Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

5 σχόλια:

  1. Υποχρεωτική η Ηλεκτρονική Σήμανση στα Αιγοπρόβατα

    Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών υπενθυμίζει στον Κεφαλλονίτη και Θιακό αιγοπροβατοτρόφο, ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Κτηνιατρικού Κέντρου Κεφ/νιας, νέο υποχρεωτικό σύστημα ηλεκτρονικής σήμανσης αιγοπροβάτων εφαρμόζεται ήδη σε όσα ζώα γεννιούνται από 1η Ιανουαρίου 2010 και προορίζονται : 1. Να διατηρηθούν στην εκμετάλλευση πέραν της ηλικίας των δώδεκα μηνών
    2. Για εμπόριο εντός Ελλάδας, ενδοκοινοτικό ή εξαγωγή σε τρίτες χώρες
    Στα ζώα τοποθετείται ηλεκτρονικός βώλος στο στομάχι καθώς και ένα ενώτιο (σκουλαρίκι) στο αριστερό αυτί έως την ηλικία των έξι μηνών, εφόσον βέβαια προορίζονται να διατηρηθούν στην εκμετάλλευση γέννησης.
    Με τον ίδιο τρόπο, γίνεται η σήμανση των ζώων που προορίζονται για εμπόριο ανεξάρτητα από την ηλικία τους και οπωσδήποτε πριν εγκαταλείψουν την εκμετάλλευση. Ακόμη και αυτά που πωλούνται σε εμπόρους και θα τα σφάξουν πριν τους 12 μήνες.
    Ο κτηνοτρόφος είναι υπεύθυνος για την αγορά και τοποθέτηση των βώλων στομάχου καθώς και των ενωτίων (σκουλαρίκια) στα ζώα του, υποβάλλοντας αίτηση στο Κτηνιατρικό Κέντρο Κεφαλληνίας προκειμένου να του χορηγηθεί έγκριση για την προμήθεια των κωδικών αριθμών που πρόκειται να αγοράσει.
    Σε ότι αφορά στις επιφυλάξεις πολλών κτηνοτρόφων σχετικά με την ασφάλεια της χρήσης βώλων στομάχου, αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα διεθνή βιβλιογραφικά δεδομένα, η ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων είναι απόλυτα ασφαλής εφόσον : α) εκτελείται κατά τον ενδεδειγμένο τρόπο και β) διενεργείται σε ζώα σωματικού βάρους τουλάχιστον 25-30 κιλών και να χρησιμοποιηθεί ο βώλος των 70 γραμμαρίων. Η χρησιμοποίηση βώλων των 50 ή/και 20 γραμμαρίων αυξάνει περισσότερο τα επίπεδα ασφαλείας ακόμη και για ζώα μικρότερου σωματικού βάρους.
    Το ηλεκτρονικό σύστημα σήμανσης επιτρέπει τον ακριβή προσδιορισμό των εκτρεφομένων ζώων και την αντιμετώπιση ζωοασθενειών. Η διαπίστωση μη συμμόρφωσης προς τον Καν.1507/2007 κατά τους διενεργούμενους Διοικητικούς και Επιτόπιους Ελέγχους επισύρει την αναστολή καταβολής άμεσων ενισχύσεων ή /και ενισχύσεων των Μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης (Καν. 1698/2005).
    Επισημαίνεται ότι, το Κατάστημα Κτηνιατρικών Φαρμάκων της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στο Αργοστόλι, δέχεται παραγγελίες εγκεκριμένων προϊόντων σήμανσης (ηλεκτρονικούς βώλους /ενώτια) πάντα με προηγούμενη έγκριση από το Κτηνιατρικό Κέντρο Κεφαλληνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσοπαναραίοι την πατήσατε. Θα σας τραβήξει τα αυτάκια το ΠΑΣΟΚ!! Όποιο πρόβατο βόσκει μέσα στον Αίνο θα εντοπίζεται από το δορυφόρο.
    Τώρα να δείτε τι έχετε να πάθετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι, να σφήξουν λίγο οι κ...λοι.
    Κάποιος επιτέλους θα πρέπει να τους συναιτήσει αυτούς τους μπιστικούς.
    Άντε να μάθουν λίγο τρόπους συμπεριφοράς.
    Καιρός ήτανε.
    ΔΕν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν αυτοί οι γιδοβοσκοί.
    Θα μπουν σε σειρά θέλουν δε θέλουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφιερώνω εξαιρετικά το παρακάτω τραγούδι στο Νικόλα και το Γεωργάτο, γιατί έκαναν καλή διαχείριση στη Νομαρχία και ΄δεν υπάρχει χρέος.


    Τσίρκο, παράγκα, φίρμα γκρέκα
    τέμπο, μουργέλα, αγγαρεία
    γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
    ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία
    γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
    ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία

    Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά
    μασκαρά, γκρέκο μασκαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Gia to Nikola
    http://www.youtube.com/watch?v=0XgBGzcIDEc

    ΑπάντησηΔιαγραφή