Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει αταλάντευτα να αναδεικνύει, και να διεκδικεί λύσεις στα οξυμένα εργάσιμα και λαϊκά προβλήματα ...

Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων παραπονιούνται δημοσίως για τις «δυσκολίες» στην λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου από τις παρεμβάσεις του λαϊκού παράγοντα.
Αντίθετα εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση τις θεωρούμε θετικές, γιατί αναδεικνύουν και παλεύουν οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Η παρουσία και η παρέμβαση ξεν/λων και του σωματείου τους, φοιτητών, γονέων, μαθητών και των συλλόγων τους, εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ, της περιβαντολογική κίνηση «Antinioti» κ. ά στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου ήταν δικαιολογημένη και επιβαλλόμενη. Η κινητοποίηση τους οφείλεται στις σοβαρές αρνητικές συνέπειες από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική που οξύνουν υπαρκτά προβλήματα και δημιουργούν νέα όπως:
1) Η κυβέρνηση υποσχέθηκε εφάπαξ επίδομα 1000€ στους άνεργους ξεν/λους του Akti Messogi και ανανέωση των ασφαλιστικών βιβλιάριων τους από τον περασμένο Σεπτέμβρη και δεν έχει κάνει τίποτα, εντωμεταξύ η ανεργία αυξάνεται ραγδαία σ΄ όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η κυβέρνηση και η πλειψηφί9α της ΝΔ στο Π.Σ αρνούνται να πάρουν οποιοδήποτε μέτρο όπως προτείνουμε.
2) Η κυβέρνηση κόβει τα κονδύλια στέγασης των φοιτητών του Ιόνιου Παν/μιου και η πρυτανεία τους πετάει στο δρόμο.
3) Η κυβέρνηση κόβει τα κονδύλια για τη μεταφορά των μαθητών, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και η πλειοψηφία του Π.Σ αρνείται να λύσει έστω προσωρινά το πρόβλημα.
4) Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η προηγούμενη της ΝΔ καταστρέφουν την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον με τις άδειες που δίνουν γι9α τα Αιολικά πάρκα στηην Κέρκυρα και στην Λευκάδα, η πλειοψηφία του Π.Σ αρνείται συστηματικά να συζητήσει το θέμα όπως έχουμε προτείνει από τις 9 του Γενάρη.
Στους δημόσιους παραπονούμενους προστέθηκε και η λεγόμενη Αντικαπιταλιστική Αριστερά. Η τελευταία ανακοίνωσή της είναι αποκαλυπτική για τις συναλλαγές που κάνει με τον πρόεδρο του Π.Σ ώστε να εξασφαλίσει ομιλητές από μη εκλεγμένα μέλη της. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης έχουν το θράσος να κατηγορούν τη Λαϊκή Συσπείρωση γιατί πάλεψε να συζητηθεί το θέμα της αδειοδότησης των Αιολικών πάρκων στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ. της 26/2/2011. Όταν η Λαϊκή Συσπείρωση επιμένει να συζητηθεί το θέμα από τις 9 του Γενάρη 2011. Πάει πολύ η επί δεκαετία σύμμαχοι του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού που μαζί με την ΠΑΣΚΕ την ΔΑΚΕ και την Α.Π του Συν. Έκαναν μαζί τις «ενωτικές» τους συγκεντρώσεις και συκοφαντούσαν το ΠΑΜΕ δίνοντας μαθήματα ήθους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει αταλάντευτα να αναδεικνύει, και να διεκδικεί λύσεις στα οξυμένα εργάσιμα και λαϊκά προβλήματα μαζί με την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, την νεολαία προβάλλοντας έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, τον δρόμο για την λαϊκή οικονομία που η παραγωγή θα στοχεύει στη λαϊκή ευημερία.

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου