Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010


«Θα είμαι κοντά σας και τώρα και πάντα»

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας Ομαλών εκδήλωση-αφιέρωμα στην ομώνυμη Κοινότητα. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πολύς και οι καλεσμένοι εκλεκτοί. Μίλησαν εκπρόσωποι από διάφορους Συλλόγους και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γεράσιμος Φόρτες.

Η εκδήλωση άνοιξε με μουσική από τη Φιλαρμονική Αργοστολίου και συνεχίστηκε με ομιλίες. Την οργάνωση είχε εξ ολοκλήρου ο Πρόεδρος της Κοινότητας και Δημοτικός Σύμβουλος της Κοινότητας Ομαλών, Σπύρος Ματιάτος. Μετά την αρχική εισήγηση του κ. Ματιάτου και τις χριστουγεννιάτικες ψαλμωδίες από την Φιλαρμονική, το λόγο πήραν εκπρόσωποι από το Συνεταιρισμό της Ρομπόλας και τους πολιτιστικούς Συλλόγους «Ο Βάλσαμος» και «Ο Μέρμηγκας». Αναφέρθηκαν στην ιστορία των Συλλόγων και τα μέλη τους, ενώ τόνισαν την δράση και την προσφορά τους στην Κοινότητα.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γεράσιμος Φόρτες. Ο κ. Φόρτες έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γνωριμία του με τον κ. Ματιάτο και τον ευχαρίστησε προσωπικά για την πρόσκληση. Επεσήμανε την καλή συνεργασία που είχαν για πολλά χρόνια, ειδικά κατά τη 12ετή θητεία του ως Δήμαρχος Αργοστολίου. Έκανε μια ιστορική αναδρομή για την Κοινότητα Ομαλών, στάθηκε ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο του Καποδίστρια και ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στον Καλλικράτη και το πόσο επιβεβλημένο είναι να δουλέψουν όλοι στο νέο δημοτικό συμβούλιο για να υπάρξει έργο και πρόοδος. Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Τα Ομαλά δεν τελειώνουν σήμερα, ήταν, είναι και θα είναι. Ο Άγιος ήταν, είναι και θα είναι. Ο Αίνος ήταν, είναι και θα είναι. Η Ρομπόλα ήταν, είναι και θα είναι. Διοικητικά πάμε σε μια νέα πορεία, αλλά εγώ έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω στους ανθρώπους, ειδικά σε αυτούς που έχουν δουλέψει στο παρελθόν και στους νέους που έχουν μπει στην πολιτική. Κυρίως όμως, πιστεύω στην ιστορία αυτού του τόπου».

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία από τον Πρόεδρο της ιστορικής Κοινότητας, κ. Σπύρο Ματιάτο. Εμφανώς συγκινημένος διάβασε αρχικά το χαιρετισμό και τις ευχές από το Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο λόγο που αποφάσισαν, μαζί με το συμβούλιο της Κοινότητας, να οργανώσουν αυτήν την εκδήλωση-αφιέρωμα. Έδωσε πληροφορίες για τις αποφάσεις και τις συνεδριάσεις της Κοινότητας, αλλά και την άριστη συνεργασία που είχε, κατά τη θητεία του, με την Εκκλησία. Τόνισε επίσης το πόσο σημαντική ήταν η συνεργασία που είχε με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής και το Συνεταιρισμό της Ρομπόλας. Επιπλέον, επαίνεσε τους συνεργάτες του στην Κοινότητα. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν και τα 24 χρόνια της θητείας του. «Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, ευχαριστώ την οικογένεια μου για την συμπαράστασή της, γιατί για να είμαι κοντά σας, τα μέλη της με έχουν στερηθεί. Ήμουν πάντα μαζί σας και θα είμαι για πάντα δίπλα σας. Την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας δε την αλλάζω με τίποτα. Θα είμαι κοντά σας και τώρα και πάντα. Ευχαριστώ πολύ».

Αμέσως μετά διαβάστηκαν τα ονόματα όσων συνεργατών του κ. Ματιάτου δεν είναι πια στη ζωή και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Παράλληλα, δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στις οικογένειές τους. Τέλος, μοιράστηκαν δώρα στα μικρά παιδιά και ακολούθησε μικρή δεξίωση στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου. Η εφημερίδα «Κεφαλονιά» κατάφερε να εξασφαλίσει αποκλειστικές δηλώσεις τόσο από τον κ. Ματιάτο όσο και από τον κ. Φόρτε. «Σήμερα κάναμε ένα αφιέρωμα στην κοινότητα Ομαλών για τα 36 χρόνια της λειτουργίας της. Από το 1974 μέχρι και σήμερα κλείνει μια εποχή μεγάλης δραστηριότητας και έργων. Πιστεύω το ίδιο να συνεχιστεί και με την εφαρμογή του Καλλικράτη, τον οποίο όμως δεν πίστεψα ποτέ ούτε και πιστεύω», σχολίασε ο κ. Ματιάτος, για να συνεχίσει λέγοντας «Από την στιγμή που αποτελεί νόμο του κράτους θα τον υπηρετήσω. Καλές Γιορτές σε όλον τον κόσμο, με υγεία και δημιουργικότητα».

Ο κ. Φόρτες δήλωσε «Είναι μια ιστορική στιγμή, τελειώνει μια μεγάλη περίοδος. Τα Ομαλά από μόνα τους έχουν μια ιστορικότητα, λόγω του Αγίου Γερασίμου. Τα Ομαλά θα συνεχίσουν να γράφουν ιστορία. Θέλω να τονίσω ότι στην Κεφαλονιά ο Καποδίστριας πέτυχε και αυτό οφείλεται στους ανθρώπους. Ελπίζω, η πρόοδος που επετεύχθη επί των ημερών του να συνεχιστεί και τώρα με τον Καλλικράτη».

Ρεπορτάζ Γιάννα Κουλουμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου