Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑ 5 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ 8 ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΕΝΙΣΤΑΤΑΙ

Η πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη ένσταση του συνδυασμού του ηττημένου των εκλογών Μ. Κοτσιλίνη κατά του νικητή των εκλογών συνδυασμού του Αλ. Παρίση, είναι πλέον γεγονός.
Χθες το μεσημέρι ο Μ. Κοτσιλίνης ανέβηκε τα σκαλιά του Πρωτοδικείου και κατέθεσε ένσταση κατά 5 δημοτικών και 8 τοπικών συμβούλων.
Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να υποστηρίζει στην ένστασή του, ότι οι σύμβουλοι αυτοί έχουν κώλυμα και ασυμβίβαστο σύμφωνα με τη νομοθεσία. Οι 5 δημοτικοί σύμβουλοι κατά των οποίων κατατέθηκε η ένσταση είναι οι ακόλουθοι:
-Βασ. Ρουχωτάς, πρόεδρος Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης
-Γερ. Αποστολάτος, τέως πρόεδρος ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.
-Δημ. Πυλαρινός, τέως πρόεδρος Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου.
-Βαγ. Κεκάτος, τέως πρόεδρος “Μαντζαβινατείου” Νοσοκομείου.
-Βαγ. Μαρούλης, γιατρός στο Κ.Υ. Σάμης.

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Μ. Κοτσιλίνη, ο οποίος μας επιβεβαίωσε την κατάθεση της ένστασης, λέγοντας ότι “δεν υπάρχει προσωπική αντιπαράθεση με τους συμβούλους κατά των οποίων κατατέθηκε η ένσταση, αλλά υπάρχει θέμα κύρους της εκλογικής διαδικασίας”.
Σε ερώτησή μας ποιο είναι το όφελος του συνδυασμού απ' αυτή την ένσταση, καθώς ακόμη και αν γίνει δεκτή αυτή, στην χειρότερη των περιπτώσεων απλά θα εκπέσουν των αξιωμάτων τους και θα αντικατασταθούν από κάποιους άλλους του συνδυασμού, ο κ. Κοτσιλίνης απάντησε “αυτό θα το αποφασίσει το Δικαστήριο”, αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί ότι στην ένστασή του ζητεί την ακύρωση του αποτελέσματος των εκλογών. Επίσης, ο κ. Κοτσιλίνης μας είπε ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί δια της νομικής οδού προβλέπεται σχετικά σύντομη από τον “Καλλικράτη”, καθώς η ένσταση θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Πατρών και μετά απ' αυτό θα υπάρχει κατευθείαν αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Πολιτικοί παρατηρητές σχολιάζοντας την κίνηση του Μ. Κοτσιλίνη να προχωρήσει τελικά σε ένσταση, δηλώνουν σε όλους τους τόνους, ότι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να έχει συμβιβαστεί ακόμη με το αποτέλεσμα των εκλογών και θεωρούν την κίνησή του ως άστοχη από τη στιγμή που ο συνδυασμός αυτός καθ' αυτός δεν πρόκειται να έχει κανένα όφελος ακόμη και αν η ένσταση γίνει δεκτή.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΑΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Την προσεχή Κυριακή στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος”, θα πραγματοποιηθεί η ιστορική τελετή ορκωμοσίας του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, αλλά και των τοπικών συμβούλων που εξελέγησαν σύμφωνα με το αποτέλεσμα της 14ης Νοεμβρίου.
Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί πρωτοστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Σπυρίδωνος ενώ ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλ. Παρίσης, απευθύνει σήμερα ανοιχτή πρόσκληση προς όλους να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία.
Αναμένεται να ορκιστούν περίπου 180 άνθρωποι, οι οποίοι θα αποτελούν το κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια.
Πιο συγκεκριμένα η πρόσκληση του δημάρχου Κεφαλονιάς αναφέρει τα ακόλουθα:
Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης , προσκαλεί όλους όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στην ιστορική Τελετή Ορκωμοσίας της πρώτης αιρετής Δημοτικής Αρχής του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς.
Η ορκωμοσία του Δημάρχου των Δημοτικών Συμβούλων, των Συμβούλων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και των Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων, θα πραγματοποιηθεί στην Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 στις 11.00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου