οποίο παρεμπιπτόντως και κυριολεκτικά βρίσκεται στη λίστα των "αγαπημένων" μας!

Τι μπορεί να συνέβη;

Ή εσκεμμένα ή άθελα σας αγνοείτε την ύπαρξη μας!

Oπως και να έχει εμείς σας δίνουμε Βήμα (Δημοσιεύσαμε τα κείμενα σας έστω και αν τα λάβαμε από σπόντα).

Παρατήρηση Τρίτη

Υπογράφετε τη δεύτερη σας ανακοίνωση ως Γιώργος Τσιλιμιδός.

Εμείς αγαπητέ Δήμαρχε δεν απευθύναμε τα ερωτήματα μας προσωπικά στον πολίτη κύριο Γεώργιο Τσιλιμιδό τον οποίο καθόλα σεβόμαστε και δεν είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε ώστε να μπορούμε να παρακάμπτουμε με το όποιο θάρρος τη θεσμική του Ιδιότητα.

Απευθύναμε τα ερωτήματα μας στον μέχρι 31/12/2010 Δήμαρχο Αργοστολίου.

Λυπούμαστε αν μέσα σας έχετε εγκαταλείψει το θώκο του Δημάρχου, πριν της ώρας που ορίζει ο νόμος και οι πολίτες με την ψήφο τους.

Επι της Oυσίας

Δε μας διακατέχει κανενός είδους "Φόρτιση" όπως μας κατηγορείτε για τον απλό λόγο ότι, η όποια εξουσία "Αιρετή" ή όχι βρίσκεται απέναντι μας.

Αναγνωρίζουμε όμως τη "Φόρτιση" που μπορεί να διακατέχει έναν άνθρωπο που κάποτε μπορεί να τιμήθηκε με την ψήφο των συμπολιτών του και τώρα ευδόκιμα; αποχωρεί!

Τα όποια ερωτήματα μας είναι προϊόν λογικής επεξεργασίας και όχι "Διονυσιακής Μέθης" των ημερών μιας και το Δ.Ν.Τ και η κυβέρνηση Παπανδρέου ούτε να πιούμε για να ξεχάσουμε τον πόνο δεν μας επιτρέπει.

1. Περί Δημάρχων!

Σίγουρα την Ιστορία θα τη γράψει ο Ιστορικός του μέλλοντος.

Oχι εσείς και σίγουρα όχι εμείς!

Από ότι καταλάβαμε, δεν αναφέρατε τα ονόματα των πρώην εν ζωή Δημάρχων για να μην "πάθουν" ή για να μην κατηγορηθούν για "αλαζονεία" ένα πράμα!

O Αλέκος Καλαφάτης, ο άνθρωπος που κατά κοινή ομολογία επανίδρυσε το Δήμο Αργοστολίου, δε θα άξιζε μια "ιδιαίτερη" ονομαστική αναφορά; Τι λέτε;

2. Περί έργων!

Τα έργα αγαπητέ Δήμαρχε, πέρα από τις ημερομηνίες ανάθεσης και αποπεράτωσης, πρωτίστως ανήκουν στους Έλληνες Φορολογούμενους αλλά ο Ιστορικός του μέλλοντος που τόσο επικαλείστε, καταγράφει και ποιος τα οραματίστηκε και βέβαια ποιος τα υλοποίησε. Εσείς απλά μετατρέψατε το όραμα σε αριθμούς και ημερομηνίες!

3. Περί Μοσχόπουλου-Γεωργάτου.

Εδώ αγαπητέ Δήμαρχε οι χαρακτηρισμοί σας, βρίσκονται στα όρια της συκοφαντικής Δυσφήμησης. Αλήθεια σκεφτείτε Blogger να μηνύει πρώην Δήμαρχο. Παγκόσμια Πρώτη!

Δεν αναφερθήκατε στην όποια συμβολή του Βουλευτή Κεφαλονιάς και απεναντίας απευθύνατε ευχαριστίες στον απερχόμενο Νομάρχη. Και οι δυο έχουν θεσμικό ρόλο και ενώ δεν απαντάτε, αντιθέτως μας αποδίδετε το χαρακτηρισμό "κουτσομπόλες".

Καταλαβαίνουμε λοιπόν από τη στάση σας ότι ο Βουλευτής δεν βοήθησε σε τίποτε ενώ ο Νομάρχης ήταν αυτός που έκανε τα πάντα όλα, για να συνδράμει στο έργο σας!

Περιμένουμε λοιπόν να μας απαντήσετε:

Τι ΕΚΑΝΕ Η ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ για το Δήμο Αργοστολίου ο κύριος Μοσχόπουλος και τι το ιδιαίτερο ΕΚΑΝΕ ο τυχών την ιδιαίτερη μνεία σας, απελθών κύριος Γεωργάτος;

Τι άλλαξε αλήθεια στο δεύτερο μισό της θητείας σας και σε τέτοιο βαθμό ώστε σήμερα να εμφανίζεστε ως ο φανατικότερος υποστηρικτής του άλλοτε πολέμιου σας;

Μήπως ξεχάσατε ή ξεχάσαμε όταν τα πρώτα χρόνια της Δημαρχίας σας φτάσατε στο σημείο να «μπουκάρετε» στο Νομαρχιακό Μέγαρο κατηγορώντας τον κύριο Γεωργάτο ότι σας αγνοεί;

Τι άλλαξε αλήθεια εκεί κοντά στις τελευταίες Βουλευτικές Εκλογές;

4. Περί Αγοράς του Κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδας

Αν και δεν κατέχουμε doctora στα οικονομικά και αφού εμείς, σαν Πολίτες της Κεφαλονιάς καλούμαστε να πληρώσουμε το δάνειο (μάρμαρο) θα θέλαμε να μας πείτε ποιες ήταν οι Πολιτικές σας παρεμβάσεις και τα αποτελέσματα αυτών, πριν καταλήξετε ότι το Δάνειο ήταν μονόδρομος.

Τέλος αν δεν είχατε αναλωθεί Νομάρχης- Δήμαρχος σε μάχη χαρακωμάτων για το ποιος τελικά θα αποκτήσει το "πολύπαθον" κτήριο αλλά είχατε λειτουργήσει συντεταγμένα, μήπως τότε να ήταν εφικτή μια πιο "πολιτική λύση";

Με τις Καλύτερες Ευχές μας για το Νέο Έτος.


Ο δήμαρχος ξέχασε τα politikamezedakia

ΣE MIA ανάρτησή του το politikamezedakia αναφέρει ότι ο κ. Τσιλιμιδός δεν τους έστειλε την ανακοίνωση για το κτίριο της Ελλάδος και την πήραν από το Kefaloniapress. Πρόκειται για την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στις 25/12/10 (σελ. 20), και η οποία ανέφερε τα εξής:

Από τον απερχόμενο Δήμαρχο Αργοστολίου, κύριο Τσιλιμιδό, ΔΕΝ λάβαμε τις ακόλουθες δυο ανακοινώσεις:

Η Πρώτη (Από το kefaloniapress.gr)

«Εργασίες στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος»

Στην πρόσφατη συνέντευξη για τον απολογισμό της Δημαρχίας μου (22-12-2010) δέχθηκα ερώτηση σχετικά με τις εργασίες που γίνονται στο κτίριο της Τράπεζα της Ελλάδος.

Απάντησα, ότι ακριβώς με ενημέρωσε ο νέος Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Παρίσης, όταν μου ζήτησε το κλειδί και το έδωσα όπως όφειλα στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης της Δημοτικής Αρχής πως «το κτίριο θα βαφτεί στο χρώμα που είναι σήμερα και θα γίνουν οι εργασίες με χορηγίες».

Δυστυχώς με διέψευσε συνεργάτης του δηλώνοντας την επομένη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Kefaloniapress ότι, «τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το Νόμο για την προμήθεια των υλικών και την εργασία των συνεργείων με την διαδικασία του επείγοντος μέσω τριών οικονομικών προσφορών από Κεφαλονίτες προμηθευτές και τεχνικούς».

Εκφράζω την λύπη μου αφού ακουσίως μετέφερα άλλα στη κοινή γνώμη.

Δηλώνω ότι ο Δήμος Αργοστολίου που μέχρι 31-12-2010 έχει την ευθύνη δεν έχει ουδεμία εμπλοκή στην ανωτέρω διαδικασία, αν γίνεται έτσι.

Τέλος επαναλαμβάνω, ότι ο σκοπός της αγοράς του κτιρίου ήταν η χρήσης του ως εικαστικού χώρου και ελπίζω η αλλαγή χρήσης του να είναι προσωρινή τουλάχιστον για το ισόγειο.

O ΔΗΜΑΡΧOΣ
ΓΕΩΡΓΙOΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔOΣ

Επίσης το politikamezedakia αναφέρει ότι δεν έλαβε και την απάντηση του δήμαρχου στην πρώτη ανάρτησή του, την οποία ο δήμαρχος την έστειλε στο Kefaloniapress και στο Kefalos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου