Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

“ΕΡΓΑ & ΗΜΕΡΕΣ” ΤΩΝ “ΑΞΙΩΝ & ΙΚΑΝΩΝ”

ΧΑΙΡΕ ΧΑΟΣ &
ΧΡΕΟΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟΝ!
59 εργαζόμενοι της Διαδημοτικής και 19 της ΔΕΥΑ “στον άερα”, “κοινωνικά μποστάνια” που στοιχίζουν χιλιάδες ευρώ, “κοινωνική πολιτική” που “μπάζει μέσα” τον Δήμο, έργα που απεντάσσονται λόγω προχειρότητας στην ωρίμανση, “χρυσοκάνθαροι” & “golden boys”!

Μία άκρως αποκαλυπτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την περασμένη Τρίτη.
Και αυτό διότι μέσα από την συζήτηση που έλαβε χώρα, αποκαλύφθηκε ένα μέρος από “τα έργα και τις ημέρες” του γνωστού “καθεστώτος” που κυβέρνησε το νησί μας τα τελευταία 25 χρόνια.
Κατ’αρχάς ήρθε στο φως σε πλήρη διάσταση, το θέμα με τις συμβάσεις ομηρείας των εργαζομένων για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Μετά τους 19 εργαζομένους της ΔΕΥΑ, ήρθαν 59 εργαζόμενοι στην Διαδημοτική, οι οποίοι βρίσκονται στην κυριολεξία “στον αέρα”, καθώς, όπως καταγγέλθηκε από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, δεν υπάρχουν συμβάσεις, οι φάκελλοί τους είναι άδειοι, δεν μπορούν να πληρωθούν και συνέπεια αυτού είναι η υπηρεσία της καθαριότητας να αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα λειτουργίας.
Το πλέον εξωφρενικό είναι ότι, ανάμεσα στους 59 υπάρχουν εργαζόμενοι σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς που προαναφέραμε από το 1985!!! Επιπροσθέτως δε αποκαλύφθηκε ότι πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να έχουν μονιμοποιηθεί με τον γνωστό νόμο Παυλόπουλου, πλην όμως αυτό δεν φαίνεται να έγινε, άγνωστο ακόμη για ποιούς λόγους.
Οι εργαζόμενοι αυτοί, δεν φαίνεται να έχουν άλλο δρόμο πλην αυτόν της δικαστικής οδού και για τον λόγο αυτό το δημοτικό συμβούλιο πήρε την απόφαση ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί ως “όπλο” στις διαστικές μάχες που ακολουθούν. Ταυτόχρονα δε η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει εγγράφως από τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας κ. Αποστολόπουλο να τοποθετηθεί επί του ζητήματος και αναμένεται η απάντησή του.
Σε αυτο το ζήτημα αποχώρησε και η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης, καθώς διαφώνησε ζητώντας να συζητηθεί το θέμα στην ουσία του, πλην όμως το δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση να γίνει ειδική συνεδρίαση στις 16 Μαρτίου, όπου και θα συζητηθεί το εργασιακό στο σύνολό του.
Στην συνέχεια της συζήτησης μάθαμε για “κοινωνικές υπηρεσίες” που “μπάζουν μέσα” τον Δήμο χιλιάδες ευρώ, όταν διά στόματος δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας (Π. Βανδώρος, Δ. Κοκκόσης, Ε. Κατσαίτη, Ν. Παπαδάτος κ.α.) έγινε λόγος για τον ΚΟΙΣΠΕ ΡΟΤΑ που εμφανίζει χρέος στον Δήμο της τάξης των 200.000 ευρώ περίπου, αν και ήταν πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαική Ένωση, αλλά και για “κοινωνικά μποστάνια” που ενώ κοστίζουν στον Δήμο χιλιάδες ευρώ, εισπράττουν μόλις 100 ευρώ περίπου μηνιαίως!!!
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης έκανε λόγο για “χρυσοκάνθαρους” και “golden boys” του Δήμου, ενώ η δημοτική σύμβουλος Ελπίδα Κατσαίτη μίλησε για σπατάλη χρημάτων στο όνομα της κοινωνικής πολιτικής. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα για να γίνεται αλόγιστη σπατάλη χρημάτων, επεσήμανε.
Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και εκπρόσωπος ουσιαστικά του “καθεστώτος” που κυβέρνησε τα τελευταία 25 χρόνια το νησί, χωρίς πειστική επιχειρηματολογία, κατάφερε μόνο να “ψελλίσει” ότι επιχειρείται κατάργηση των κοινωνικών υπηρεσιών.
Καμία κατάργηση ήταν η απάντηση από τον Δήμαρχο και τους συμβούλους της πλειοψηφίας (Κατσαίτη, Βανδώρος, Ανουσάκης, Παπαδάτος, Φιοραβάντες, Θεοφιλάτος κ.α). Επιχειρείται συμμάζεμα των οικονομικών. Άλλωστε, όπως είπε και ο Ν. Ανουσάκης, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι ο 5ος στην σειρά καταχρεωμένος Δήμος της χώρας.
Λόγος έγινε και για σημαντικά έργα που απεντάχθηκαν λόγω προχειρότητας στην ωρίμανση των προτάσεων που κατατέθηκαν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και την “πράσινη” νομαρχία.
Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλ. Παρίσης απευθυνόμενος στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μ. Κοτσιλίνη, έβαλε “το κερασάκι στην τούρτα”... “Εσύ δεν μπόρεσες σε 12 χρόνια που ήσουν Δήμαρχος να φτιάξεις αποχέτευση στην Αγία Ευφημία και έρχεσαι να εγκαλέσεις σήμερα μία δημοτική αρχή που έχει μόλις δύο μήνες ζωής”!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Μάχες οπισθοφυλακής της αντιπολίτευσης στη πλάτη των εργαζομένων Από το kefalonitika.gr


Σε μέρες δύσκολες που η επιβίωση επιτυγχάνεται μέσα σε ολοένα και δυσκολότερες συνθήκες καθημερινότητας,ΕΙΚΟΣΙΔΥΟ εργαζόμενοι της διαδημοτικής επιχείρησης Αργοστολίου, έγιναν για άλλη μια φορά αντικείμενο συγκρούσεων διαπαραταξιακών, προσωπικών συμφερόντων,κομματικών σκοπιμοτήτων και αδιέξοδων προτάσεων στο βωμό του εντυπωσιασμού ή της ψηφολαγνείας.
Ομως,σε αυτό το φορτισμένο πολιτικά και συναισθηματικά κλίμα,αναδείχθηκε και πάλι μαζί με όλα αυτά, η επανάληψη μονοσήμαντων και γενικόλογων επιχειρημάτων από την αντιπολίτευση,η αδυναμία μεστού λόγου από πολλούς δημοτικούς συμβούλους που φαίνονται να έχουν μόνιμη σχέση με την…αγνωμία και την αφωνία αλλά και η κυνική και απόλυτα αμοραλιστική τακτική των υπευθύνων που εγκλώβισαν και κράτησαν αιχμαλώτους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους.
Εύλογος στόχος, η ανασφάλεια αυτή να τους δένει στο πολιτικό άρμα των προϊσταμένων τους και συνεπώς να είναι αναγκασμένοι να αγωνίζονται οι ίδιοι για τη διατήρησή των διοικητικών και πολιτικών αφεντικών τους στις θέσεις τους.Με αυτή την ιδιότυπη ομηρεία ήσαν λοιπόν δεσμευμένοι και οι υπάλληλοι της διαδημοτικής που τώρα που αποκαλύφθηκε ότι ο βασιλιάς ήταν γυμνός,ΔΥΣΤΥΧΩΣ,έχουν μπροστά τους τη πιθανότερη εξέλιξη που είναι η απόλυσή τους!…
Εδώ θα πρέπει να υπογραμμιστεί η εντιμότατη στάση του Δήμαρχου Αλέξανδρου Παρίση που αρνήθηκε να συμπλεύσει με τη πονηρή πρόταση Κοτσιλίνη να πάει το θέμα στις καλένδες της περιφέρειας για να…νίψει τας χείρας της η δημοτική αρχή και να τρέχουν μετά να βρουν το δίκιο τους οι εργαζόμενοι στο αυτοδιοικητικό…χάος!
Η συζήτηση αναβλήθηκε για την 16η Μαρτίου,αφού βέβαια το δημοτικό συμβούλιο σαν σανίδα σωτηρίας συναποφάσισε πως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης προκειμένου να διευκολυνθεί ο εργατολόγος κος Παυλάτος να στοιχειοθετήσει επαρκέστερα το υπερασπιστικό του οπλοστάσιο.
Ο δήμαρχος μάλιστα αποκάλυψε πως έχει ήδη στείλει τον όλο φάκελο στον περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας κ.Αποστολόπουλο προκειμένου να αποφανθεί και να αποφασίσει για το μέλλον τους σαν πλέον υπεύθυνος,υπογραμμίζοντας πως οι εργαζόμενοι είναι κυριολεκτικά στον αέρα με τον τρόπο που εργαζόντουσαν και που είχαν προσληφθεί κι έτσι η διαδημοτική της οποίας όλα αυτά τα χρόνια προίσταται ο κ.Γαλιατσάτος,αδυνατεί τώρα να τους καταβάλλει μισθούς,κλπ!
Μέχρι στιγμής συνυπολογίζοντας και τους υπαλλήλους της ύδρευσης,ΠΕΝΗΝΤΑΕΝΝΕΑ εργαζόμενοι έχουν μπροστά τους το φάσμα της απόλυσης και βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα με τον τρόπο που τους μεταχειρίστηκαν και τους προσέλαβαν οι προϊστάμενοι των εν λόγω υπηρεσιών του προηγούμενου καθεστώτος.
Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χρωματίσθηκε για μια ακόμη φορά από αντιπαράθεση στην οποία πρωταγωνίστησε για άλλη μια φορά ο τέως δήμαρχος Παλλικής Β.Ρουχωτάς αλλά αυτή τη φορά ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ και μετά την καθαίρεσή του τα βέλη του δεν στόχευσαν το δήμαρχο Κεφαλλονιάς αλλά τον περιφερειακό σύμβουλο Δ.Μαντζουράτο που χωρίς να ζητήσει άδεια,διέκοψε με φωνές τη συνεδρίαση ζητώντας να τοποθετηθεί με αποτέλεσμα ο Ν.Ανουσάκης να αναγκαστεί για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να σταματήσουν οι μεταξύ τους αντεγκλήσεις,να διακόψει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επί δεκάλεπτο!
Ας σημειωθεί πως οι τρεις εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν αποχωρήσει διαμαρτυρόμενοι επί της διαδικασίας ενώ στην εθιμική πλέον επίθεση του πρώην δημάρχου Βασίλη Ρουχωτά στο δήμαρχο Κεφαλλονιάς και αρχηγό του ψηφοδελτίου στο οποίο συμμετείχε Αλ.Παρίση,αφορμή στάθηκε το θέμα των ληξιάρχων που έχουν επιλεγεί…
Ενα σοβαρό πάντως σημείο που έχει διαφύγει της προσοχής του Δμάρχου και χαρακτηρίζει απολύτως αρνητικά τις συνεδριάσεις είναι η έλλειψη κανονισμού λειτουργίας και ως εκ τούτου συνέπεια ακατάσχετη αγόρευση χωρίς μέγιστο χρόνο ομιλίας (παγκόσμιος πρωτοτυπίας) των ομιλητών και για τις πρωτολογίες και για τις δευτερολογίες και η ακατανόητη άρνηση του συμπαθούς προέδρου Νίκου Ανουσάκη να μην αφαιρεί το λόγο όταν κάποιος ομιλητής λαμβάνει το λόγο επί προσωπικού και κάνει πολιτική τοποθέτηση ή όταν κάποιο άλλοι παίρνουν το λόγο για ένα συγκεριμένο θέμα και αγορεύουν έχοντας κεντρικό θέμα της ομιλίας τους ένα εντελώς άσχετο,όπως για παράδειγμα (ασφαλώς όχι το μόνο,όλοι σχεδόν το διαπράττουν)η χθεσινή τοποθέτηση του αντιδημάρχου από τον Πόρο κ.Παπαδάτου.
Αυστηρότερη τήρηση στοιχειωδών κανονιστικών αρχών και σεβασμου στη δεοντολογία θα βοηθούσε τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να γίνουν γονιμότερες και αποτελεσματικότερες…

1 σχόλιο:

  1. Ο Νικόλας ο αρχιμάγειρας του ΠΑΣΟΚ τι έχει να πει; Ποιοί κομματικοί φίλοι του έφτασαν το χρέος της Κεφαλλονιάς 45 εκατ. ευρώ; Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Τα στελέχη του ΠΑΣΟκ κατέστρεψαν τους Δήμους της Κεφαλονιάς. Τους βούλιαξαν. Επαγγελεματίες κρατικοδίαιτοι σοσιαλιστές. Νικόλα! Νικόλα! Χτύπα παλαμάκια στον Αλέκο!! Όπα! όπα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή