Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη

Διονύσης Γεωργάτος: «Δεν ήταν αυτοσκοπός μου η εξουσία»

Σωτήρης Κουρής: «Έχω εμπειρία από αυτοδιοίκηση»

Με την παρουσίαση του έργου του την τετραετία που πέρασε ο απερχόμενος Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Διονύσης Γεωργάτος, ουσιαστικά παρέδωσε τα «κλειδιά» της Νομαρχίας στον Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή. Ο κ. Γεωργάτος ανέφερε όλα τα έργα και τις μελέτες που αφορούσαν τη Νομαρχιακή του θητεία.

Δεν παρέλειψε να κάνει ένα φλας μπακ στους προηγούμενους Νομάρχες από τη δεκαετία του 1980 και μετά, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Νικόλα Βαλλιανάτο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε . «Διοικήσαμε με ισονομία, ισοπολιτεία, με διαφάνεια, με κατανόηση για τα προβλήματα του πολίτη που είχαν σχέση με τη Νομαρχία, με βαθιά Δημοκρατικές διαδικασίες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Σχεδιάσαμε με όραμα, σχέδιο, γνώση και με γνώμονα ότι το ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ. Υλοποιήσαμε έργα και δράσεις μετά από Δημοκρατικό προγραμματισμό για την ικανοποίηση των Αναπτυξιακών αναγκών της Κεφαλονιάς και την Ιθάκης. Ο αριθμός των υπαλλήλων βάσει οργανογράμματος είναι 436 και αυτοί που απασχολούνται τώρα είναι 158.

Ο τελευταίος Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Διονύσης Γεωργάτος

Έγινε αλλαγή του οργανογράμματος των Υπηρεσιών. Στόχος ήταν η καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση του Πολίτη. Ότι πετύχαμε, το πετύχαμε μέσω των Υπηρεσιών της Ν.Α. Εδώ γνωρίζω ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν τα καταφέραμε όσο θα θέλαμε. Δεν είχαμε όμως την παραμικρή αναστολή, όπου υπήρχαν αποδείξεις ή ακόμη και ισχυρές ενδείξεις παρανομίας, να σταλούν στον εισαγγελέα. Όμως το έργο που παρήγαγαν ήταν τεράστιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον αριθμό των διοικητικών πράξεων όλων των Υπηρεσιών της Ν.Α. ολόκληρης της 4ετίας 227.792. Είναι ένας τεράστιος αριθμός που κρύβει πολύ δουλειά.

Ευχαριστώ όλους τους πολίτες που μας τίμησαν για δύο τετραετίες στη Νομαρχιακή Αρχή. Όλα τα μέλη της παράταξης μας, τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, που σε τρεις διαδοχικές εκλογές με στήριξαν, έτρεξαν δούλεψαν και δύο φορές η παράταξη μας νίκησε στις Νομαρχιακές Εκλογές. Όλους τους εκλεγμένους Νομαρχιακούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων. Όλοι μαζί βοήθησαν για να βγει όλη η απαραίτητη δουλειά που παρουσιάζουμε σήμερα. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω το στενό συνεργάτη μου (που ήταν συνεργάτης με όλους όπως επέβαλλε η θέση του) το Νίκο Βαλλιανάτο. Ως Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου επί δύο τετραετίες έβαλε την ανεξίτηλη σφραγίδα του και πιστεύω ότι θα μείνει αξέχαστος στην ιστορία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας-Ιθάκης.

Ο κ. Γεωργάτος με τον Βουλευτή του Νομού μας, Σπύρο Μοσχόπουλο

Τους Αντινομάρχες και των δύο περιόδων, Μοσχόπουλο Σπύρο, Γαλιατσάτο Θόδωρο, Γαβριελάτου Μίνα, Το πρώην Γενικό Γραμματέα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θόδωρο Φλωράτο. Όλους τους υπαλλήλους της Νομαρχίας όλων των Υπηρεσιών. Ευχαριστώ όλους τους φίλους και συνεργάτες που από πολύ κοντά βοήθησαν το έργο της Νομαρχίας. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω το κ. Νίκο Σολωμό και την υπάλληλο κ. Ελένη Γιαννακούδη για τις άοκνες και αποτελεσματικές προσπάθειες ίδρυσης και λειτουργίας του Αστεροσκοπείου «ΕΥΔΟΞΟΣ». Το κ. Γιώργο Κουμουνδούρο που πάντα με τις οραματικές και φρέσκιες προτάσεις του πολλά προχώρησαν.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία τους και όλους τους Βουλευτές που τις δύο 4ετίες συνεργαστήκαμε. Τον Αλέκο Καλαφάτη, τον Αλέκο Παρίση, τον Πέτρο Αλιβιζάτο, τον Σπύρο Μοσχόπουλο. Ευχαριστώ τους Τοπικούς Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους γιατί συχνά ήταν φορείς ωραίων ιδεών και προτάσεων γι’ αυτό και μαζί να υλοποιήσαμε έργα και δράσεις που για πολλά χρόνια ήταν και θα είναι θεσμοί για τα Νησιά μας. Τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που είτε με την παρουσία τους είτε άμεσα είτε έμμεσα, προέβαλλαν το έργο της Νομαρχίας και ενημέρωναν τους πολίτες για έργα και τις διοικητικές πράξεις της Νομαρχίας. Τους ευχαριστώ όμως και για την κριτική τους στάση που συχνά μας ήταν χρήσιμη».

Ο τελευταίος πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Νικόλας Βαλλιανάτος

Ο κ. Γεωργάτος έκλεισε την ομιλία του με τις παρακάτω λέξεις: «Είμαι περήφανος που είμαι Κεφαλονίτης και Επτανήσιος. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτή η Περηφάνια με κάνει να αισθάνομαι πολύ όμορφα όταν βλέπω τους πολίτες των Νησιών μας να ευημερούν, τους δημοκρατικούς θεσμούς να λειτουργούν προς όφελος των ανθρωπίνων αξιών, της τοπικής μας Δημοκρατίας να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και προς όφελος των Νησιών μας. Αυτή η περηφάνια όμως με υποχρεώνει να αγωνιώ και να στεναχωριέμαι όταν κάτι από αυτά δεν πάνε καλά. Όταν όλοι οι πολίτες δεν ευημερούν όσο θα ήθελα. Όταν οι Δημοκρατικές αξίες υποβαθμίζονται και πολλές φορές καταρρακώνονται. Όταν οι Δημοκρατικοί θεσμοί των Νησιών μας δεν λειτουργούν όπως πρέπει.Όταν η Ανάπτυξη των νησιών δεν προχωρά με γρήγορα βήματα και στη σωστή κατεύθυνση.

Ο πρώην Υπουργός, Αλέκος Καλαφάτης, με τον Κώστα Βαρτελάτο

Είναι αλήθεια ότι κάποια από αυτά δεν πάνε καλά. Γι’ αυτό δεν αισθάνομαι τόσο ικανοποιημένος όσο θα ήθελα. Η εξουσία, για μένα ποτέ, δεν ήταν αυτοσκοπός. Πάντα ήταν ένα εργαλείο για να πραγματοποιήσω αυτό που νόμιζα σωστό ως ενεργός πολίτης. Γι’ αυτό συμμετείχα στα κοινά και θα συμμετέχω και στο μέλλον. Οι πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές ανέδειξαν τη διάδοχο κατάσταση των Νομαρχιακών πραγμάτων και τη διάδοχη Περιφερειακή Αρχή. Από 1/1/2011 και από τη νέα μου θέση ως Περιφερειακός Σύμβουλος θα συνεχίσω να δίνω τον προσωπικό μου αγώνα σε συνεργασία πάντα με τους εκπροσώπους των Νησιών μας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και όπου αλλού χρειαστεί».

Ο Αντιπεριφερειάρχης του Νομού μας, Σωτήρης Κουρής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, αφού ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν στην προηγούμενή του θητεία ως Αντινομάρχης, αλλά και αυτούς που τον βοήθησαν να εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Διονύση Λευκαδίτη, τον προηγούμενο Νομάρχη. «Είναι ντόμπρος πολιτικός, αλλά πάνω από όλα είναι άνθρωπος. Τέτοιους χρειαζόμαστε». Σε ό,τι αφορά τη νέα Περιφέρεια είπε ότι θα βοηθήσει με όλες τους τις δυνάμεις για να πάει ο τόπος όσο πιο μπροστά γίνεται. Ζήτησε την στήριξη από όλους, αλλά τόνισε πως θα επανεξετάσει μερικά θέματα, που άφησε ανοικτά η προηγούμενη αρχή.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός, με τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Θόδωρο Γαλιατσάτο

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής παρευρέθηκαν ο Βουλευτής, Σπύρος Μοσχόπουλος, οι Δήμαρχοι Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός, Πυλάρου, Μάρκος Κοτσιλίνης, Παλλικής, Νόπη Αλεξανδροπούλου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ρεπορτάζ Γιώτα Σιούτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου