Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΙΣ 19.12.10
Συνδημότες, ες
Εμείς που συγκροτούμε και συσπειρωνόμαστε στην Λαϊκή Συσπείρωση, που είμαστε κομμουνιστές αλλά και συνεργαζόμενοι ριζοσπάστες αγωνιστές, που αμφισβητούμε και παλεύουμε για να ανατραπεί αυτή η μορφή της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης της κοινωνίας μας, δηλαδή το καπιταλιστικό σύστημα, δεν περιμένουμε μέσα από μια τυπική διαδικασία να δεσμευτούμε απέναντι σε εκείνους που μας έστειλαν εδώ να τους εκπροσωπήσουμε, δηλαδή την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ τους αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες που παλεύουν μέσα από την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ. Είμαστε καθημερινά μέσα στο λαϊκό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα στο εργοστάσιο, στο γιαπί , την βιοτεχνία και την εμπορική επιχείρηση, στο γραφείο , στο πλοίο, το χωράφι στο αμφιθέατρο, μέσα σε κάθε φτωχόσπιτο. Αποφασίζουμε, οργανώνουμε και πραγματοποιούμε μαζί την αντίσταση της τάξης μας μέσα από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα. Δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο και την δυνατότητα επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων μέσα από αυτούς τους θεσμούς. Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο θα είναι σε μετερίζι αγώνα που θα αποκαλύπτει, θα αποκρούει αλλά και θα δίνει την μάχη μέσα από την αντεπίθεση για την άλλη προοπτική, την άλλη οικονομία και εξουσία. Χωρίς συμβιβασμούς, με σταθερότητα και συνέπεια.
Άλλωστε ο «Καλλικράτης» που δεν αφορά μόνο τους Δήμους, αλλά και την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια και την δημόσια διοίκηση δεν ήρθε τώρα με το μνημόνιο, αλλά είναι η μετονομασία του «Καποδίστρια ΙΙ», της πολιτικής κατάργησης σχολείων και μονάδων υγείας και πρόνοιας τα τελευταία χρόνια. Είναι μια στρατηγική επιλογή της ΕΕ, που τις κατευθύνσεις της υλοποιούν χωρίς καμιά παρέκκλιση οι κυβερνήσεις και το ντόπιο τοπικό πολιτικό προσωπικό τους. Βασική επιλογή είναι και μέσα από τον Δήμο να περάσουν όλες οι αναδιαρθρώσεις στην ελληνική κοινωνία, στα εργασιακά, ασφαλιστικά και στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, με τις ιδιωτικοποιήσεις να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου βάζοντας πλάτη ο λαός.
Καλούμε τους εργαζόμενους ανεξάρτητα τι ψήφισαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση και τους λέμε να σκεφτούν ότι η πολιτική αυτή χτυπάει όλους μέσα στην εργατική τάξη χωρίς διακρίσεις. Να συμφωνήσουμε με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, να αντιπαλέψουμε και να αναδείξουμε την άλλη προοπτική που υπάρχει και οι υπόλοιπες διαφορές θα λυθούν στον δρόμο του αγώνα. Η ατομική και προσωπική εκδοχή της επίλυσης των προβλημάτων που συλλογικά αφορούν τα λαϊκά στρώματα έχει χρεοκοπήσει και είναι και επικίνδυνη. Απέναντι στην ενότητα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου πρέπει να αντιτάξουμε την δική μας ενότητα και συλλογική δράση. Να συμφωνήσουμε :

- Να ενδυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας
- Να συγκροτήσουμε και να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία και τους συλλογικούς φορείς.
- Ότι ο αγώνας χρειάζεται θυσίες που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε νικηφόρο αποτέλεσμα.
- Η πλουτοκρατία και το Κράτος της δεν πτωχεύει . Σε καθημερινή απαξίωση και πτώχευση είναι η εργατική δύναμη.

Οι άξονες της πάλης μας είναι :

1.Ιεράρχηση έργων στις εργατικές λαϊκές γειτονιές με δωρεάν υπηρεσίες υγείας, παιδείας, αθλητισμού και πολιτιστικών κέντρων.
2.Δημόσια έργα υποδομής που αφορούν την παιδεία, υγεία, αντισεισμική θωράκιση, παιδικούς σταθμούς και μέριμνα για τα νέα ζευγάρια.
3.Δημόσιες μεταφορές και ενέργεια . Δωρεάν δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες.
4.Ορεινή όγκοι και δάση δημόσια λαϊκή περιουσία. Αναδάσωση, δασικά οικοσυστήματα, εμπλουτισμός υδροφορέων. Ακτές ελεύθερες, δημόσια περιουσία.
5.Αντιπλημμυρικά έργα, διαχείριση των υδάτινων πόρων μέσα από κρατικό φορέα.
6.Διαχείριση αποβλήτων μέσα από δημόσιο φορέα με προτεραιότητα την πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων, ανακύκλωση, με διαλογή στην πηγή, επιλογή μίγματος κατάλληλου σύγχρονων μεθόδων επεξεργασίας, κατάλληλη χωροθέτηση υποδομών.
7.Προστασία ελεύθερων χώρων από τσιμεντοποίηση, ποταμών, λιμνών, θαλασσών από βιομηχανική ρύπανση.
8.Αμεσα έργα αποχετευτικά, δευτεροβάθμιος και τριτοβάθμιος βιολογικός που απαιτεί πρόσθετη επεξεργασία της εκροής.
9.Καμμιά απόλυση εργαζομένου στον Δήμο, άμεση επαναπρόσληψη των δεκάδων απολυμένων που έγιναν τους τελευταίους μήνες, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ και φτάνουν να είναι απλήρωτοι έως και 8 μήνες.

Για αυτό εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να τους αφήσουμε άλλο, είναι ήδη αργά, αλλά ο λαός δεν είπε την τελευταία του λέξη.
Αυτή την υπόσχεση έχουμε δώσει δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές σε όλη την Ελλάδα, εδώ είναι στραμμένα τα μάτια και ελπίδες πολλών λαών της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου, δεν είναι υπερβολή.

Αυτή την υπόσχεση σήμερα δίνουμε και εδώ στην Κεφαλονιά και την καταθέτουμε ως παρακαταθήκη στους εργαζόμενους του νησιού και ζητάμε να μας ελέγχουν με απαίτηση γιατί μόνο σε αυτούς απολογούμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου