Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Απαξίωση ή καταξίωση του περιφερειακού συμβουλίου;

Γράφει ο Μάκης Φόρτες
περιφερειακός σύμβουλος στην περιφερειακή ενότητα
Κεφαλληνίας με την «Επτανησιακή Αναγέννηση»
και πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ μην παραβρέθηκα στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου, για προσωπικούς λόγους, όμως μέσω του διαδικτύου μπόρεσα να την παρακολουθήσω στο μεγαλύτερο μέρος της.
Ο τρόπος με τον οποίο διεξήχθη η συνεδρίαση και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο τερματίστηκε, μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει.
Αφού δεν μπόρεσε ο πρόεδρος κ. Άνθης να περάσει τον κανονισμό λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου, σχεδόν «εκβίασε» τη λήξη της συνεδρίασης από τους φανερά καταβεβλημένους συμβούλους.
Τα σημαντικά ζητήματα της ημερησίας διάταξης αναβλήθηκαν (κάποια για δεύτερη φορά) – άραγε για πότε;
ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ο πρόεδρος να περάσει τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου έστω και όπως – όπως, πείρε «χείρα βοηθείας» από….. τον κ. Μπεριάτο !
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της Κυβερνητικής παράταξης, είτε αδιάβαστος, είτε λόγω απειρίας σε συλλογικά όργανα, είτε σε μια υπέρμετρη εκδήλωση κομματικού πατριωτισμού, πρότεινε «να ψηφιστεί ο κανονισμός ως έχει»!!!
Ο κ. Άνθης ασθμαίνοντας, έθεσε γρήγορα – γρήγορα σε ψηφοφορία την (απρόσμενη) πρόταση Μπεριάτου και σε αντιδιαστολή με την πρόταση Καλούδη, που υποστηριζόταν από όλες τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και η οποία έλεγε «να συσταθεί επιτροπή από τους επικεφαλείς των παρατάξεων και τον πρόεδρο και να έλθει εισήγηση στο σώμα για την τελική συζήτηση – απόφαση».
Η υπερψήφιση της πρότασης Μπεριάτου προκάλεσε τις δικαιολογημένες αντιδράσεις από τους Καλούδη, Γουλή, Γαλιατσάτο και Βλάχο, αφού σήμαινε έγκριση του κανονισμού δίχως…καμία συζήτηση.
Κάτω από το βάρος των καταγγελιών των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης για πρωτοφανές πραξικόπημα και υπό την απειλή αποχώρησης από το συμβούλιο, ο Μπεριάτος αναγκάστηκε να «τα γυρίσει» και ισχυριζόμενος πως… «άλλο νόημα είχε η πρότασή του», υποχρέωσε και τον Άνθη σε άτακτη υποχώρηση.
Κάπου εκεί τέλειωσε άδοξα η 4η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, με καταρρακωμένο το κύρος του θεσμού.
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ υποβάθμισης των προβλημάτων που εκρηκτικά εμφανίστηκαν στην τελευταία συνεδρία, είναι κατανοητή αλλά όχι και αποδεκτή.
Με κουκούλωμα της δυσλειτουργίας του ανώτερου αιρετού οργάνου των Επτανήσων και μάλιστα στο ξεκίνημα του, δεν λύνονται τα προβλήματα.
Αντίθετα, η δημοσιογραφική αρθογραφία που ακολούθησε τη συνεδρίαση, αποδίδει πιστά την εικόνα που εμφανίζει το περιφερειακό συμβούλιο και θα πρέπει να προβληματίσει τους πάντες, με πρώτους τον κ. Σπύρου και τον κ. Άνθη.
Πολύ περισσότερο, αφού υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από την αποκαρδιωτική εικόνα και τη θλιβερή κατάληξη της συνεδρίασης της 26ης Φεβρουαρίου.
Και αυτό είναι η αποτελεσματική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου, η οποία εν τη γενέσει του θεσμού είναι προβληματική.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, κιόλας, συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου έχει φανεί πως κάτι δεν πάει καλά.
Ακολούθησαν άλλες δύο συνεδριάσεις που απλά επιβεβαίωσαν τους φόβους της πρώτης.
Και ενώ τα πράγματα γίνονται κάθε φορά και χειρότερα, οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου θέλουν να εγκριθεί ο κανονισμός λειτουργίας του οργάνου όπως (περίπου) έχει δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών
Ένας κανονισμός που μαθηματικά οδηγεί το θεσμό σε ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ με τη μέθοδο της χαοτικής λειτουργίας!
Ένας κανονισμός που θα θεσμοθετήσει «τις δυσλειτουργίες» του οργάνου που εμφανίστηκαν στις πρώτες ήδη συνεδριάσεις – για να χρησιμοποιήσω την επιεική έκφραση του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα και ενώ στο Άρθρο 13 παρ. 7 ορίζεται ως ανώτατη διάρκεια κάθε συνεδρίασης οι πέντε ώρες (με δικαίωμα παράτασης σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύο ακόμη ώρες), αν χρησιμοποιηθεί όλος ο χρόνος που προβλέπεται στο Άρθρο 13 παρ. 5 από τους θεσμικούς ομιλητές (περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχες, επικεφαλείς, ειδικούς αγορητές) τότε και δίχως να μιλήσει κανένας σύμβουλος ή πολίτης, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ φθάνουμε αισίως στις 4 ½ ΩΡΕΣ!!!
Από κει και πέρα θα πρέπει το περιφερειακό συμβούλιο, σε ….μισή συν δύο ώρες, σύνολο 2 ½ ώρες κατά ανώτατο όριο, να συζητήσει τα άλλα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, τις ανακοινώσεις, τις ερωτήσεις και τις επερωτήσεις προς τον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες και φυσικά τα θέματα της ημερησίας διάταξης !!!
Δηλαδή ο ολοκληρωτικός ορισμός της απαξίωσης ενός οργάνου !!!
Ή να συζητά, δηλαδή, με….συνοπτικές διαδικασίες σημαντικά θέματα (όπως επιδιώχθηκε με τον κανονισμό) ή να τα παραπέμπει διαρκώς ….στην επόμενη συνεδρίαση (π.χ. αιολικό πάρκο Παντοκράτορα).
ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ, μπαίνει το ζήτημα της ευθύνης για την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου.
Όπως δεν πρέπει να εξελιχθεί το περιφερειακό συμβούλιο σε ένα άνευρο και απολίτικο μηχανισμό έγκρισης διοικητικών αποφάσεων της περιφερειακής αρχής, άλλο τόσο και δεν μπορεί να καταντήσει μία βιομηχανία έκδοσης ψηφισμάτων που μάλιστα την επαύριον της συνεδρίασης ξεχνιούνται σε κάποιο συρτάρι ή σε ένα μηχανισμό εκτόνωσης κάθε αδικίας και αδικημένου αλήθεια τι απέγιναν τα ψηφίσματα για τη στέγαση των φοιτητών και τους απολυμένους ξενοδοχοϋπαλλήλους που μονοπώλησαν τις δύο πρώτες συνεδριάσεις ;
ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αρκεί να συζητηθεί το θέμα και όχι να περάσει με αφωνία των συμβούλων.
Δεν θα πω τίποτα καινούργιο αν ισχυριστώ πως οι θεσμοί καταξιώνονται ή απαξιώνονται από αυτούς που τους υπηρετούν.
Η απαξίωση, λοιπόν, ή η καταξίωση, είναι το στοίχημα του πρώτου περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Γι’αυτό και η ευθύνη του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου και των 40 περιφερειακών συμβούλων, του Περιφερειάρχη και των τεσσάρων αντιπεριφερειαρχών, είναι εξαιρετικά μεγάλη από τη στιγμή που όχι μόνο είναι αυτοί που στήνουν το θεσμό στα Επτάνησα, αλλά και γιατί πρέπει να απαντήσουν σε αυτούς που επιθυμούν την διάλυση της συγκεκριμένης Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων μέσω της απαξίωσης της και της χαοτικής λειτουργίας – ακόμη και μέσα από το περιφερειακό συμβούλιο…

------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ;

Aπό το συνδυασμό του Μ. Κοτσιλίνη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πριν συμπληρωθούν δύο μήνες από την αρχή της Δημοτικής Περιόδου η πολιτική λειτουργία του Δήμου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Το ύφος και το ήθος άσκησης εξουσίας είναι έξω από τα αυτοδιοικητικά δεδομένα ενώ η πλειοψηφούσα παράταξη ήδη παρουσιάζει τριγμούς.

Στην τελευταία (26-02-2011) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που καθαιρέθηκε δημόσια ο Αντιδήμαρχος κ. Ρουχωτάς Βασίλης με απαράδεκτο τρόπο και με εκφράσεις πεζοδρομίου, εμφανίστηκε καθαρά και η πολιτική πρακτική με την οποία προτίθεται να κυβερνήσει ο κ. Παρίσης. Τονίζοντας σε υπερθετικό βαθμό το «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ» αποδεικνύει τον αυταρχισμό του και επιβάλει έτσι τις παντός είδους προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Παράλληλα η δράση εξωθεσμικών παραγόντων γίνεται διαρκώς εντονότερη και είναι άγνωστο σε ποιο βαθμό επηρεάζουν τις σκέψεις και τις αποφάσεις του Δημάρχου. Η αποπομπή του κ. Βασίλη Ρουχωτά με τον απαράδεκτο τρόπο που έγινε αποτελεί πλήγμα για την ίδια την παράταξη και τη σωστή λειτουργία του Δήμου. Πρόκειται για ένα από τα ικανότερα στελέχη του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, έμπειρο και ικανό που εκλέχτηκε με τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, με τεκμηριωμένες σκέψεις και απόψεις τις οποίες διατυπώνει με παρρησία.

Ύστερα από τα παραπάνω πλανάται το ερώτημα:

Που οδηγεί την Κεφαλονιά ο αξιότιμος Δήμαρχος κ. Παρίσης;

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 28 /02/2011

-----------------------------------------------------------------------------------------------=

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ

Άφωνη η κοινωνία του νησιού μας παρακολούθησε τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς το Σάββατο το βράδυ στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολιού «Ο Κέφαλος».
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που γίναμε θεατές σε μια παράσταση με έναν πρωταγωνιστή, το Δήμαρχο Κεφαλονιάς, που κατά τη προσφιλή του μέθοδο λειτούργησε ως Καίσαρας, υλοποιώντας την γνωστή ρήση «ότι συμφωνεί είναι περιττό και ότι διαφωνεί επικίνδυνο».
Μη τηρώντας ούτε καν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και εφαρμόζοντας μια πρωτόγνωρη λογική για τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις αξίες που διέπουν τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης προέβη σε καθαίρεση του Αντιδημάρχου του, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε ένα Δήμαρχο.
Ένας καλοπροαίρετος παρατηρητής διαπιστώνει ότι δείγματα γραφής έχουν δοθεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε εποχή κρίσης κύριο μέλημα του ήταν η μεταβολή μιας πολιτιστικής κυψέλης ( ΚΤΗΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) σε χώρο υποδοχής «εκλεκτών» επισήμων.
Στα Δελτία Τύπου που εκδίδει το Γραφείο του Δημάρχου είναι ορατή η λουδοβίκεια αλαζονεία, το ύφος και το ήθος της νέας δημοτικής αρχής. Το μόνο που έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι η αξιοποίηση και εκπλήρωση των προεκλογικών του δεσμεύσεων προς τους ημετέρους.
Με την αλαζονεία την αυταρχικότητα και την ανικανότητα που επιδεικνύει η Νέα Δημοτική Αρχή ναρκοθετείτε η όλη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.
Ένα είναι σίγουρο, ότι στο τέλος ζημιωμένη θα βγει η Κεφαλονιά.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων.
ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΩΝ Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε μία σειρά σημαντικών αποφάσεων για την λειτουργία του Δήμου Κεφαλλονιάς, κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Παρασκευή και το Σάββατο. Πιο αναλυτικά:
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη είναι ένας νεοσύστατος θεσμός που έχει ως στόχο να αποτρέπονται πρόσθετες διαδικασίες (προσφυγές σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και στη δικαιοσύνη), επειδή πολλά προβλήματα κακοδιοίκησης θα επιλύονται στο πλαίσιο του ιδίου του Δήμου, με αποτέλεσμα εξοικονόμηση διαδικασιών, πόρων, χρόνου, χρήματος και ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πολιτών. Το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση και εξέλεξε τον Μάκη Αλυσσανδράτο στην θέση αυτή.
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την συγχώνευση των μέχρι σήμερα σχολικών επιτροπών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κι έτσι δημιουργήθηκαν δύο νέες σχολικές επιτροπές, μία για την Πρωτοβάθμια και μία για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Κάθε μία θα αποτελείται από 13 μέλη και πιο αναλυτικά θα συμμετέχουν οι κάτωθι, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου:
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Πρόεδρος: Βαγγέλης Θεοφιλάτος, Κουνάδη Μαρία, Βαγιωνίτης Γεράσιμος, Βασίλης Καμπίτσης, Διονύσης Κοκκόσης, Άγγελος Γαλάτης, Βαγγέλης Κεκάτος (από την συμπολίτευση), Π.Ρασσιάς, Γ. Κουρούκλης (από την Αντιπολίτευση), 3 Δ/ντές αρχαιότερες σχολικές μονάδες που θα ορισθούν από Π.Ε. καθώς και ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων.
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Πρόεδρος: Μαρία Κουνάδη, Βαγγέλης Θεοφιλάτος, Δημήτρης Φιοραβάντες, Σπύρονικόλας Σολωμός, Άγγελος Κωσταντάκης, Παναγής Βανδώρος (από την Συμπολίτευση), Νίκος Σκλάβος, Χάιδω Νικολετάτου (από την Αντιπολίτευση), 3 Δ/ντές από αρχαιότερες σχολικές μονάδες που θα οριστούν από την Δ.Ε., ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και ένας εκπρόσωπος μαθητικής κοινότητας.
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την σύσταση Κοινωφελούς Επιχείρησης με αντικείμενα τους τομείς Αθλητισμού, Πολιτισμού & Πολιτιστικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Έρευνας & τεχνολογίας, Δημοτικής Συγκοινωνίας. Ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που έχει ως ακολούθως:
1.ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
2.ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3.Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΚΟΥΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ
4.Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
5.Δ.Σ. (ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ): ΡΟΥΧΩΤΑΣ ΒΙΚΤΩΡΑΣ
6.ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΒΕΚΙ
7.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΜΠΟΖΑ ΚΛΕΙΜΕΝΤΙΝΗ
9.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
10.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ
11.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΠΡΟΒΟΛΙΣΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
1.Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΚΑΤΣΑΪΤΗ ΕΛΠΙΔΑ
2.Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΒΑΓΙΩΝΙΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
3.Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΦΙΟΡΑΒΑΝΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4.Δ.Σ. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ): ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
5.ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΒΕΚΙ
6.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΑΥΓΟΥΣΤΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
7.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΠΑΥΛΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
9.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΠΕΤΡΑΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
10.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
11.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΡΑΖΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με αντικείμενα τους τομείς Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής, Προώθησης της Απασχόλησης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ενηλίκων και Ευπαθών Ομάδων, Παιδείας. Ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που είναι το ακόλουθο:
1.ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΟΚΟΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
2.ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
3.Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΠΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ
4.Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΦΙΟΡΑΒΑΝΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5.Δ.Σ. (ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ): ΖΑΠΑΝΤΗ ΑΝΝΑ
6.Δ.Σ. (ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ): ΚΟΥΤΑΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
7.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΤΡΑΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
8.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΓΕΡΑΚΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ
9.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΣΙΜΟΣ
10.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ
11.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
12.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ
13.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΓΑΡΜΠΗ ΣΟΦΙΑ
14.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΠΕΤΡΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (Εκ παραδρομής ανακοινώθηκε από τον εισηγητή. Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα αντικατασταθεί από τον ιερέα Χαράλαμπο Μαρκέτο)
15.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
1.Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ
2.Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΜΟΣΧΟΝΑΣ ΑΛΕΞΗΣ
3.Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΚΑΤΣΑΪΤΗ ΕΛΠΙΔΑ
4.Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
5.Δ.Σ. (ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ): ΘΩΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
6.Δ.Σ. (ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ): ΡΑΣΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
7.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΚΟΥΤΑΒΑ ΜΕΡΟΠΗ
8.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΣΤΑΘΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
9.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΜΟΝΤΕΣΑΤΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
10.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΚΟΣΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
11.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
12.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
13.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΜΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
14.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΜΠΑΓΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
15.ΠΟΛΙΤΗΣ: ΠΟΛΛΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΔΕΥΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την συγχώνευση των ΔΕΥΑ των πρώην Δήμων και την σύσταση ΔΕΥΑ Κεφαλλονιάς. Ακολούθως υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ
Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΓΑΛΑΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΜΑΡΚΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Δ.Σ. (ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ): ΖΑΠΑΝΤΗ ΑΝΝΑ
Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΚΑΤΣΑΪΤΗ ΕΛΠΙΔΑ
Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΑΥΓΟΥΣΤΑΤΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΔΕΛΗΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΠΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: ΚΟΥΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: ΜΟΣΧΟΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: ΚΕΚΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: ΓΑΡΜΠΗ ΣΟΦΙΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλλονιάς. Έδρα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα είναι το Αργοστόλι, έδρα του Δήμου Κεφαλλονιάς. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Κεφαλλονιάς, θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης και λειτουργίας των λιμενικών εγκαταστάσεων των οποίων καθίσταται καθολικός διάδοχος από τους συνενούμενους ΟΤΑ. Ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που είναι το ακόλουθο:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΤΣΑΪΤΗ ΕΛΠΙΔΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΟΣΧΟΝΑΣ ΑΛΕΞΗΣ
Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ
Δ.Σ. (ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ):ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Δ.Σ. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ): ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΠΑΝΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΒΙΤΩΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΛΟΥΡΔΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΚΑ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΜΠΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ: ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ):ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΠΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ
Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ): ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Δ.Σ. (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ):ΚΟΥΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ
Δ.Σ. (ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ): ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Δ.Σ. (ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ): ΡΟΥΧΩΤΑΣ ΒΙΚΤΩΡΑΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΠΕΤΡΑΤΟΥ ΦΩΤΟΥΛΑ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΚΟΣΜΑΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΛΟΥΚΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ: ΒΑΛΣΑΜΟΥ ΟΛΓΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ: Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε την πρόταση του Αντιδημάρχου Δημήτρη Πυλαρινού για την ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων προς τον Δήμο, που έγινε με γνώμονα την δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου αλλά και την άσχημη οικονομική συγκυρία για τις επιχειρήσεις του Δήμου μας.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την δημιουργία της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα έχει 50 μέλη (εκπροσώπους φορέων και δημότες), όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου