Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010



TAPAΞE ΠAΛI TA NEPA

Την πρόθεσή του να μπει δυναμικά στον τοπικό πολιτικό στίβο, εξέφρασε προχθές το βράδυ από το στούντιο ΚefalonianMa-ntata και στην εκπομπή «Εκ βαθέων», που μεταδόθηκε από την ΕΡΖ, ο συμπατριώτης μας οικονομολόγος-επικοινωνιολόγος κ. Παύλος Παπαδάτος, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στο πολιτικό marketihg. Την εκπομπή παρουσίασε ο επιχειρηματίας Στέλιος Σταυρίδης, ενώ σχόλια έκανε ο οικονομολόγος κ. Παναγής Σιμωτάς.

O κ. Παπαδάτος τάραξε τα νερά στην αρχή της συνέντευξης υποστηρίζοντας επί λέξη ότι η Ελλάδα οδεύει σε πορεία πτώχευσης την οποία δεν θα μπορέσει ν’ αποφύγει εκτός κι αν βρεθεί «ο από μηχανής Θεός»! Μάλιστα τόνισε με έμφαση ότι «οι αριθμοί δεν βγαίνουν να πληρώσουμε το χρέος μας και τώρα αλλά και στο απώτερο μέλλον» και εξήγησε στη συνέχεια με οικονομικούς όρους, γιατί φθάσαμε σ’ αυτό το μεγάλο αδιέξοδο.

Στην συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Παπαδάτος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπεραμύνθηκε του Μνημονίου και τουΔΝΤ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ευεργετικό» το ρόλο του τελευταίου στα οικονομικά πράγματα της χώρας, αφού με την πολιτική που είμαστε αναγκασμένοι, ως χώρα, να εφαρμόσουμε νοικοκύρεμα στα οικονομικά του κράτους, ενώ παράλληλα θα οδηγηθεί η χώρα -σταδιακά- σε διαδικασία ανάπτυξης!

«Είναι βέβαια, εύκολο να μιλάει κανείς για ανάπτυξη, αλλά η ανάπτυξη χωρίς κατάλληλες δομές, όπως είναι ένα σταθερό πλαίσιο για επενδύσεις, ένα σταθερό φορολογικό νομοσχέδιο, η πάταξη της γραφειοκρατίας κ.α.», πρόσθεσε ο κ. Παπαδάτος.

Στο ερώτημα για το αύριο της χώρας ο κ. Παπαδάτος απάντησε: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει τροχιά ανάπτυξης στην Ελλάδα, που είναι προϋπόθεση για να βγούμε από το αδιέξοδο. Το ξαναλέω: Το Μνημόνιο οδηγεί στην ανάπτυξη! Και σωστά η κυβέρνηση Παπανδρέου εφαρμόζει τις σχετικές πολιτικές που βάζουν τάξη στα οικονομικά της χώρας. Όμως δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να πειράξει τις συντάξεις».

Στη συνέχεια η συνέντευξη περιεστράφη σε θέμα τουρισμού με τα οποία ο κ. Παπαδάτος ασχολείται συστηματικά αρκετές δεκαετίες. Αφού έκανε μία εμπεριστατωμένη σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (Η Τουρκία το 1990 είχε 2 εκατ. τουρίστες και η Ελλάδα 10 εκατ. Το 2009, η Ελλάδα είχε 11 εκατ. τουρίστες και η Τουρκία 30 εκατ.! Σήμερα η Ελλάδα έχει αρντητικό ρυθμό ανάπτυξης -4% ενώ η Τουρκία έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης +10%»), αναφέρθηκε στα τουριστικά πράγματα της Κεφαλονιάς λέγοντας το παράδοξο ότι «κάποιοι τοπικοί παράγοντες εδώ στο νησί μας δεν θέλουν -για δικούς τους λόγους- να πάει μπροστά το νησί μας, να πάει μπροστά ο Τουρισμός μας»!
Ειδικά για θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού ο κ. Παπαδάτος τόνισε ανάμεσα στα άλλα ότι:

«Η Κεφαλονιά χρειάζεται μεγάλες και σύγχρονες τουριστικές μονάδες που θα “τραβήξουν” πολλούς και με οικονομικές δυνατότητες τουρίστες», «Λείπουν οι τουριστικές υποδομές για να αναπτυχθεί ποιοτικά ο τουρισμός στο νησί μας», «Το σύγχρονο οδικό δίκτυο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε ποιοτικό τουρισμό» (αναφέρθηκε στο δρόμο Αργοστολίου -Πόρου και στην ταλαιπωρία που υφίστανται από τις προπορευόμενες νταλίκες οι οδηγοί των Ι.Χ. τους καλοκαιρινούς μήνες)».

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδάτος στηλίτευσε την συμπεριφορά των στελεχών του τοπικού ΠΑΣOΚ για τον απαράδεκτο τρόπο που αντιμετώπισαν την ήττας τους. «Το μεγαλείο ψυχής του πολιτικού άνδρα είναι ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζει την ήττα»!

Για το δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέκο Παρίση ο κ. Παπαδάτος είπε: «Εχει μεγάλη εμπειρία και θα τα καταφέρει γιατί θα ταράξει τα νερά εδώ στη Κεφαλονιά. O πολιτικός πρέπει να έχει όραμα και ο Παρίσης έχει όραμα για το νησί μας»!

Τέλος, για το αύριο της χώρας στην εποχή της αβεβαιότητας που διανύουμε, ο κ. Παπαδάτος τόνισε με τρόπο κατηγορηματικό: «Πιστεύω ότι τελικά η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. Θα περάσουμε βέβαια από δύσκολους ατραπούς, αλλά σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν θα έχει την τύχη της Αργεντινής»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου