Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΤΟΣ:"Μέγας αναξιόπιστος ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς"!!
(από kefaloniapress)

Βόμβα μεγατόνων έσκασε χθες Τετάρτη, στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο Αναπληρωτής πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρέσβης κ. Γιώργος Γεωργίου και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑΟΣ Γεράσιμος Διαμαντάτος.

Στην εισήγηση του κ. Διαμαντάτου είναι απόλυτα σαφείς οι καταγγελίες του προς τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση για αθέτηση προεκλογικών συμφωνιών. Αλλωστε δεν ήταν κάτι κρυφό. Σε όλους μας είχε εκμυστηρευτεί ο κ. Διαμαντάτος τις συζητήσεις του με τον Αλέξανδρο Παρίση, τα δούναι λαβείν των ψήφων.. Εκείνο όμως που δεν περιμέναμε ήταν η απάντησή του σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου :" Για μένα ο Δήμαρχος είναι μέγας αναξιόπιστος". Και όταν πεταχτήκαμε όλοι τ΄αψήλου "μα τι είναι αυτά που λέτε" και πως εκφράζεστε έτσι για έναν εκλεγμένο δήμαρχο", απλά ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γεωργίου, σχόλασε την συνέντευξη τύπου!! "Δεν θα ανεχτώ μπροστά μου τέτοιες συζητήσεις" .. "μα για τον δήμαρχο θα συζητήσετε τώρα"΄Αδειάζοντας εντελώς τον κ. Διαμαντάτο που δεν ήξερε που να κρυφτεί μετά από αυτό το κάζο..

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του προέδρου της ΝΕ.

Φίλες και φίλοι,

Ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού θα ήθελα, σήμερα, να κάνω έναν σύντομο απολογισμό της δράσης, της Νομαρχιακής Επιτροπής, τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια θα εστιάσω την ομιλία μου στις πρόσφατες εκλογές στον Δήμο Κεφαλονιάς με το νόμο Καλλικράτη και την πολιτική που θα ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα.

Στο τέλος θα θέσετε οποιαδήποτε ερώτηση.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, θέσαμε και εμείς το λιθαράκι μας στο τοπικό γίγνεσθαι τα τελευταία χρόνια. Ασχοληθήκαμε με όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών μας. Δώσαμε μάχες, με ότι δυνάμεις διαθέταμε, προσπαθώντας να προκαλέσουμε το καλύτερο θεμιτό αποτέλεσμα. Ασκήσαμε κριτική τόσο στο τοπικό εκπρόσωπο του κοινοβουλίου όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με δική μας πρωτοβουλία κατατέθηκαν ερωτήσεις από Βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στη Βουλή για φλέγοντα τοπικά θέματα. Μοναδικός μας στόχος ήταν και είναι η πραγματική ανάπτυξη των νησιών μας και το καλύτερο βιοτικό επίπεδο των κατοίκων τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Η αναστύλωση και το άνοιγμα της Γέφυρας De Bosset Αργοστολίου με την αρμόζουσα μελέτη.

Η προστασία του Αίνου, των περιουσιών και των συμφερόντων των κατοίκων γύρω από το βουνό με την περιβόητη ΚΥΑ.

Ζώνες NATURA- Δόμηση στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια.

Αλλαγή χρήσης στις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου και δημιουργία Χωροταξικού Σχεδιασμού.

Επίλυσης πολεοδόμησης Λάσσης

Κατασκευή πραγματικών έργων υποδομής για ουσιαστική και μακρόπνοη τουριστική ανάπτυξη

Εφαρμογή νησιωτικής πολιτικής και στην Κεφαλονιά & στην Ιθάκη.

Προώθηση και προβολή των παραδοσιακών μας προϊόντων.

Ανάπτυξη της κτηνοτροφίας

Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ και εναρμόνιση του με τις άλλες νησιωτικές περιοχές της Ελλάδος

Διατήρηση της ενότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στις πρόσφατες εκλογές η διαχείριση του τόπου άλλαξε σελίδα. Ο Καλλικράτης αποτελεί πλέον το νέο μοντέλο Αυτοδιοίκησης.

Εγώ προσωπικά συνεχίζοντας τον αγώνα μου για την τοπική κοινωνία συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Παρίση. Οι λόγοι που συμμετείχα είναι σε όλους γνωστοί, καθώς τους είχα ανακοινώσει και προεκλογικά. Επιλέξαμε, λοιπόν, αυτόν τον συνδυασμό με κριτήριο την αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο κ.Παρίσης ως Δήμαρχος, θα ήταν καλύτερος από τον κ.Κοτσιλίνη, απλά ο κ. Κοτσιλίνης πιστεύω πλαισιωνόταν από δοκιμασμένες, μέχρι σήμερα, τοπικές πολιτικές που δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι θετικό επί σειρά ετών στο έργο τους. Αντίθετα κατάφεραν να παραδώσουν στο νέο Δήμο Κεφαλονιάς ένα μεγάλο χρέος από όλους τους πρώην Δήμους το οποίο δεν αντισταθμίζετε με ανάλογα αναπτυξιακά έργα.

Ένας ακόμη λόγος που συνταχθήκαμε με τον συνδυασμό του κ. Παρίση, είναι ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είχε μια ευρύτερη Πανελλαδική συνεργασία με την δεξιά. Στην συνάντηση του κ.Παρίση με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργο Καρατζαφέρη τέθηκαν πολλά ζητήματα. Το κυριότερο εξ΄ αυτών ήταν το ότι αν κατεβαίναμε με δικό μας συνδυασμό στο νησί θα αντλούσαμε πολλούς υποψηφίους από τη δεξαμενή της δεξιάς παράταξης για να μας πλαισιώσουν και αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του συνδυασμού του κ. Αλέξανδρου Παρίση.

Η παράταξη « Ισχυρή Κεφαλονιά» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Παρίση πήρε την λαϊκή ετυμηγορία από όλους εμάς για να ανοίξει μία νέα σελίδα στην Κεφαλονιά.

Δυστυχώς όμως από την αρχή της θητείας του έως σήμερα δεν έχουμε αντιληφθεί κάτι τέτοιο.Ως όφειλε ο κ. Παρίσης, μετά την εκλογή του, έπρεπε να καλέσει τους υποστηρικτές του και να συνεργαστεί μαζί τους. Συγκροτώντας επιτροπές με συμμετοχές από όλες τις παρατάξεις.

Αυτό έγινε με όλους τους άλλους υποστηρικτές του, εκτός από εμάς,

Η τοποθέτηση του κ. Μιχαλάτου στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Κεφαλονιάς ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων οι οποίες δεν φαίνεται να έχουν φτάσει στα αυτιά του κ. Παρίση. Χρησιμοποίησε ανθρώπους από άλλες παρατάξεις οι όποιοι τον βοήθησαν, στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών, στέρησε, όμως, από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό την συμμετοχή του στις διάφορες επιτροπές.

Δεν τήρησε ο κ. Παρίσης τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, προς εμάς, και τους ψηφοφόρους του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Οι όποιοι, λόγω της δικής μας συμμετοχής, ψήφισαν τον συνδυασμό του κ. Παρίση.

Όπως όλοι γνωρίζετε, οι συμμέτοχη από όλες τις παρατάξεις στις επιτροπές είναι ένα δείγμα διαφάνειας. Κάτι που λείπει σε αυτήν την δημοτική αρχή δυστυχώς.

Η αυταρχικότητα με την οποία διοικεί, η στέρηση της γνώμης και η ελευθερία της σκέψης φαίνεται, όχι μόνο από τον αποκλεισμό τον δικό μας, αλλά και από την καθαίρεση του κ. Βασίλη Ρουχωτά, που όπως όλοι γνωρίζουμε ότι έδωσε την δυναμική και τη πρωτιά στον κ. Παρίση στην περιοχή της Παλλικής.

Δεν πρέπει όμως βέβαια να απαξιώσουμε και τους ανώνυμους - επώνυμους συνεργάτες, συμβούλους του, που καθημερινά και αγόγγυστα τον συμβουλεύουν ούτως ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις αποφάσεις που παίρνει, για την ισόρροπη ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου, την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ο λαός της Κεφαλονιάς.

Κατά καιρούς αλλά και μετά τις εκλογές νοσηρά δημοσιεύματα και κριτικές προσπάθησαν να αμαυρώσουν το έργο και την παρουσία μου τα τρία τελευταία χρόνια που είμαι Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Κεφαλονιάς & Ιθάκης. Νοσηρά δημοσιεύματα προσπαθούν να συσχετίσουν τα εκλογικά αποτελέσματα χρεώνοντας ήττα στην παράταξη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στην Κεφαλονιά. Όλα αυτά βέβαια έχουν την εξήγηση τους.

Ποιος είναι αφελής και δεν κατανοεί και δεν αντιλαμβάνεται την σκοπιμότητα τους;

Από την μία αποδεικνύεται η ουσιαστική και καταλυτική παρουσία μου και από την άλλη φαίνεται ότι η παρουσία και το έργο μου αποτελούν εμπόδια για κάποιους άλλους. Η κριτική πρέπει να επιζητάτε καθόσον είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας, αρκεί να γίνεται με επιχειρήματα, αντίλογο και σεβασμό στις εκατέρωθεν πλευρές.

Ποτέ δεν άσκησα κριτική χαμηλού επιπέδου .

Τόσο εγώ προσωπικά αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη του συνδυασμού μας που συμμετείχαν ως υποψήφιοι τολμώ να πω ότι συγκεντρώσαμε συνολικά ποσοστό 3%-4% των ψηφισάντων, λαμβανομένου υπόψη ότι μιλάμε για τοπικές εκλογές και όχι βουλευτικές συνεκτιμώντας παράλληλα και τα μεγάλα μεγέθη αποχής, αλλά και η συμμετοχή πολλών ψηφοφόρων μας στις λίστες του ψηφοδελτίου «Ισχυρή Κεφαλονιά»

Σε όλα αυτά, εγώ λοιπόν απαντώ: κύριοι πολιτεύομαι ως ενεργός πολίτης και όχι ως επαγγελματίας πολιτικός.

Δεν σχετίζομαι με τοπικά συντεχνιακά συμφέροντα που το μόνο που εξυπηρετούν είναι να βολεύονται κάποιοι και μάλιστα συγκεκριμένοι, οι όποιοι είναι διαχρονικοί, πολύχρωμοι και πάντα ταυτίζονται με αυτόν που είναι μπροστά.

Συμμετέχω στα τοπικά πολιτικά δρώμενα με την ελπίδα ότι θα μπορέσω να προσφέρω κάτι. Δυστυχώς σήμερα ως κοινωνία βρισκόμαστε σε συνθήκες δραματικού αποκλεισμού και κανένας δεν έχει δικαίωμα να φυγομαχεί.

Δεν θα ήταν ούτε γενναίο ούτε εποικοδομητικό να ασκώ κριτική και πολιτική από τον καναπέ.

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την οικονομική κρίση και την εντεινόμενη ανεργία, η Κεφαλονιά υφίσταται μια κρίση ταυτότητας και αντιμετωπίζεται ως νησί του συντηρητισμού και της αδράνειας. Αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων και στη χαμηλού επιπέδου αυτοδοικητική εκπροσώπηση. Οι δημοτικές εκλογές παρέχουν στην Κεφαλονιά την ευκαιρία για μια πραγματική αναγέννηση της, με αιχμή του δόρατος μάλιστα την κουλτούρα και την πολιτιστική κληρονομιά της.

Ας μη θεωρηθεί υπερβολή ή ουτοπία. Σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ο πολιτισμός αποτελεί κεντρικό εργαλείο πολιτικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα, ο πολιτισμός ενδέχεται να αποτελεί κύριο εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής τόσο για τη βελτίωση των οικονομικών της χώρας όσο και για την κοινωνική συνοχή.

Τον Καλλικράτη τον βλέπω σαν μια ευκαιρία-την τελευταία πιθανόν- για όλους εμάς που ζούμε σε αυτόν τον τόπο να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Να αποφασίσουμε τελικά για όλα αυτά που θα γίνουν για μας, με εμάς.

Να δώσουμε ώθηση σε αυτόν τον τόπο ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να ζουν εδώ με αξιοπρέπεια, και να θελήσουν να επιστρέψουν στο τόπο τους μετά τις σπουδές τους.

Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς επισημαίνω:

Είναι υποχρέωση σας κύριοι αφού σας ψήφισε ο κόσμος να κάνετε έργα και να λύνεται προβλήματα και δεν σας χρωστάει χάρη κανείς.

Στα Δημοτικά Συμβούλια πρέπει να λύνονται τα φλέγοντα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και όχι να γίνονται διαμάχες για προσωπικά και κομματικά συμφέροντα.

Αναμένω

Διαφάνεια, Τιμιότητα και Ανιδιοτέλεια

Ευελπιστώ

Σε ένα Δήμο με οργανωτική δομή, με ανθρώπινο δυναμικό που θα εξυπηρετεί με δημοκρατική διακυβέρνηση, τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας, αναπτύσσοντας όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (αγροτουρισμό, εκκλησιαστικό, θαλάσσιο, ορειβατικό τουρισμό). Κάνοντας το πάντρεμα του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα,δημιουργώντας έτσι θέσεις εργασίας και ευκαιρία για δουλεία σε όλους τους κατοίκους των νησιών μας ανεξαιρέτως. Με δυναμική προβολή της Κεφαλονιάς και στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού δηλώνει βροντερά παρούσα στις μελλοντικές προκλήσεις και είναι έτοιμη για νέους αγώνες.

Ευχαριστώ

Αυτή ήταν η εισήγηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Κεφαλονιάς στην οποία όπως μας είχε διαβεβαιώσει θα γινόταν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Μετά την ομιλία του ακολούθησε η παρέμβαση του Αναπληρωτή προέδρου του ΛΑΟΣ, πρέσβη κ. Γιώργου Γεωργίου , οι ερωτήσεις και επανήλθαμε στην εισήγηση του κυρίου Δαμαντάτου.
Οπως ήταν φυσικό οι ερωτήσεις όλων μας εστιάστηκαν , για την ακρίβεια θα εστιάζονταν, στα θέματα της συνεργασίας με το ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Παρίση.

3 σχόλια:

  1. Να φύγουν από το ΠΑΣοκ αυτοί που έχουν ωφεληθεί τα μέγιστα τόσα χρόνια. Να φύγει ο Βαλλιανάτος, ο Γεωργάτος, ο Βλάχος, ο Κωνσταντάτος, ο Καύλας, η Γαβριελάτου. Μακρυά από το κόμμα. Αρκετά οφεληθήκατε τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έξω ο Καντάφι!!!
    Έξω ο Βαλλιανάτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή