Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ “Ο ΚΕΦΑΛΟΣ”


ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΑΛΕΚΟΣ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος”, με κάθε επισημότητα η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων Δημοτικών Κοινοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και των εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων του νέου ενιαίου Δήμου.
Ο νέος δήμαρχος Αλ. Παρίσης εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα που του δίνει ο “Καλλικράτης” και θέλοντας να πιάσει δουλειά όσο το δυνατόν νωρίτερα, με αφετηρία την 1η Ιανουαρίου 2011, καθώς ο φόρτος εργασίας προβλέπεται ιδιαίτερα βαρύς, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ορκωμοσία πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.
Έτσι, μαζί με τον ορισμό της νέας “κυβέρνησης” του Δήμου, δηλαδή των αντιδημάρχων και των προέδρων και Δ.Σ. των Επιτροπών, ο οποίος αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα, η νέα Διοίκηση του Δήμου Κεφαλονιάς θα είναι καθ' όλα έτοιμη να αναλάβει τα ηνία από την 1η του νέου έτους.
Για το θέμα αυτό, ο Αλ. Παρίσης εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:
ΘΕΜΑ: Ορκωμοσία νέων αιρετών - Δήμου Κεφαλονιάς
Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρισης, ανακοινώνει ο,τι την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 11 πμ., θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Συμβούλων Δημοτικών Κοινοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και των Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων του νέου ενιαίου Δήμου.
Στην τελετή θα κληθούν με συστημένη επιστολή του νέου Δημάρχου όλοι οι ανωτέρω αιρετοί αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών από το Πρωτοδικείο.


Κ. ΖΑΠΑΝΤΗΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ: “ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

“ΜΠΑΧΑΛΟ”
ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Ένα πραγματικό “μπάχαλο” επικρατεί στις σχέσεις των Δήμων με την Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος το τελευταίο διάστημα, κάτι που αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις των Δήμων τα τελευταία 16 χρόνια.
Ενώ η Διαδημοτική ισχυρίζεται ότι οι Δήμοι της χρωστούν 1 εκατ. Ευρώ, ένας-ένας οι δήμαρχοι και οι πρώην δήμαρχοι με ανακοινώσεις τους ισχυρίζονται ότι όχι μόνο δεν χρωστάνε στη Διαδημοτική, αντίθετα αυτή έχει ανοιχτό λογαριασμό μαζί τους. Και το εκπληκτικό είναι ότι όλα αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο μήνα, δηλαδή αμέσως μετά την ήττα του “καθεστώτος” που κυβερνούσε τα νησιά μας τα τελευταία 30 χρόνια.
Και το ερώτημα είναι ένα: Όλα αυτά που καταγγέλλονται σήμερα, γιατί τόσα χρόνια δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας;
Σήμερα λοιπόν, σειρά παίρνει ο δήμαρχος Ελειού-Πρόννων Κ. Ζαπάντης, ο οποίος με ανακοίνωσή του απορρίπτει τη θέση της Διαδημοτικής ότι ο Δήμος Ελειού-Πρόννων χρωστάει χρήματα σε αυτή και ισχυρίζεται ότι αντίθετα αυτή έχει ανοικτό λογαριασμό με τον Δήμο, αλλά και με ολόκληρη την κοινωνία.
“Προσπαθήστε να φύγετε με αξιοπρέπεια”, λέει ο δήμαρχος Ελειού-Πρόννων προς τη Διαδημοτική, σε μια ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ
Πάστρα 2 - 12 - 2010
Αριθ. Πρωτ. 7670
Προς: 1. Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος
2. Μ.Μ.Ε Κεφαλληνίας
Θέμα: “ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ”
Ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας των Δημοτικών Αρχών αποφασίσατε να κόψετε την αποκομιδή των απορριμμάτων από τον Δήμο Ελειού-Πρόννων
με το πρόσχημα της δήθεν οφειλής του Δήμου μας προς εσάς.
Γνωρίζετε ότι στην πραγματικότητα δεν σας χρωστάμε, αντίθετα εσείς έχετε ανοιχτό λογαριασμό μαζί μας αλλά και με ολόκληρη την ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Οφείλετε να απαντήσετε στις διαδοχικές αιτήσεις μας για χορήγηση σε εμάς των συμβάσεων , προμηθειών και έργων που έχετε συνάψει σαν επιχείρηση .
Οφείλετε να μας χορηγήσετε όλα τα δικαιολογητικά έγγραφα που σας έχουμε ζητήσει, τις προκυρήξεις, τις μελέτες τις αποφάσεις των συμβουλίων σας.
Οφείλετε να απαντήσετε στην από 9-7-2010 αίτηση μας
Οφείλετε να απαντήσετε στην από 30-7-10 και στην με αριθ. 74/10 ομόφωνη απόφαση του Δήμου μας που σας ζητά λογαριασμό για να μπορέσουμε κάποτε να προβούμε σε έλεγχο των δαπανών της επιχείρησης σας.
Έτσι όπως αντιλαμβάνεστε εσείς μας οφείλετε , κύρια εξήγηση και πρώτιστα οφείλετε στους πολίτες των νησιών μας.
Χάριν της Ιστορίας ο Δήμος μας έχει το 2010 εισπράξει από Δημοτικά Τέλη για απορρίμματα μέχρι της 31-11-2010 331.000 ευρώ, έχει δαπανήσει σε μισθοδοσία των εργαζομένων στην καθαριότητα 222.514 ευρώ , και έχει αποδόση σε εσάς 185.000 ευρώ, συνολικά έχουμε δαπανήσει στην καθαριότητα 407.514 ευρώ δηλαδή 76.514 ευρώ περισσότερα από όσα έχουμε εισπράξει
Αποδίδουμε αυτό το λογαριασμό επειδή θέλουμε να φύγουμε από το Δήμο μας με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Σας προτείνουμε να προσπαθήσετε το ίδιο
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΠΑΝΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου