Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΜΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ “ΞΕΤΙΝΑΖΕΙ” ΝΟΜΑΡΧΗ & ΜΑΡΚΟ

«ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΥΡΟΣ»,
ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΑ

Γράφει ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Π. ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Δ. ΕΡΙΣΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Ενώ η χώρα και το νησί μας βαδίζουν σε κακοτράχαλα μονοπάτια βουλιάζοντας ημέρα με τη ημέρα όλο και βαθύτερα στην κρίση που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι κάθε λογής απατεώνες πλασιέ, ταρτούφοι και αχυράνθρωποι του πολιτικού μας κατεστημένου, και ενώ σε λίγες μέρες οι Δημόσιοι Υπάλληλοι του νησιού μας θα εισπράξουν τα αποκαΐδια του «δώρου των Χριστουγέννων» της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο «Αι Βασίλης» εδώ στην Κεφαλονιά έχει βαλθεί να μας τρελάνει τελείως μοιράζοντας παχυλούς μποναμάδες χιλιάδων ευρώ πριν ακόμη φτάσει η πρωτοχρονιά.
Διαβάζουμε στον τοπικό τύπο ότι η Νομαρχία Κεφαλονιάς προκηρύσσει τέσσαρις λέει πρόχειρους μειοδοτικούς διαγωνισμούς για τις 22-12-2010, τρεις δηλαδή ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα !! και μόλις 9 ημέρες !! πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους για τη Νομαρχία. Ο πρώτος πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός, συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ!! μαθαίνουμε ότι γίνεται για την επιλογή αναδόχου παροχής υπηρεσιών για τη δημιουργία Κέντρου Πράσινης Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά, που εκτός των άλλων θα ασχολείται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και διοργάνωση σεμιναρίων!!.
Στο μυαλό του καλόπιστου και καλοπροαίρετου Κεφαλονίτη που ακούει για Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έρχεται το περίφημο Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Ιόνιων Νησιών το γνωστό σε όλους ΠΕΚΙΝ!! με έδρα την Πλατεία Αφων Αλιβιζάτου & Καποδιστρίου που έδρασε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με ορμητήριο την όμορφη Παλική. Τόσο καλά πήγε το ΠΕΚΙΝ που θέλουμε να φτιάξουμε ακόμη ένα;;;. Μερικοί δε βάζουν μυαλό με τίποτε. Τι στιγμή που οι επαγγελματίες του νησιού αγκομαχάνε κάτω από τη μπότα της περαίωσης κάποιοι μοιράζουν με πρόχειρους διαγωνισμούς χιλιάδες ευρώ για μια προκαταρκτική μελέτη!!.
Διαβάζουμε ακόμη ότι «οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν υλοποιήσει τουλάχιστον δύο παρόμοια έργα τα τελευταία 3 έτη»!!. Γιατί όμως τα τελευταία 3 έτη και όχι τα τελευταία 6 έτη;;. Αυτό και αν είναι φωτογραφική προκήρυξη!!. Μια τέτοια προκήρυξη στο Χόλυγουντ θα έπαιρνε το ΟΣΚΑΡ καλύτερης φωτογραφίας!!. Εμείς πάντως, στις 22-12 από το πρωί θα στήσουμε καρτέρι έξω από τη Νομαρχία για να δούμε ποιος είναι ο τυχερός που θα ανεβεί τα σκαλοπάτια για να υπογράψει τη σύμβαση-μποναμά.
Οι άλλοι τρεις πρόχειροι διαγωνισμοί της Νομαρχίας αφορούν την προμήθεια διαφόρων «παράξενων» επιστημονικών οργάνων ύψους 36.285 ευρώ για την πρώτη προκήρυξη και από 73.800 ευρώ για τις άλλες δύο. Το περίεργο είναι ότι δεν αναφέρεται πουθενά στις τρεις προκηρύξεις που θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα όργανα. Όμως, είναι γνωστό ότι έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες από τα σχετικά υπουργεία ότι πρέπει να είναι σαφής η περιγραφή του φυσικού αντικειμένου των διαγωνισμών και να τηρούνται ορθά οι κανόνες δημοσιότητας. Προμήθεια οργάνων για πού λοιπόν;;
Ο υποψιασμένος πλην όμως κακόβουλος πολίτης θα μπορούσε να σκεφτεί ότι έχει γίνει κατάτμηση μιας συνολικής προμήθειας σε δύο ή σε τρία μέρη στα χρηματικά όρια του πρόχειρου διαγωνισμού, προκειμένου να μην διενεργηθεί ανοικτός διαγωνισμός (γιατί άραγε;;) και δημοσίευση των προκηρύξεων μόνο στον τοπικό τύπο αντί και στο ΦΕΚ-Τεύχος διακηρύξεων δημοσίων συμβάσεων αλλά και σε οικονομικές εφημερίδες και γενικών ειδήσεων των Αθηνών.
Καλό λοιπόν θα ήταν να μας ενημερώσει η Νομαρχία με ένα σχετικό δελτίο τύπου τι ακριβώς συμβαίνει με τα παραπάνω, γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε αλλά και να ταυτιστούμε με τους κακόβουλους και κακεντρεχείς πολίτες.
ΥΓ1: Είχαμε ολοκληρώσει το άρθρο μας σχετικά με τα τεκταινόμενα στην πολύπαθη Νομαρχία και αναζητούσαμε τίτλο για την δημοσίευσή του, όταν ενημερωθήκαμε για την κατάθεση ένστασης, κατά του κύρους των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών, από τον επικεφαλής του ηττημένου συνδυασμού της Νέας Εποχής για την Κεφαλονιά κο Μ. Κοτσιλίνη. Έτσι η αιτιολογία της ένστασης μας ήρθε γάντι αφού ταιριάζει και στις «αλχημείες» του Νομαρχιακού Μεγάρου.
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να αναφερθούμε τηλεγραφικά στις εξελίξεις.
«Μες τη ζωή δρόμοι ανοίγονται σωρός μα είναι και ένα μονοπάτι σκοτεινό που πάει ντουγρού στη κατηφόρα τη μεγάλη» λέει ο λαϊκός μας ποιητής. Επίκαιρα λόγια!!. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η υποκριτική κίνηση του κ. Μ. Κοτσιλίνη και των γνωστών επικοινωνιολόγων του να καταθέσουν ένσταση για πέντε (5) Δημοτικούς Συμβούλους και οκτώ (8) Τοπικούς προκειμένου λέει «να λειτουργούν σωστά οι θεσμοί και να έχουν το απαραίτητο κύρος»!!.
Αλήθεια, ο κ. Μ. Κοτσιλίνης δεν γνώριζε πριν από τις εκλογές ότι π.χ. ο κ. Β. Ρουχωτάς ήταν Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Ληξουρίου;;.
Γιατί δεν κατέθεσε την ένσταση προεκλογικά;;. Μήπως για να αποφύγει το όποιο πολιτικό κόστος και τις άσχημες εντυπώσεις που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τέτοια κίνηση στο εκλογικό σώμα;;. Δεν έπρεπε να λειτουργήσουν οι θεσμοί τότε;;. Η ψηφοθηρία ήταν σημαντικότερη από τους θεσμούς που με τόση μανία υπερασπίζεται σήμερα;;. Ποιος αποφασίζει (κατά το δοκούν) πότε ένας θεσμός πρέπει να λειτουργεί και πότε μπαίνει σε καραντίνα;;
Αφού λοιπόν ο κ. Μ. Κοτσιλίνης αυτοανακηρύσσεται θεματοφύλακας των θεσμών θα του θέσουμε ορισμένα ερωτήματα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι στην όμορφη παραλία του Μύρτου, απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων σύμφωνα με το γνωστό Προεδρικό Διάταγμα που και ο ίδιος ψήφισε. Γιατί ως Δήμαρχος της περιοχής δεν εφαρμόζει το Π.Δ. που είναι θεσμός του κράτους;;
Πρέπει να λειτουργήσουν οι νόμοι και οι θεσμοί του Κράτους στην περίπτωση του Μύρτου;;
Γιατί δεν έχει τοποθετήσει απαγορευτικά σήματα στη διασταύρωση προς Μύρτο, ως όφειλε με την ιδιότητα του Δημάρχου Πυλαρέων, για να πληροφορούνται οι επισκέπτες ότι πρέπει να κατέβουν 3 χιλιόμετρα με τα πόδια στην παραλία;;
Τι πιστεύει ότι ενδιαφέρει τον Κεφαλονίτη περισσότερο: αν κάποιος ήταν Πρόεδρος σε μια βιβλιοθήκη ή πώς τοποθετούνται οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις απέναντι στο Μνημόνιο που έχει γονατίσει οικονομικά τη μέση οικογένεια του νησιού μας;;
Τι πιστεύει ο κ. Μ. Κοτσιλίνης ότι ενδιαφέρει τον πολύτεκνο Κεφαλονίτη περισσότερο: αν κάποιος ήταν πρώην διοικητής στο νοσοκομείο ή η δήλωση του κ. Γ. Παπακωσταντίνου ότι προτίθεται να κόψει το πενιχρό επίδομα της πολύτεκνης οικογένειας;;
Αντί λοιπόν ο κ. Μ. Κοτσιλίνης να αναλώνεται σε γραφειοκρατικού τύπου ασκήσεις επί χάρτου καταθέτοντας ενστάσεις των 200!! σελίδων, καλό θα ήταν να ασχοληθεί με τα προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας και να σταματήσει να περιφρονεί και να εξευτελίζει τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης που του έδωσε ο Κεφαλονίτης ψηφοφόρος. Ας αξιοποιήσει αυτή την όψιμη αντιπολιτευτική εργασιομανία και το πάθος για τους θεσμούς καταθέτοντας πολιτικές προτάσεις για τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η περιοχή του, η Πύλαρος και που ο ίδιος ως Δήμαρχος δεν φρόντισε να κάνει.
ΥΓ2: Δεν υπάρχει πιο αηδιαστικό φαινόμενο ορισμένων ντόπιων δήθεν «αντιεξουσιαστών», «αυτόνομων» αλλά και άλλων, που πιστεύοντας ότι θα χάσουν το παραμάγαζό τους, γνέφουν με νόημα στην νέα εξουσία σαν να της λένε: εδώ είμαστε, πρόθυμοι ταλαντεύοντας και οσφυοκαμπτώντας την σπονδυλική μας στήλη, συνεχίζουμε το θεάρεστο έργο μας εξυπηρετώντας και εσάς συνάμα.
ΥΓ3: Καθησυχάζουμε τους διάφορους ανησυχούντες!! κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα που απορούσαν για τις συχνές εμφανίσεις μας στο όμορφο Αργοστόλι, τους λέμε ότι δεν τεμπελιάζαμε πίνοντας καπουτσίνο, είτε είχαμε άδεια από την Προϊσταμένη Αρχή, είτε διακπεραιώναμε τεχνικές υποθέσεις του Δήμου στην διευθύνουσα υπηρεσία Τ.Υ.Δ.Κ. του Νομού μας !!!.

2 σχόλια: