Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Τα της Ολομέλειας στην Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αργοστολίου

(από Εφημερίδα Κεφαλλήνων)

Πραγματοποιήθηκε χθες ολομέλεια στην Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αργοστολίου με την παρουσία του Βουλευτή κ. Σπύρου Μοσχόπουλου, του επικεφαλής της Δημ. Παράταξης Δημοτικού Συμβούλου Κεφαλλονιάς κ. Μάρκου Κοτσιλίνη, του π. Νομάρχη και νυν Περιφερειακού Συμβούλου κ. Διονύση Γεωργάτου, του π. Υπουργού κ. Αλέκου Καλαφάτη, Γ.Γ. Τοπικών οργανώσεων κ.α. μελών. Στην συνάντηση παρίστατο μετά από δική του πρωτοβουλία και αποδοχή από την Συντονιστική της Τ.Ο. Αργοστολίου και ο κ. Ξεν. Ευαγγελάτος της Εφημερίδας της Κεφαλλονιάς. «Άλλωστε» όπως τόνισε κατ’ επανάληψη ο Γ.Γ της Τ.Ο. κ. Ν. Δρακάτος, «η πόρτα και τα φώτα είναι ανοιχτά. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε και από κανένα. Και ούτε είναι μυστικές οι συναντήσεις που κάνουμε».

Ο Βουλευτής, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Κοτσιλίνης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεωργάτος αναφέρθηκαν σε γεγονότα, αποφάσεις, ανησυχίες και προβληματισμούς που

αντιμετωπίζουν ο κάθε ένας στον χώρο που έχει ψηφισθεί να υπηρετήσει. Έγινε αναφορά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις τόσο σε επίπεδο τοπικό, όσο και σε εθνικό και πανευρωπαϊκό, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ στην δυσκολότατη αυτή συγκυρία που έχει κληθεί να στηρίξει την περαιτέρω πορεία της Ελλάδας, και στην κατάσταση που επικρατεί τόσο στον Δήμο Κεφαλλονιάς, όσο και στην Περιφέρεια.

Στην συνάντηση τονίστηκε από την πλειοψηφία των παρισταμένων μελών η ανάγκη για ενότητα. «Κανείς δεν περισσεύει σε αυτόν τον αγώνα που πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί» είπαν οι περισσότεροι ανάμεσα στους οποίους η Αγγελική Μαρκέτου, ο Παναγής Βλάχος, ο Δημήτρης Σπανός, ο Νίκος Βαλλιανάτος, ο Τάσος Ζαπάντης κ.α. Τόνισαν όλοι την στήριξή τους στο μεγάλο και δύσκολο έργο που παράγει αποτελεσματικά και σεμνά ο Βουλευτής, αλλά και σε αυτό των κ. Κοτσιλίνη και κ. Γεωργάτου.

Εκφράστηκαν διαφωνίες γιατί κάποιοι δεν καλέστηκαν προσωπικά. Στο θέμα αυτό μιλώντας ο κ. Ν. Βαλλιανάτος τόνισε πως θεωρεί πολιτικό λάθος το ότι κάποιοι σύντροφοι δεν καλέστηκαν στην ολομέλεια, αλλά η μη ύπαρξη Νομαρχιακής Επιτροπής δημιουργεί προβλήματα και ίσως η παράλειψη αυτή να οφείλεται σε οργανωτικό λάθος. Πιστεύει όμως ότι ο Γιώργος Τσιλιμιδός αντέδρασε όχι ψύχραιμα βγάζοντας μια ανακοίνωση που θίγει ευρύτερα ανθρώπους και κόμμα. Επιμένει στο να θεωρεί λάθος τη μη πρόσκληση, αλλά πολύ μεγαλύτερο λάθος την κίνηση του κ. Τσιλιμιδού με την ανακοίνωση η οποία δημιουργεί κλίμα εσωστρέφειας και γέννησης προσωπικών αντιπαραθέσεων στο ΠΑΣΟΚ και στην κοινωνία. Αναφερόμενος στο σημείο της ανακοίνωσης του κ. Τσιλιμιδού «περί υποκρισίας κορυφαίων τοπικών στελεχών που … διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» είπε πως Μοσχόπουλος, Γεωργάτος, Καλαφάτης, Βαλλιανάτος, Μαρκάτος κ.α. διαφώνησαν με το μη κάλεσμα κάποιων, αλλά κανένας από αυτούς δεν είπε κάτι που δεν το εννοούσε. Οι θέσεις και οι απόψεις τους για το θέμα είναι καθαρές και δεν κρύβουν ούτε υποκρισία, ούτε δόλο, ούτε κανένα συμφέρον. Συστήνει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Καλό είναι «να σταματήσουν όλα αυτά άμεσα, για να μην επωμιστούμε κανένα άσχετο αλεξιπτωτιστή βουλευτή στην Κεφαλλονιά».

Από τον Γ.Γ. της Τ.Ο. κ. Δρακάτο ειπώθηκε πως η μη πρόσκληση ορισμένων έχει να κάνει με το γεγονός ότι αναμένεται από τα κεντρικά της Αθήνας απάντηση σε επιστολή που έχει από καιρό σταλεί για το θέμα της παραμονής μελών στο χώρο, απάντηση η οποία δεν έχει ακόμα ληφθεί και ως εκ τούτου, δεν μπορούν να κληθούν προσωπικά τα άτομα αυτά. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορούσαν να παραστούν με δεδομένη την δημοσιοποίηση σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ της πρόσκλησης για την Ολομέλεια πριν από αρκετές ημέρες.

1 σχόλιο:

  1. Ποιός είναι ο κύριος Βαλλιανάτος επιτέλους;;
    Τόσα χρόνια τον ταϊζει το κόμμα. Δεν λέει να τα βάλει κάτω ο Σοσιαλισταράς!!!
    Εκεί, γύρω γύρω από το κόμμα για να ξανακαθήσει σε μια έμισθη καρέκλα.

    Αμ ο Γεωργάτος!! Άλλος Σοσιαλισταράς!! Πρέπει να καθαρίσει το κόμμα!!

    Βαλλιανάτος, Γεωργάτος, Δρακάτος, Βλάχος στα σπίτια τους. Αρκετά χρέη δημιούργησαν στην Κεφαλονιά με οι μεγάλοι διαχειριστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή