Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 150.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

2 ΜΕ 3 ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ
Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ “ΞΕΝΙΑ”

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υποδομής που θα έχει να αντιμετωπίσει ο νεοσύστατος Δήμος Κεφαλονιάς, θα είναι το κτιριακό. Η ενοποίηση των Υπηρεσιών, αλλά και των υπαλλήλων των 7 πρώην Δήμων και της 1 Κοινότητας φέρνει στην επιφάνεια ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο εκτός των άλλων, αναμένεται να απασχολήσει και στον οικονομικό τομέα τον νέο δήμαρχο Αλ. Παρίση.
Τρεις είναι οι παράγοντες που αναδεικνύουν την κτιριακή υποδομή του νέου Δήμου σε μείζον ζήτημα.
1. Οι ενοποιήσεις των Υπηρεσιών των 7 πρώην Δήμων και της 1 Κοινότητας.
2. Οι ενοποιήσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων των 7 πρώην Δήμων και της 1 Κοινότητας.
3. Τα γραφεία των 8 αντιδημάρχων που εκ του “Καλλικράτη” είναι υποχρεωμένος ο νέος Δήμος να διαθέτει, με υποδομές για παγκεφαλληνιακή δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με πρόχειρες εκτιμήσεις, θεωρείται πιθανό να χρειαστεί η ενοικίαση 2 έως 3 νέων κτιρίων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι υποδομές και να συστεγαστούν όλες οι παραπάνω Υπηρεσίες.
Αυτό αυτομάτως θα σημάνει ένα επιπλέον έξοδο για το Δήμο Κεφαλονιάς, που με βάση τα σημερινά ενοίκια, εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίξει και τα 150.000 ευρώ ετησίως.
Με δεδομένο το θολό τοπίο που επικρατεί για το κτίριο της Νομαρχίας, το οποίο βέβαια ήδη περιλαμβάνει σημαντικές Υπηρεσίες, ως μόνη λύση, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, φαντάζει η χρησιμοποίηση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος που ήδη έχει γίνει πρόταση από τον ίδιο τον δήμαρχο Αλ. Παρίση.
Βέβαια είναι γνωστή η αντίδραση ορισμένων παραγόντων που ζητούν το κτίριο αυτό να γίνει Πινακοθήκη, όπως ήθελε ο απερχόμενος δήμαρχος Γ. Τσιλιμιδός, όμως έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα νέο στοιχείο που ελαχιστοποιεί αυτή την επιλογή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τη γνώμη τεχνικών ο πάνω όροφος του κτιρίου, που περιλαμβάνει κάποια διαμερίσματα με χωρίσματα δεν μπορεί να έχει άλλη χρήση από γραφεία, διότι τα χωρίσματα αυτά είναι ταυτόχρονα και φέροντες οργανισμοί.
Επίσης, μια άλλη λύση στο κτιριακό ζήτημα που θα αντιμετωπίσει ο νέος Δήμος και η οποία θα βοηθήσει σε περαιτέρω μείωση των εξόδων, είναι η πλήρης ενεργοποίηση, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, του κτιρίου του πρώην “ΞΕΝΙΑ”, που σήμερα συστεγάζει κάποια γραφεία του Δήμου, πλην όμως δεν χρησιμοποιείται για το λόγο αυτό στο σύνολό του.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι πληροφορίες λένε ότι κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί ο νέος δήμαρχος και το Δ.Σ. προκειμένου να επιλύσει το κτιριακό ζήτημα, θα είναι όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα σε ενοίκια και χρησιμοποίηση των κτιρίων που είναι στην κυριότητα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου