Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

“ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ” ΛΕΕΙ Ο Α. ΠΑΡΙΣΗΣ

“ΦΟΥΣΚΕΣ” ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί όσον αφορά τον ορισμό των Αντιδημάρχων του νέου Δήμου Κεφαλονιάς από τον νέο Δήμαρχο Α. Παρίση. Αυτά λένε καλά πληροφορημένες πηγές από το στενό περιβάλλον του Α. Παρίση, απαντώντας σε όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και αναγράφουν ονόματα δημοτικών συμβούλων που έχουν ήδη “καπαρώσει” ένα πόστο Αντιδημάρχου στο νέο Δήμο.
Και δεν θα μπορούσε άλλωστε να συμβαίνει διαφορετικά, καθώς ακόμη υπάρχει θολό τοπίο στην νομοθεσία του “Καλλικράτη” όσον αφορά στο θέμα αυτό. Ακόμη δηλαδή δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα οριστούν Αντιδήμαρχοι κατά τόπο ή θεματικοί Αντιδήμαρχοι ή ακόμη ένας συνδυασμός των δύο.
Για το λόγο αυτό ο νέος Δήμαρχος έχει αποτανθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένει τις σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους για το θέμα.
Έτσι κι αλλιώς ο “Καλλικράτης” δίνει την ευχέρεια στον Δήμαρχο να ορίσει όποτε θέλει τους Αντιδημάρχους του (είτε στις 2/1, είτε σε έξι μήνες), τον αριθμό των Αντιδημάρχων που θα οριστούν, ακόμη και να μην ορίσει κανέναν Αντιδήμαρχο, καθώς έχει την δυνατότητα εκ του Νόμου να πάρει πάνω του όλες τις αρμοδιότητες.
Όλα τα παραπάνω εξήγησε λεπτομερώς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο γραφείο του παρόντων των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του. “Εγώ είμαι ο καπετάνιος και εγώ θα αποφασίσω όταν πρέπει” τους είπε ο νέος Δήμαρχος, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά σε ονοματολογία.
Έτσι λοιπόν, όλα όσα γράφονται και λέγονται τις τελευταίες μέρες σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να απηχούν την πραγματικότητα, είναι μάλλον επικοινωνιακές “φούσκες” στην προσπάθεια κάποιων να πετύχουν αποκλειστικότητα.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι, οι όποιες ανακοινώσεις να γίνουν μετά την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και την εκλογή νέου Προεδρείου με την νέα χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου